in ,

The Art-I.Gallery #1

Leeg Blikje Water heeft iedere zondag zijn eigen rubriek (Knap hoe je deze keer op keer blijft onderhouden man!) waarin hij screenshots met ons deelt van de games die hij op dat moment speelt. Niet alleen plaatst hij enkele super toffe kiekjes, ook voorziet hij deze van een uitgeschreven artikel. Beste Blikje ik hoop dat je het niet erg vindt, want ik jat even jouw format voor een ander doeleinde 😉

Bij deze wil ik namelijk de rubriek ‘The Art-I.Gallery’ in het leven roepen. Er zullen op deze site namelijk best wat members rondzwerven met een creatieve hobby of een creatief beroep. Het is soms fijn en tof om creaties met anderen te delen. Niet alleen om te horen of jouw fabricaties gewaardeerd worden, maar ook om waardevolle feedback te krijgen. Daar is ‘The Art-I.Gallery’ dan ook voor bedoeld ; members kunnen hier in de comment-sectie hun creatieve producten met andere sitebezoekers delen.   

Hoewel ik zelf af wil trappen met enkele digitale illustraties (dit is wat ik vooral doe), wil ik wel benadrukken dat deze rubriek zich niet enkel tot dit medium beperkt. Het maakt niet uit wat je maakt ; muurschilderingen, beeldhouwwerken, sierraden, zelfgeschreven verhalen (te delen via een link bijvoorbeeld), costume Amiibo’s, creatief ingerichte gamerooms, producten van houtbewerking etc. Alles is welkom zolang het maar aan de volgende eisen voldoet: 

  1. Je moet het zelf gemaakt hebben (zaken delen van een vriend/vriendin/broer of zus etc. mag natuurlijk altijd. Werken delen van bestaande artists liever niet, het is denk ik mooier wanneer de rubriek persoonlijk blijft. Iemands werk verwijzen naar het werk van een bestaande artist mag natuurlijk altijd)
  2. Het moet qua onderwerp enigszins passen bij hetgeen waar deze site voor staat (Gaming/films/boeken/bordspellen etc.).

Nog een ander belangrijk dingetje: ‘The Art-I.Gallery’ is niet zozeer míjn rubriek. Mocht dit artikel namelijk langzaam van de pagina gedrukt worden, en heb jij nieuw werk om te delen? Neem dan gewoon de titel van deze rubriek over (dit moet natuurlijk niet, ben je zelf baas van :P) en lanceer een nieuwe editie. Je hoeft dan niet te wachten op ondergetekende om jouw nieuwe trotse creaties met anderen te kunnen delen. 

Ik heb geen idee of dit uberhaupt gaat lopen, maar ik hoop natuurlijk van wél. Want ik ben heel erg benieuwd naar het werk van andere members op deze site ; wat maak je, en wat houdt je bezig? 

Mijn bijdrage:

The Art-I.Gallery #1

Werk 1 : ‘Out of Place’

originele versie: 

Bewerkte versie:

Ik raak vaak geïnspireerd door gaming. Zo kreeg ik tijdens het spelen van The Witcher 3 het idee om een eigen roofdier te creëren dat zomaar in de bestiary van de game voor had kunnen komen. Ik heb de afbeelding in een vroeg stadium op een andere site gedeeld, en kreeg toen vaker de volgende feedback ; het beest oogt niet op zijn plaats in de wereld die om hem heen vormgegeven is. 

Ik heb dan ook besloten de afbeelding aan de hand van dit idee verder uit te werken. Het moest lijken alsof dit roofdier per ongeluk terecht is gekomen in een vredige en kleurrijke wereld die onbekend voor hem is. Het is een roofdier uit een vijandige wereld die alles vreet wat los en vast zit, dit gedrag blijft hij dan ook vertonen in deze ‘nieuwe’ wereld. De overige wezens hebben echter geen aandacht voor hem, ze kennen van nature immers geen gevaar. Die tijden zijn nu helaas een beetje voorbij. 

