in , , ,

The art.I.Galary #2

Dag dames en heren, bij deze de tweede editie van TA.I.G. ! Even kort = deze rubriek is nagenoeg hetzelfde als Screenshot Sunday (van leeg blikkie), alleen mag je hier jouw creatieve producties delen in de comments (tekeningen, beeldhouwwerken, zelfgemaakte wasknijpers…). Zelf deel ik in dit tweede artikel wederom digitale art die ik heb gemaakt, want dit is mijn creatieve dingetje 😉 Ben jij nu zelf ook een creatieveling, post in de comments dan wat van je werk, hier ben ik (en vast vele andere members met mij) zeer benieuwd naar!

1. ‘Golden catch!’

Een afbeelding van een vogelbekdier die zeer trots is op zijn gouden vis. Naar mijn beleving heeft hij hem enkel gevangen om de pracht, gezien vogelbekdieren helemaal geen vis eten. Een lekker naïef beestje die oh zo blij is met zijn prachtige vangst dus 😉 #karperdiem

2. ‘Safety’

Een afbeelding met een iets minder vrolijk thema. Op deze plaat zie je een moeder die noodgedwongen haar nest heeft moeten verlaten, en naarstig op zoek is naar een veilige plek voor haar en haar jongen. Haar nachtlichtje is zowel een zegen als een vloek. Door haar gebrek aan zicht in het donker wijst deze haar de weg, helaas maakt het haar echter ook beter zichtbaar voor enkele dreigende ogen… 

3. ‘Beaver bartender’

Deze plaat beeldt een ietwat norse bever af die zijn eigen kroeg draait en daar de gasten eigenhandig voorziet van de nodige versnaperingen. Zie hem als een oude kroegbaas die dit werk al jaren doet en soms wat in de sleur van zijn routine vast zit. Een goede vent, maar wel wat humeurig.

4. ‘Cold trade’

Dit is de laatste afbeelding die ik met jullie wil delen. Op deze plaat zie je een vaartuig dat grondstoffen tussen verschillende koloniën vervoerd. Dit met als doel deze te verruilen voor exotische en inheemse producten die bij hen niet te verkrijgen zijn. Deze handelaren zijn op weg naar de bergen waar met name ijsvleermuizen hun domein hebben. Om een weg door de eeuwige sneeuwstormen te kunnen banen, neemt een vertegenwoordiger van de ijsvleermuizen letterlijk het voortouw en wijst de handelaren de weg. 

Ik weet dat het delen van iets dat je zelf gemaakt hebt soms best een spannend iets is. Je geeft namelijk iets van jezelf bloot waarvan je waarschijnlijk denkt dat het niet goed genoeg is om aan anderen te laten zien. Toch zou ik het ondanks deze twijfels super tof vinden om wat van jouw creaties te zien (dit mag van alles zijn hè!). Ik heb zelf namelijk ook ooit over deze drempel heen moeten stappen, dit vond ik destijds niet gemakkelijk en ik heb best wat feedback (nog steeds) gehad op mijn werk. Toch denk ik dat je juist van deze feedback kan groeien, maar vooral veel mensen blij kunt maken met het delen van je werk. Je moet natuurlijk niets 😉

Nog even een shout-out naar de mensen die de vorige keer wel wat gestuurd hebben = super tof en dankjewel!

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
36 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Wow. Wederom echt super super vet. Nummer twee doet me een klein beetje aan Ori denken op de een of andere manier.

Die bever is echt grappig. Haha.

Ben echt onder de indruk hoe mooi je het gemaakt hebt. Zoals je weet heb ik ook een tekentablet enzo, maar als ik dit zie denk ik: hoe de **** krijgt hij dit voor elkaar. Moet je eerlijk bekennen dat ik het zo druk heb dat ik echt nauwelijks meer aan tekenen toe kom, maar als ik dit zie heb ik direct weer zin om het te gaan doen.

Echt cool. Mag ik vragen hoeveel tijd zo’n tekening je ongeveer kost?

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ik heb nog steeds alleen maar geëxperimenteerd en dus niks afgemaakt. Misschien ga ik van het weekend wel ff aan de slag.

Ja 1 op 1 lijkt me ook wel fijn. Ik kijk nu naar een cursor en teken op een plasticje ;).

RuanMoleman
1 jaar geleden

Holy smokes je bent echt getalenteerd.

Die platypus is geweldig haha. Dit teken je allemaal dus op een iPad? Ik zou graag iets in willen sturen maar ik kan er helaas niks van. Jij hebt in ieder geval een fijn stijltje tot nu toe. Ga zo door man.

Aprotodon
Aprotodon
1 jaar geleden

Cool bedachte rubriek! Is maar een idee, maar kunnen mensen ook iets insturen wat ze toffe digitale art vinden zonder dat het van hunzelf is of niet?

Ik ben zelf een persoon die zo nu en dan vette (game) art voorbij zie komen maar het niet zelf heb gemaakt. Kan daarnaast ook een kans voor de maker zijn om groter te worden als hem of haar artiestennaam wordt vermeld natuurlijk.

