in

The Witcher Netflix – Traileranalyse: We gaan los!


The Witcher op Netflix is verfilming van de verhalenbundels van Andrzej Sapkoswki, die de beginjaren van Yennefer of Vengerberg, Ciri en monsterjager Geralt of Rivia uitlichten. De boeken spelen zich af over een langere tijdsperiode, maar het lijkt erop dat Netflix het verhaal iets compacter wil vertellen.

The Witcher

Vooroordelen

De trailer begint met de ontmoeting tussen Geralt en Yennefer op een nogal dubieus feest dat plaats lijkt te vinden op Aretuza, het eiland waar tovenaressen leskrijgen in magie. Yennefer omschrijft witchers zoals ze in de maatschappij worden gezien: mutanten die met magie zijn gecreëerd om monsters te doden, emotioneel zijn afgestompt en zich buiten politieke conflicten houden.

Een hoop hiervan is waar: witchers ondergaan de zogenaamde grassenproef, waarbij slechts een klein deel van de deelnemers de mix aan magische dranken overleeft. Wie het overleeft is fysiek geschikt om monsters te doden en moet zich houden aan een code. Wat niet waar is dat ze hoorns hebben, kinderen ontvoeren of dat je sterft als je een witcher-zwaard vastpakt, hoewel Geralt daar wel grapjes over maakt.

Aan het begin van de serie lijkt Geralt inderdaad een zielloze monsterjager te zijn die vooral uit is op geld. Vermoedelijk maakt hij gedurende de serie een transformatie door die alles te maken heeft met de zwartharige tovenares, gespeeld door Anya Chalotra, en Ciri, vertolkt door Freya Allan. Yennefer heeft namelijk een bijzondere uitwerking op Geralt en wie The Witcher 3 Wild Hunt heeft gespeeld weet hoe de badscène waarschijnlijk eindigt.

The Witcher

De Leeuwin van Cintra

Uiteindelijk staat Ciri, de Leeuwin van Cintra, centraal in het verhaal en daarom ook deze trailer. In de beelden zien we Ciri vluchten tijdens een slag die we liever niet te veel uitlichten, nadat koningin Calanthe haar vertelt dat Geralt haar lotsbestemming is. Die lotsbestemming is deels ook een traditie bij witchers, die in sommige situaties kinderen ‘mogen’ opeisen om witchers niet uit te laten sterven. Op basis van eerdere beelden kunnen we zeggen dat The Witcher dit aspect uitlegt door terug te keren in de tijd.

In de boeken is de vlucht van Ciri vrij eenzaam. In de trailer wordt echter gehint naar het nieuwe personage Dara. Hoewel hij zeer kort in beeld komt, hoor je Ciri aan hem vertellen dat ze per se Geralt moet vinden. Wat Dara verder voor rol speelt werd niet onthuld, maar vermoedelijk wordt het een tijdelijk metgezel van Ciri, die worstelt met het feit dat ze bepaalde gaven bezit.

Dat is overigens niet de enige afwijking van de boeken, want ook komt koningin Kalis van Lyria kort in beeld. Dat Netflix de potentie in de serie ziet blijkt uit wat Kalis in haar handen heeft wanneer ze wordt overvallen door stropers: de toekomstige koningin Meve en tevens de protagonist uit The Witcher Tales: Thronebreaker. Ook de scènes waarin Ciri en ook Yennefer in de woestijn lopen lijken niet helemaal te stroken met de boeken. De omgeving doet namelijk erg denken aan de Korath-woestijn, die Ciri tot waanzin drijft. Het kan echter ook een totaal nieuwe locatie zijn waar Ciri terecht komt na haar vlucht.

Een betere blik op sleutelfiguren

We krijgen ook nog een blik op andere personages als Moussack, wellicht beter bekend als Emerion. Deze tovenaar speelt een rol in The Witcher 3: Wild Hunt, waarbij hij zelfs refereert naar de gebeurtenissen uit de trailer. Moussack is een tovenaar die zijn diensten verleent aan de koning en koningin van Cintra en tegelijkertijd fungeert als vaderfiguur voor Ciri. Via deze weg komt hij ook in aanraking met Geralt, die niets van hem wil horen over de eventuele gevolgen van het ontkennen van het lot.

Ook zien we een scène waarin Geralt waarschijnlijk een van zijn bijnamen verdient. Renfri, die hem vraagt waarom hij geen mensen doodt, speelt in principe geen grote rol binnen het overkoepelende verhaal, maar wellicht heeft Netflix andere plannen met haar. Een andere dame die we voor het eerst kort in actie zien is trouwens Fringilla Vigo, een Nilfgaardse tovenares die een nogal complexe relatie heeft met Yennefer.

The Witcher

Want de oorlog met Nilfgaard is, net als in de games, een belangrijke oorzaak van ellende. We zien veel Nilfgaardse soldaten, te herkennen aan de zwarte kleding, die Geralt en soldaten te lijf gaan. Of we ook Game of Thrones-achtige veldslagen kunnen verwachten wordt niet helemaal duidelijk, maar die mogelijk is er zeker. Tussen het knokken door onthult de trailer ook een ander belangrijk personage. Verder willen we eigenlijk niets kwijt over deze zwartharige jongeman, maar houd hem goed in de gaten.

Nog even wachten

Tot slot zit de trailer vol met leuke details. Zo zien we Geralt het teken Aard gebruiken – wederom een element uit de games – krijgt Roach een paar seconden van glorie, zien we een ghoul in het bos en loopt Jaskir (Dandelion) naast Geralt op z’n paard.

De trailer heeft ons in ieder geval voorzichtig enthousiast gekregen voor de serie, die vanaf 20 december te bekijken is op Netflix. Heb je nog iets opvallends gespot in de trailer? Laat het vooral weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

1666: Amsterdam vermoedelijk opnieuw in ontwikkeling

Switch-versie Alien: Isolation komt nog in 2019 uit