in

Toekomstige PlayStation-games komen niet op lancering naar pc


Dat vertelt PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst in een vragensessie op PlayStation Blog. Hem werd gevraagd wat de rol van pc-releases is binnen PlayStation Studios, nadat PlayStation 4-games als Horizon Zero Dawn, Death Stranding en Days Gone geruime tijd na release op pc zijn verschenen.

“We staan nog aan het begin van onze pc-planning”, legt Hulst uit. “Horizon Zero Dawn was erg succesvol. Ik denk dat dit aantoont dat gamers ook buiten het PlayStation-ecosysteem trek hebben in de geweldige portfolio aan games waar fans al jaren van genieten.”

Hij vervolgt: “Ik wil benadrukken dat PlayStation de beste plek blijft om PlayStation Studios-spellen op lancering te ervaren. Maar we waarderen pc-gamers en we blijven per titel bekijken wat het beste moment is om ze te lanceren. Bend Studio heeft op 18 mei de pc-versie van Days Gone gelanceerd – dat is twee jaar na de PlayStation 4-release. (…) Dat is het doel: nieuwe gamers bereiken die de geweldige verhalen, personages en werelden die we hebben gecreëerd nog niet hebben ervaren. Pc-games uitgeven zal nooit ten koste gaan van het bouwen van een goede line-up voor consoles.”

Dit staat haaks op de strategie van Microsoft, dat al geruime tijd al zijn eigen spellen tegelijk op Xbox-consoles en pc uitgeeft.

Horizon Zero Dawn

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Devolver Digital zendt op 12 juni E3-persconferentie uit

Netflix gaat op Summer Game Fest trailers van aankomende gameseries tonen