Rainking
1 jaar geleden

Ik ben zelf niet zo creatief, dus van mij hoef je niet zo gauw een inzending te verwachten, maar jouw creaties zien er wel mooi uit, zeg. Met name Cold Trade vind ik erg gaaf. Daarbij wil ik de rest allerminst teniet doen, want alles ziet er erg tof uit, alleen die laatste spreekt me het meeste aan.

Ga zo door, het ziet er echt tof uit allemaal.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Het dichtstbijzijnde dat ik kom zijn een paar dance en trance nummers die ik ooit gemaakt heb met Music 2000 op de PlayStation. Niet bepaald het hoogtepunt qua creatieve vrijheid, maar ik zal ze voor de grap toch even linken. Dit is dus gewoon een nummer bouwen met voorgekauwde samples, dus het komt nog voor geen meter bij jouw creaties in de buurt. De PlayStation versie had er ook last van dat het geheugen al gauw vol was, dus je was helaas behoorlijk beperkt in het aantal samples dat je per nummer kon gebruiken.

Sonar Sequence
https://www.youtube.com/watch?v=pEZ97GVKRuk

Here Comes The Winter
https://www.youtube.com/watch?v=0wZnudnyCo8

No Way Out
https://www.youtube.com/watch?v=BgxyxFu4FYs

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Hahaha, bedankt voor de lovende woorden.

rpenning
rpenning
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik zie dat we voor een techno party bij ranking moeten zijn!!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  rpenning

Partaaaayyy!!!

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Super toffe art weer!!
Ik ben erg benieuwd hoe je dat doet en hoe je die tekeningen opbouwt. Dus als je ooit weer een art gallery post maakt zou je dan misschien een keer foto’s kunnen maken hoe je dat doet.
Bijv. Foto wanneer je net begint en halverwege bent en eentje als je bijna klaar bent als je de finish touch nog moet doen.

Plaatje 1.2. en 4 zijn super schattig en super mooi.
Plaatje 3 die bever is echt nightmare fuel geen idee waarom ma vind hem een beetje creepy. Wel mooi gemaakt dat zeker!! Haha.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Nondeju jij kan tekenen! De korte verhalen maken het af. Het lijken wel pitches voor games 😉

Rainking
1 jaar geleden

Er schoot me net nog een projectje van eind vorig jaar te binnen. En ik heb toen foto’s van het hele proces gemaakt, dus dit wordt een wat langer verhaal.

Ok, korte versie. Wat mensen die ik ken hielden vorig jaar een Secret Santa. Ik deed officieel niet mee, maar toen ik erachter kwam dat er precies twee PlayStation 2 spellen in een boxprotector voor japanse Nintendo 64 spellen passen, kreeg ik een ideetje en heb ik iets gemaakt voor één van de deelnemers. Hij houdt van sigaren, dus kreeg ik het idee om een sigarenkistje te maken van karton met daarin dus twee PlayStation 2 spellen die hij nog niet had.

Dit is zo’n boxprotector. Ik gebruik ze voor al m’n kartonnen doosjes, dus voornamelijk de oudere Nintendo spellen. Blijven de doosjes een beetje mooi van.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Die heb ik voor dit project dus helaas moeten opofferen, ghehehe.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik had een flink vel redelijk stevig bruin karton gekocht waar ik de vorm uit wou snijden. Om ‘m zo goed mogelijk op z’n plaats te houden, heb ik er een paar wat zwaardere dingen op gezet. Die grote fles Mountain Dew komt uit Denemarken. Hier zou die nooit verkocht mogen worden.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Logischerwijs is dit dan het resultaat.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Daarna het geheel voorzichtig uitgesneden.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb de vouwlijnen erop gezet, zodat ik het makkelijk op de juiste plaatsen langs een lineaal kon vouwen.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

En dit was het resultaat. Ik vond het wel leuk gelukt. Op dit punt was-ie alleen nog maar dichtgevouwen. Vastlijmen wou ik pas aan het eind van de rit doen.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Op internet had ik opgezocht hoe sigarenkistjes er een beetje uit kunnen zien. Na een aantal kistjes bekeken te hebben, heb ik de scharnieren en het slotje erop getekend.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Daarna moest er nog een logo en een titel op natuurlijk. Dat wou ik redelijk simpel houden, dus dat werd gewoon op wit karton.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb hem zelf een beetje nagetekend…

comment image

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

…een naam bedacht…

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

…en het doosje dichtgelijmd en het logo en de naam erop geplakt.

comment image

Het was voor mijn doen behoorlijk creatief, dus ik was wel blij met het eindresultaat. En nog belangrijker, die vriend van me was er hartstikke blij mee. Ook met de inhoud trouwens.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Bedankt. Ik bleek er ook best wat plezier van te hebben. Zeker omdat ik het een maand vantevoren al verstuurd had en hij er dus een maand lang alleen naar mocht kijken en niet mocht open maken, ghehehe.

Screenshot Sunday continued? -> Post hier je screenshots voor #51

Wat spelen we dit weekend? 23 en 24 april