in , ,

The Day Before – Final Trailer gaat vanavond live!

Na maanden van onzekerheid en speculatie lijkt het erop dat gamers eindelijk een release van The Day Before kunnen verwachten. De ontwikkelaar, Fntastic, heeft onlangs een belangrijke juridische overwinning behaald in een zaak tegen een Koreaanse appmaker die een kalender-app met dezelfde naam had gemaakt. Dit heeft de weg vrijgemaakt voor de langverwachte release, die gepland staat voor 10 november.

Vanavond om 18:00 Nederlandse tijd zal de gaming community eindelijk de “Final Trailer” van The Day Before te zien krijgen. Deze onthulling gaat naar verluidt ook gepaard met de herlancering van de Steam-pagina van het spel.

De Meest Gewilde Game

The Day Before was ooit de meest “Wishlisted” game op Steam, maar is in de loop der tijd uitgegroeid tot een van de meest bekritiseerde games. Dit komt voornamelijk door de terughoudendheid van Fntastic om informatie te delen en gameplaybeelden te tonen, met name achter de schermen. Dit gebrek aan transparantie leidde ertoe dat sommige gamers begonnen te twijfelen of de game überhaupt zou worden uitgebracht.

Toen er eindelijk een nieuwe gameplayvideo werd vrijgegeven, leidde dit tot nog meer kritiek, omdat de beelden afweken van wat eerder in de trailers was getoond. Dit veroorzaakte teleurstelling en versterkte de al bestaande twijfels.

Bovendien werd de releasedatum herhaaldelijk uitgesteld, gedeeltelijk omdat Fntastic besloot de game op te schalen naar de krachtigere Unreal Engine 5.

Gamers kijken nu reikhalzend uit naar de trailer van vanavond, die hoogstwaarschijnlijk ook de definitieve releasedatum zal onthullen. Volgens een betrouwbare bron binnen Fntastic zal dit naar verwachting op 1 december plaatsvinden. De vraag blijft echter of de langverwachte game in staat zal zijn om de hoge verwachtingen waar te maken en de kritiek te overwinnen die in de aanloop naar de release is opgebouwd.

Klik hier om naar de Premiére video te gaan van The Day Before – Final Trailer

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
TomKauw
26 dagen geleden

De hoeveelheid rode vlaggen rondom deze titel is wel echt absurd. Weinig tot geen duidelijke communicatie vanuit Fntastic Vage “gameplay” die meer tech-demo lijkt Meer aandacht aan billen-physics dan de zombies/gevechten Fntastic werkt het liefst met vrijwillige ontwikkelaars en werkkrachten (?) Discord-moderators die claimen dat het spel amper tot niet bestaat Een geding met patenten nét voordat Early Access zou beginnenWil heel graag geloven dat dit spel écht iets wordt, maar Fntastic doet er wel alles aan om gamers geen vertrouwen te gunnen. (Edit: wilde rode vlaggetjes als bullet points, maar dat mocht niet)

Laatst bewerkt 26 dagen geleden door TomKauw
Rainking
26 dagen geleden

Het ziet er op zich wel mooi en tof uit, maar het is eerlijk gezegd niet echt aan mij besteed. Wat dat betreft ben ik van de single player verhalende games, maar als iets goed is, dan gun ik het alle succes.

Stelling van de week: Wario verdient meer dan alleen microgames

Wat spelen we dit weekend? 4 en 5 november?