in

Tencent zet gezichtsherkenning in tegen gameverslaving in China


Dat heeft het Chinese bedrijf via een persbericht laten weten. Dankzij de nieuwe technologie van het bedrijf moeten spelers in China hun identiteit bevestigen via een algoritme voor gezichtsherkenning, om zo na 10 uur ‘s avonds nog games te mogen spelen. Iedereen onder 18 jaar moet na tienen stoppen met spelen.

De optie is inmiddels al ingeschakeld in zestig mobiele games van Tencent, waaronder Game for Peace en Honor of Kings, maar het is de bedoeling dat het in nog meer games van het bedrijf toegevoegd wordt. 

China’s wetten voor kinderen omtrent het spelen van games zijn strenger dan in het Westen. In 2019 kwam de overheid al met restricties voor de tijdsduur waarmee kinderen games mogen spelen. De Chinese overheid zegt dit te doen om gameverslaving tegen te gaan. Bepaalde systemen die geïmplementeerd zijn om dit te regelen, zijn echter gemakkelijk te omzeilen. Daarom lijkt Tencent nu een effectiever middel in te zetten.

Tencent is niet alleen een van de grootste uitgevers van mobiele games, het bedrijf heeft de laatste jaren ook hevig geïnvesteerd in diverse Westerse gamebedrijven, van Epic Games en Yager tot Frontier Developments en Remedy Entertainment.

Tencent

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bungie komt met livestream rondom Destiny 2-uitbreiding The Witch Queen

Maak kennis met het nieuwe League of Legends-personage Akshan