in

Tencent neemt meerderheidsbelang in Spec Ops: The Line-studio


Vorig jaar investeerde Tencent al in de Duitse studio om zo in het bestuur te komen. Dat werd ook gedaan om te kunnen profiteren van The Cycle, het inmiddels verschenen battle royale-spel van Yager. 

Inmiddels heeft Tencent een meerderheidsbelang in de ontwikkelaar, zo heeft Yager’s Timo Ullmann laten weten aan een Duitse website. The Cycle krijgt daarnaast binnenkort een herlancering, met vernieuwingen gebaseerd op feedback van spelers.

Volgens Ullman is het positief dat Tencent zoveel investeert in Yager. Daardoor kunnen werknemers betaald blijven worden. Yager heeft de afgelopen jaren ook wat tegenslagen gekend. De studio werkte bijvoorbeeld aan Dead Island 2, een game die al jaren geleden is aangekondigd maar al net zo lang niet aan de buitenwereld is getoond. Inmiddels zit Yager niet meer op de ontwikkeling. 

Tencent heeft de afgelopen jaren in vele ontwikkelaars geïnvesteerd, van Remedy en Sumo Digital tot Epic Games en Blizzard. Ook bedrijven als Riot Games, PlatinumGames en Ubisoft hebben geld van het bedrijf ontvangen.

Tencent

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alex Kidd in Miracle World DX sinds gisteren uit

Geen bezwaar tegen nieuwe The Great Ace Attorney Chronicles-gameplay