in

Tijdelijke verbanning op Piggy Backen in Apex Legends


piggy backen is een manier van snel xp verdienen. Spelers zorgen dat ze in de buurt blijven van hele goede spelers en halen op die manier makkelijk en veel xp naar binnen. piggy backers voegen zelf ook niks toe in een potje. Ze verzamelen geen wapens, doen geen poging om vijanden uit te schakelen en richten geen schade aan.

Om dit te voorkomen voert Respawn nu tijdelijke verbanningen in voor spelers die piggy backen. Voor extreme gevallen kan het om permanente verbanningen gaan. Teamgenoten van spelers die piggy backen hoeven niet bang te zijn voor een verbanning.

Spelers van de game zijn het niet allemaal eens met de maatregel. Los van het feit dat piggy backers nog steeds een minimale inspanning kunnen geven, om te voorkomen dat ze verbannen worden, is er ook een kans dat spelers die het niet verdienen tijdelijk verbannen worden. Fans vinden dat spelers elkaar moeten kunnen rapporteren. Daarnaast vonden ze dat het ervaringssysteem van nu het piggy backen bevordert.

Apex Legends

Fans gaven bovendien ook suggesties voor een beter werkend systeem. Zo werd ook voorgesteld om de xp die je ontvangt voor het overleven naar beneden gaat. Daarnaast moet het xp dat je verdient als je iemand uitschakelt omhoog. Een speler benoemde zelfs dat je voor negen seconden overleven meer xp krijgt, dan voor het tot leven brengen van een medespeler.

Niet alle spelers waren het eens met deze beredenering. Apex Legends gaat om overleven en voornamelijk het langst overleven. Niet iedereen zal dus als kip zonder kop een slagveld op rennen. Een andere speler gaf aan dat hij eerlijk speelt, maar gewoon zo slecht is dat het op piggy backen lijkt. “Ik kan niet richten, dus mijn enige kans op overleving is rondrennen”, zegt de speler.

Er zijn ook spelers die aangeven dit gedrag überhaupt nooit tegen te zijn gekomen in een potje. Veel spelers die dit gedrag wel zijn tegen gekomen laten weten dat ze geen last hebben gehad van dit gedrag.

Eens of oneens, spelers die simpelweg in het spel landen en rondjes rennen belanden bij Respawn op de radar. Of het een geautomatiseerd systeem is of een persoon die uiteindelijk dit gedrag analyseert is niet bekend.

Apex Legends

Spelers en ontwikkelaars

De laatste tijd lijkt er sowieso sprake te zijn van veel ontevredenheid. Deze leidt zelfs tot flinke onenigheden tussen Reddit-gebruikers en de ontwikkelaars van Apex Legends. Spelers zijn de bugs zat en vinden dat ze steeds vaker te horen krijgen dat deze opgelost worden, terwijl er niks mee gedaan wordt. Nieuwe content is leuk, maar volgens hen is het belangrijker om een werkend spel aan te leveren. Onlangs moest er nog een hotfix komen voor de PlayStation 4, omdat de game maar bleef crashen na de laatste update. Ook het geluid in de game wordt volgens spelers met de update slechter. Apex fans geven aan klaar te zijn met de vage antwoorden en grappen over crunch van ontwikkelaars van de game.

Ook op Twitch doet Apex het niet meer zo goed. Waar de game bij de lancering gemiddeld 200.000 kijkers had, is deze nu afgezakt naar 15.000. Daarbij moet wel gezegd worden dat Respawn erg veel van de promotie bij Twitch heeft neergelegd. Dit kan voor de enorme piek gezorgd hebben.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Marvel Unlimited maakt me eindelijk wegwijs in comics – Column

Dol op games en zoek je een droomstage? Kom bij IG!