in ,

Toen alles beter was: Top 5 tekenfilms

Daar waar kinderen (en volwassenen) slechts enkele klikken verwijderd zijn van hun favoriete tekenfilm, was ik vroeger blij dat niet iemand per ongeluk een ander programma over mijn videoband heen had opgenomen. Ik sprong een gat in de lucht als mijn vader me meenam naar de videotheek om een videoband te huren en ik zat wekelijks klaar voor de zaterdagochtend gevuld met Telekids. Wat waren mijn favoriete tekenfilms in die tijd? Hieronder vind je er vijf in willekeurige volgorde.

Transformers

Over videobanden gesproken: ik had er altijd een aantal met Transformers erop. Ik was helemaal gek van de Decepticons: Starscream, Megatron, Rumble en Soundwave. Het was niet zo zeer dat ik van de slechteriken hield, maar ik vond de robots er simpelweg gewoon toffer uitzien dan de robots aan de zijde van de Autobots. Herinneren jullie je bijvoorbeeld de Stunticons nog?

Kissyfur

Als je denkt dat ik als kind een stoere gast was, omdat ik Transformers keek, dan had je het mis. Ik had geluk dat ik nog in bed paste met al mijn knuffels. Vandaar dat ik de tekenfilmserie Kissy Furr fantastisch vond. Ook hier hadden we alle afleveringen van opgenomen en hebben we ze eindeloos opnieuw gekeken. Terwijl we eigenlijk al lang wisten dat het goed zou aflopen met de schattige dieren en dat ze niet ten prooi zouden vallen aan de krokodillen Fred en Marie (jawel, Fred en Marie).

C.O.P.S.

“It’s Crime Fighting Time!” Dit was een van de series waarvoor ik zaterdagochtend thuisbleef. Ja, gamen op de NES en tekenfilms kijken vond ik leuk, maar nog liever was ik buiten te vinden. Zaterdag had je daar altijd de tijd voor, maar niet voordat C.O.P.S. was geweest. In deze serie namen de C.O.P.S. onder aanvoering van Bulletproof het op tegen de C.R.O.O.K.S. Uiteraard was dat altijd super spannend.

Dragonball Z

Deze tekenfilm was pas veel later hip. Mag ik het een tekenfilm noemen mensen? Als naast je vrienden en klasgenoten ook vaders en zussen van deze mensen deze tekenfilm kijken, dan moet jij als vijftienjarige dat natuurlijk ook kijken. Ik zat denk ik in 4 VWO toen iedereen het er over had. Een Aziatisch meisje uit mijn klas had het allemaal al lang gezien en door haar verhalen werd ik helemaal laaiend enthousiast. Ja, Cartoon Network nam de tijd om de serie rustig uit te zenden, waardoor ik de Frieza Sage misschien wel drie keer heb gezien. Uiteindelijk heb ik afleveringen moeten downloaden en heb ik zelfs kortstondig een Dragonball Z Website gehad (zonder bezoekers). De Cell Saga was mijn favoriet.

Spongebob Squarepants

Last but not least: Spongebob Squarepants. Ik kan hier erg kort over zijn: de irritante spons en zijn vriend Patrick zijn zo gortdroog dat ik er zelfs als vijfendertigjarige meneer nog om kan lachen. Absoluut het een van mijn favoriete tekenfilms. Nu nog steeds.

Ik ben benieuwd welke tekenfilms jullie vroeger het liefst keken!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
19 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

M.A.S.K, Turtles, Ducktales. Dino Riders 😀

HanTheMan
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

en Samurai Pizza Cats natuurlijk 😀 !!

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden
Antwoord aan  HanTheMan

haha, zeker weten!

Ziminar
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Dino Riders! Damn die was ik helemaal vergeten

coola
2 jaren geleden

C.O.P.S. laatst nog helemaal gekeken. Was een heerlijke blast to the past

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door coola
HanTheMan
2 jaren geleden

Ja ik zat ook als kleine Hanneman Telekids te kijken op de bank, vooral zondag waren de beste tekenfilms.. toen X-men voor het eerst te zien was wist ik echt niet wat ik zag! zo gaaf.

paar andere favorieten:

  • Animaniacs
  • Captain N
  • Super Mario Brother Super Show
Ziminar
2 jaren geleden

COPS was heel vet. Eek the Cat vond ik altijd geweldig en The Tick.

HanTheMan
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ziminar

Oh ja Eek haha! “It never hurts to help” damn die was ik vergeten

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Vroeger keek ik zo’n beetje ALLES wat ik aan tekenfilmmateriaal kon zien: van Boes, Dommel, de Snorkels tot zelfs (durf ik het te zeggen…) Vrouwtje Theelepel aan toe, haha. Maar wat mij het meest is bijgebleven zijn toch wel series als Ducktales, de Turtles en Batman: the Animated Series.

The Decider
The Decider
2 jaren geleden

In mijn vroege tienerjaren was Dexter’s lab toch wel favoriet!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door The Decider
Ghost
Ghost
2 jaren geleden

Ik kan me nog herinneren dat de eerste afleveringen van The Simpsons op tv in het Nederlands waren ingesproken.
D’oh! was bijvoorbeeld Sodeju! en Flanders Sanders.

obi-twan kenobi
obi-twan kenobi
2 jaren geleden

Ducktales, turtles en teddy ruxpin waren toch wel mijn favorieten. Maar waren echt wel veel toffe tekenfilm series vroeger.

tielo
2 jaren geleden

Scooby Doo was altijd favoriet, aan de Flintstones, He-Man en Roadrunner heb ik ook nog goede herinneringen.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

Bobby’s World, Dennis the menace, Ovide en zijn vriendjes, Dommel & Boes Boes. Puur jeugdsentiment.

Sarabi79
Sarabi79
2 jaren geleden

Johnny Bravo, Dexter’s laboratory, thundercats

Sarabi79
Sarabi79
2 jaren geleden

En Cow and Chicken natuurlijk,

Don Carpaccio
Don Carpaccio
2 jaren geleden

Het Beestenbos Is Boos (VL) oftewel Het Wakkere Woud (NL) vond ik een geweldige serie. Gedurfde thema’s die je niet vaak terugziet in een kinderserie.

Disneyfestival op Ketnet met The Rescue Rangers als grote favoriet! Pa- pa- pa- pak ze dan!

Geweldig!

Rainking
2 jaren geleden

Ik heb al een paar leuke voorbij zie komen, dus ik gooi er nog maar een paar andere bij.

De Bluffers / The Buffers:
https://www.youtube.com/watch?v=BtXGf56rKho

De Wasbeertjes / The Raccoons:
https://www.youtube.com/watch?v=SAPU63FiQjc

Thundercats:
https://www.youtube.com/watch?v=HcGNqrAtsgg

Nieuwe Call of Duty speelt zich mogelijk tijdens Tweede Wereldoorlog af

Bekijk hier vanavond om 23:00 de Nintendo Direct