in

Elf vette LEGO-sets gebaseerd op games


Klassieke Sega arcadekasten

Niet alleen heeft deze ontwerper drie klassieke Sega-arcadekasten ontworpen, maar zelfs een Yu Suzuki-minifig gemaakt. Deze set bestaat uit Space Harrier, Out Run en het briljante Thunder Bolt.

Checkhier voor meer foto’s en info!

Pac-Man

Eentje voor de oudjes onder ons: een set geïnspireerd door Pac-Man uit 1980. Naast Pac-Man zitten ook de vier spoken erbij (Blinky, Pinky, Inky en Clyde) en is opgebouwd uit 513 steentjes. En de maker heeft oog voor detail, want de display-plaat eronder is het eerste, originele Pac-Man-veld in de game.

Check hier meer foto’s.

Nintendo-consoles

Je moet even de tijd nemen als je deze twaalf sets in elkaar zet, want hij bestaat uit 1.400 steentjes. De ontwerper heeft de volgende Nintendo-consoles nagemaakt:

 • Nintendo Nes
 • Nintendo Super Nes
 • Nintendo 64
 • Nintendo Gamecube
 • Nintendo Wii
 • Nintendo Wii U
 • Nintendo Switch
 • And for the handhelds:
 • Nintendo Gameboy
 • Nintendo Gameboy Advanced
 • Nintendo DS
 • Nintendo 3DS.

Bomberman

Net als de multiplayer-games van Bomberman bestaat deze set uit vier verschillende figuren in vier verschillende kleuren. Elke Bomber heeft vijf gewrichten en bestaat uit 239 steentjes (956 in totaal). Voor het ontwerp heeft hij Bricklink Studio gebruikt. Mocht je je geïnspireerd voelen en zelf met die software willen pielen: die kan je hier downloaden.

Check hier voor meer info over zijn build.

Banjo-Kazooie

Deze Banjo en Kazooie zijn bijna net zo cool en schattig als die in de N64-game. Het model is ruim 15 centimeter hoog en is opgebouwd uit 210 steentjes. Net als de Bombers zijn zowel Banjo als Kazooie te poseren.

Meer info!

Starfox

Deze Arwing uit StarFox 64 is sowieso al vet, maar het is helemaal tof dat er een minifig in past. Dus mocht deze set ooit in de winkel belanden, dat zou je er in theorie Fox McCloud én Falcon Lombardi bij krijgen.

Link.

Commodore 64

Het oog voor detail bij deze awesome Commodore 64 (uit 1982) is enorm indrukwekkend. Niet alleen kun je alle toetsen indrukken (ze veren mee), maar heeft de ontwerper ook nog eens het moederbord met de SID-chip in LEGO nagebouwd.

Heeft zelfs een video gemaakt over hoe hij tot dit design kwam die je hier kan checken.

Jak & Daxter

Jak & Daxter is een parel van een platformgame gemaakt door Naughty Dog (Last of Us, Uncharted), dus mocht je die nog niet gespeeld hebben: meteen doen! En we durven te wedden dat als je hem hebt uitgespeeld, je maar wat graag deze toffe set in huis wilt halen.

Check voor meer info en foto’s.

Werkende Nintendo Entertainment System

Er zijn enorm veel gamers die een Raspberry Pi gebruiken om emulators op te draaien. De Pi is niet bepaald een sexy doosje, maar met dit design kan je hem dus omtoveren tot een NES. Hiermee heb je nog steeds toegang tot micro-usb-poort, HDMI-poort, ethernetpoort en usb-poorten. Met andere woorden: dit is dus een écht werkende Nintendo Entertainment System. Soort van…

Helaas is dit ontwerp ook afgewezen.

Zelda: Breath of the Wild (Link en Wild Guardian)

Of Breath of the Wild de tofste game is op de Nintendo Switch, laten we even in het midden, maar dat dit een episch (hoewel klein) setje is, heeft het wel een hoog wanna-have gehalte. Eigenlijk zou ontwerper Tyler Clites álles uit Breath of the Wild nou moeten gaan bouwen. Wij zouden het zéker gaan verzamelen.

Untitled Goose Game

untitled goose game

Eén van de tofste ideeën moet toch echt Untitled Goose Game zijn. De gekke indie-titel is in ieder geval enorm populair én maakt nog kans om misschien goedgekeurd te worden door LEGO om als échte set uitgebracht te worden.

Heb jij een (al dan niet gamegerelateerde) vette set gezien? Drop hem hieronder in de comments!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De wondere wereld van Farming Simulator e-sports

Virusgame Plague Inc. razend populair in China door coronavirus