in

The Legend of Zelda-reeks bestaat 35 jaar


The Legend of Zelda werd bedacht door Nintendo’s Shigeru Miyamoto kwam op 21 februari 1986 uit in Japan. Sindsdien is het een van de populairdere franchises van het bedrijf en geniet de reeks wereldwijd van veel aanzien.

Na The Legend of Zelda verscheen een direct vervolg op de NES, kwam Link’s Awakening op de Game Boy uit en betekende A Link to the Past op de SNES het grote mainstreamsucces voor de franchise. De reeks werd daarna naar drie dimensies vertaald met Ocarina of Time en Majora’s Mask op de Nintendo 64. Sindsdien zijn er diverse nieuwe delen en spin-offs uitgekomen op Nintendo-systemen.

In 2017 kreeg de Zelda-serie een tweede leven met Breath of the Wild op de Nintendo Switch en Wii U. Het spel nam de gebruikelijke structuur van de reeks, waarin de overkoepelende spelwereld afgewisseld werd met kerkers, op de schop en bood een gigantische open wereld om te verkennen. Het is een van de grootste verkoopsuccessen binnen de franchise.

Vorige week kondigde Nintendo aan dat Wii-game The Legend of Zelda: Skyward Sword op 16 juli voor de Switch uitkomt. Veel fans vermoeden dat het bedrijf in de loop van het jaar nog meer oude Zelda-games naar de Switch brengt om het jubileumjaar te vieren. Wanneer het langverwachte vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild uitkomt is nog niet bekend.

Zelda Breath of the Wild

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Valheim na 3 weken al 3.000.000 downloads

Tekken 7 krijgt een Pools personage