Werk 2: ‘Camouflage’

Deze afbeelding is voortgekomen uit het spelen van Subnautica. Ik heb namelijk een fascinatie voor diepe wateren en alles wat hierin leeft. Het grappige is dat deze fascinatie vooral voor komt uit pure angst. Want hoewel ik het heerlijk vind om de diepe krochten van de spelwereld in Subnautica te onderzoeken ; je zult mij in het echte leven niet snel de diepte van een oceaan in zien springen. Je weet immers maar nooit wat voor gespuis zich allemaal onder je watertrappelende voeten bevindt.

Dit gevoel van angst heb ik echter proberen weer te geven in een illustratie. In deze afbeelding zie je namelijk een enorm zee-serpent. De evolutie heeft ervoor gezorgd dat dit beest zich prima weet te camoufleren tussen de groene kelpplanten. Niet alleen is zijn lichaam een evenbeeld van de flora om hem heen, ook het lichtje bij zijn kop kent een doel. Deze kopieert namelijk de lichtgevende vruchten die aan de kelp hangen. Deze worden gegeten door de kleine meermannetjes waarvan er één in de rechterhoek afgebeeld staat. Een roofdier geschikt voor de jacht op deze kleine wezentjes dus. Hij jaagt enkel ‘s nachts en keert tijdens de dag terug naar de duisternis van deze diepe wateren.

——————————————————

Dit was mijn eerste bijdrage, hopelijk zie ik in de reacties enkele creaties van jullie kant!

p.s. je zou hier afbeeldingen kunnen oploaden om te delen, mocht dit niet lukken :

https://nl.imgbb.com/

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 9 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
23 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Wow, die arts zijn echt super mooi. Ben echt onder de indruk hoe je dat voor elkaar krijgt.

Hoe lang ben je daar ongeveer mee bezig?

Zoals je misschien weet heb ik onlangs een tekentablet aangeschaft en ik probeer in Clip Studio Paint e.e.a. uit. Echter is het nog niet tot een fatsoenlijke creatie gekomen.

Ik ben en niet zo heel goed in tekenen en ik heb van de helft nog niet het idee hoe het werkt (programmatechnisch).

Welke programma’s gebruik jij om dit te maken? Doe je dat ook met een tablet?

Trouwens, als je van onderwaterwerelden houdt, moet je echt een keer duiken. Dat is echt het meest rustgevende wat je kan doen en zeker prachtig in de mooie gebieden.

Nogmaals super vette art!!

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Thanks voor de goede tips. Ik was net een beetje aan het experimenteren met de lagen enzo.

Op dit moment heb ik echt nog niks om te delen, want geen van mijn tekeningen is al af. Zodra ik iets heb deel ik het. De eerste halve tekeningen waren gewoon op een layer gemaakt (dus dat is een beetje een rommeltje geworden).

Hoop dat ik snel tijd heb om ergens goed aan te werken. De dingen die jij maakt zijn lig inspirerend. Zelfs die 2006 doe ik je niet na hoor (bij lange na niet).

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Luigi1985
Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Oh je mag het wel zien hoor. Dit is een beetje waarmee ik begonnen heb. Het is echt een beetje een ‘ kladje’ geworden waar ik steeds iets bijgetekend en geprobeerd heb om met ander gereedschap/kleuren te werken, zonder gebruik van lagen etc.

https://ibb.co/JRT8fcp

Beetje een kleutertekening geworden haha. Maargoed, ik doe het voor mijn lol en ik weet ook wel dat dit niet mijn roeping is.

Ben ondertussen wel begonnen aan iets anders, maar met jouw bovengenoemde tips begin ik denk ik een keer opnieuw daarmee.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Thanks voor de feedback. Tegen de dingen die jij noemt liep ik inderdaad ook aan, waardoor ik op een gegeven moment dacht: mislukt! Eerst maar iets anders proberen.

Vooral perspectief is lastig en inderdaad de grootte: wat nu. Maar pak jij voor een kleinere tekening dan ook een kleiner formaat voor het werkbestand? In een online cursus die ik volg, begonnen ze wel dat ie zoveel pixels bij zoveel pixels moest zijn en dan zoveel DPI.

