in

The Elder Scrolls VI nog steeds in ontwerpfase – Te vroeg aangekondigd?

In 2016 vertelde Todd Howard ons dat Bethesda werkt aan een nieuwe The Elder Scrolls. Twee jaar lang hoorden we niks meer tot de E3 in 2018. Bethesda maakt het bestaan van The Elder Scrolls VI officieel. Het was een 36 seconden-tellende trailer waar je wat landschap zag en uiteindelijk de tekst: The Elder Scrolls VI. Dat was het.

Gisteren vertelde ‘ons Todd’ tegen The Telegraph dat TESVI nog in designfase zit. Ergens een verassing, ergens ook niet. Natuurlijk is die game nog niet heel ver, omdat we er nog niks van gezien hebben. Maar diezelfde Todd zei in 2016 al dat ze er aan werkten. En drie jaar terug kregen we de officiële aankondiging. 

Ergens doet het mij denken aan Cyberpunk 2077. Denken jullie dat de game te vroeg is aangekondigd en dat we nu nog ongeduldiger zijn? Of vind je het goed dat ontwikkelaars je juist op tijd klaarstomen met een dergelijke aankondiging? 

Rockstar laat in principe helemaal niks horen met hun waterdichte NDA’s. Een interessante vergelijking wat mij betreft. Wat is beter?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dokter Caspari
2 jaren geleden

Reken maar, ik ben ook totaal geen fan van het vroege aankondigen. Ik ben daarentegen wel erg te spreken over de aanpak die Nintendo steeds vaker hanteert ; aankondigen en niet gek veel later uitbrengen. Dit houdt het verrassend, gaat hype grotendeels uit de weg, en legt geen of minder torenhoge verwachtingen. Een game kan soms zelfss (Biomutant bijvoorbeeld) een beetje in vergetelheid geraken wanneer deze te lang in de maak is.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Dit is een trend die ze voort mogen zetten, inderdaad. Dan kunnen ze situaties als die van MP4 en Bayo3 mooi vermijden in de toekomst.

xevulutionx
xevulutionx
2 jaren geleden

Vind t vreselijk de te vroege aankondigingen. Bijna alle partijen maken zich er wel schuldig aan en bij MS begint t (wellicht door de krappe line up 1st party games) ook meer en meer te gebeuren.
Fable, Avowed, everwild zie ik allen niet snel na aankondiging verschijnen. Als een game niet binnen 2 jaar komt hoef ik er persoonlijk ook niks van te zien nog.

rpenning
rpenning
2 jaren geleden

Ja ik vind van wel veel te vroeg!! Maar dat vind ik de laatste tijd van veel. Ik weet nog die show van vorig jaar met fable en everwild zag er super tof uit die trailers maar dan komen ze dag later aan zetten van we hebben geen idee wat het gaat worden en wat de gameplay is. Denk ik van wtf dat is wel heel slecht. En zoals doktor caspari al zei Nintendo is de enige die een spel pas laat zien op het laatste moment en dat is in mijn ogen het fijnste.

Janucci
2 jaren geleden

Los van het feit dat Todd Howard één van de engste mensen op deze planeet is, heb ik zelf niet zo’n moeite met een vroege aankondiging. Het creëren van hype en belangstelling is niet verkeerd als je een game al vroeg wilt marketen, maar er moet op een bepaald moment wel wat daad bij het woord worden gevoegd.

Voor mij had het een groot verschil gemaakt als het niet Bethesda was geweest die deze stunt uithaalt. Het gaat in mijn optiek al een paar jaar achteruit bij Bethesda, mede door de gigantisch geflopte Fallout 76. Fallout 4 heeft goed verkocht maar is door een groot gedeelte van de fanbase ook niet in goede aard gevallen.

Ik ben het met je eens dat de aanpak van Nintendo er eentje is om naar te kijken. Muisstil > korte hype > game op de plank. Geen gedoe, geen neppe verwachting scheppen, gewoon leveren.

Mijn conclusie is dat het per IP en ontwikkelaar/uitgever verschilt wat werkt en niet. In dit geval werkt de hype goed, maar duurt het simpelweg te lang voordat er weer een teken van leven wordt gegeven. Zéker met de status van het huidige Bethesda na Fallout 76 hadden ze wel íets meer mogen geven…

Rahl
Rahl
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Ik kan natuurlijk niet voor Janucci spreken, maar ik neem aan dat hij dat zegt omdat Todd Howard een ongelooflijke pathologische leugenaar is.

Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  Janucci

Wil ik ook graag weten 😉

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Haha, ik heb dit filmpje al een keer of 10 gezien ondertussen. Zo goed! Als ik Todd Howard zie, moet ik aan deze video edit denken! :’)

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Mister Frowdo

Dit zijn de PlayStation Plus-games van juli

Toekomst Halo-franchise hangt niet alleen af van Infinite, aldus Xbox