Moet zeggen dat ik voor de tablet eigenlijk alleen tekende met mijn pen in mijn werkkladblok tijdens meetings en dat waren inderdaad ook altijd van dit soort poppetjes. Puur uit verveling, maar vind het wel altijd leuk, vandaar de tablet. Eerlijk gezegd vond ik de tablet al vrij snel redelijk natuurlijk aanvullen, al heb ik soms nog wel moeite met het formaat. Ik kan bijvoorbeeld op papier met gemak een rechte lijn trekken, hier kom ik dan soms toch niet goed uit.

Nouja, als ik weer verder ga hobby-en en ik heb ooit iets moois (voor mijn doen), dan deel ik het sowieso.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Nice ja ik ben het wel met je eens dat je toch zelf moet tekenen. Ja, je kan het jezelf misschien gemakkelijker maken met goede spullen, maar de creativiteit, het talent en het geduld, zul je toch zelf moeten hebben. En natuurlijk goed oefenen.

Ik ga binnenkort weer eens goed zitten aan een nieuwe, kleinere tekening. Heb er wel weer zin in. Helaas vliegt de tijd steeds voorbij aan allerlei andere dingen. Games en tekenen kom ik nauwelijks aan toe.

Thanks voor de link.

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Het is soms een uitdaging hoor, elke zondag 😛 Maar thanks haha.

Dat gezegd te hebben: tof initiatief. Het is altijd leuk om terugkomende (en vooral user-generated) content te zien. Hopelijk pakt dit ook een beetje op. Zelf ben ik minder artistiek, maar jouw kunstwerken zien er altijd erg tof uit!

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Vol houden is het vooral ja. De eerste paar keren waren er bij mij ook weinig inzendingen. Zodra men het “kent” blijft het hangen.

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ik deel ze met een oud ps3 account van mij. Vervolgens download ik ze weer door naar dat gesprek te gaan in de PS App op mijn telefoon.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Kun je geen twitter account linken? Dan kun je razendsnel screenshots uploaden. Zo doe ik het in ieder geval 🙂

HanTheMan
2 jaren geleden

Echt schitterend man! Ik ben ook al zo onder de indruk van je zoekplaten echt tof.

Leuk ook dat de tekst me je idee eigenlijk niet nodig is, zonder de tekst te hebben gelezen zie ik het thema en de bedoeling terug in je art!

Ik durf ook eigenlijk geen kritiek te geven omdat ik in geen 100jaar zoiets gaafs zou kunnen maken maar omdat je dat vroeg:
Ik vindt de bloesems in het eerste werk echt mooi gelukt maar vindt het jammer dat het gekopieerd lijkt te zijn naar de andere heuvels ik zie wel iets variatie maar vrij minimaal.

Graag meer art!!

HanTheMan
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Af en toe teken ik ook wel wat 🙂 ik heb zo’n harde kaft tekenboek waar ik eens in de zoveel tijd wat in schets.
Alleen maar potlood werk en meestal volg ik dan een tutorial oid.
Heb er veel plezier aan maar nooit de behoefte gehad om het te delen ;).
Ik zal zo eens een foto maken!

Edit:

https://ibb.co/m993tWy
https://ibb.co/Vq7kZ3q
https://ibb.co/vw1rqt7

Ben nu door jullie wel geïnteresseerd geraakt in dat clipstudio, maar eens een applepen aanschaffen voor mn ipad 😉

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door HanTheMan
HanTheMan
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Bedankt! Heeft me ook aardig wat gumwerk gekost voordat ik eindelijk iets had waar ik redelijk tevreden over was!

Geeft me wel energie om ns wat vaker er weer voor te gaan zitten!

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  HanTheMan

Oh dat ziet er mooi uit. Vooral die bergen enzo vind ik erg mooi.

HanTheMan
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Bedankt! Die bergen waren een opdracht uit een serie tekenlessen waarin werd uitgelegd hoe je met wat minimale lijntjes schaduw kan maken! Erg leerzaam,als ik de les weer ns kan vinden zal ik het hier posten.

Review: Zoo Resort 3D

Alle aankondigingen van de Gamescom Opening Night Live