in , , , , , , , ,

Top 5 favoriete personages in fighting games

De laatste weken komt er veel voorbij over onder andere Tekken 8 en Street Fighter 6. Daarnaast heb ik niet geheel toevallig, onlangs een avondje Tekken 7 gespeeld. Een vriend van me, waar ik op bezoek was, is namelijk een echte fanaat wat betreft fighting games en als ik daar ben, dan wordt er altijd wel een potje virtueel geknokt. Toen hij me verweet dat ik na al die jaren (lees sinds ergens begin middelbare school) nog steeds dezelfde personages kies en dezelfde combo’s uitvoer, realiseerde ik me dat ik gewoon wat all time favorites heb. Hieronder komen ze en ik ben ook benieuwd naar die van jullie.

5. Kilik (Soul Calibur)

Hoewel ik de personages uit Soul Calibur, en eigenlijk de gehele setting van het spel, het minst aansprekend vind in vergelijking met de overige bekende titels uit het genre, speelt Soul Calibur (en dan heb ik het met name over het tweede deel) ongekend lekker. Soul Calibur 2 is destijds helemaal grijs gedraaid in mijn GameCube en het personage dat ik het aller fijnst vond is Kilik. Het bereik dat hij met zijn staf/stok heeft is natuurlijk erg groot, maar je kon er ook de meest toffe moves mee maken. Ook al heb ik al jaren geen Soul Calibur game aangeraakt, weet ik zeker dat ik met Kilik nog steeds partij kan bieden.

4. Cyrax (Mortal Kombat)

Laat ik maar gewoon eerlijk zijn. Als kind was ik he-le-maal gek van Transformers en alles wat er op leek. Toen ik ooit Mortal Kombat 3 bij een vriend speelde, had ik ook vooral oog voor de Cyborgs. Vooral Cyrax vond ik er altijd erg tof uit zien. De moves van deze cyborg heb ik me pas later aangeleerd, waardoor ik in latere games ook altijd op dit personage bleef terugvallen. Vooral de draaiende messen en zijn ‘web’ gebruik ik erg graag.

3. Dhalsim (Street Fighter)

Dhalsim staat puur in het lijstje vanwege zijn moves. Deze Indiase monnik staat vooral bekend om zijn elastische ledematen, waarmee hij van zeer lange afstand rake klappen en schoppen kan uitdelen. Lekker makkelijk toch? Zo houd je je tegenstander wel op afstand. Overigens is Street Fighter niet direct mijn favoriete reeks, maar de herinneringen gaan al wel ontzettend lang terug. Wie weet ga ik straks Street Fighter 6 wel proberen.

2. Johnny Cage (Mortal Kombat)

Een van de meest foute personages uit alle vechtgames die ik ooit gespeeld heb, is ongetwijfeld Johnny Cage. Althans, qua uiterlijk vind ik deze Hollywoodster ontzettend fout, maar qua fighting skills is ie onnavolgbaar. Vanaf de eerste Mortal Kombat games, wordt Cage ontzettend vaak gekozen door ondergetekende. Vooral zijn beruchte uppercut doet het altijd goed.

1 Hwoarang (Tekken)

Hwoarang ziet er mijns inziens niet bepaald tof uit, maar des te fijner speelt hij. Met dit personage, dat ik al vanaf Tekken 3 gebruik, rijg ik steevast de snelste combinaties achterelkaar, waardoor tegenstanders nauwelijks de kans krijgen om iets terug te doen. Althans, als de tegenstanders ook niet zo goed in dit soort spellen zijn, want tegen de doorgewinterde virtuele vechtersbaas zal een overwinning een incident zijn. Vroeger bij Tekken 3 was kruisje, kruisje, kruisje, rondje al genoeg om vanaf het startsignaal een aantal rake klappen uit te delen. Later, toen ik een stuk ouder was, heb ik nog meer moves van deze vechtersbaas meester gemaakt.

Honourable mention: Gon (Tekken)

Door dit personage te kiezen vroeger, maakte je jezelf niet echt populair. Oké, het was beter dan Eddy of Tiger kiezen (button bash party), maar het kiezen van Gon kon meestal op weinig sympathie rekenen. Waarom? Omdat Gon best aardige moves had en ontzettend lastig te raken was voor de tegenstander. Hij is wel schattig, is het niet?

Nooit begrepen personage: King (Tekken)

King is niet weg te denken uit de Tekken-reeks. Zelf ben ik er nooit een fan van geweest. Zijn worstelmoves vond ik altijd stug en traag. Toch zijn er veel mensen die bij hem zweren. Mij niet gezien in ieder geval.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.9/5 volgens 11 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
velocityx
velocityx
1 jaar geleden

Hwoarang is ook 1 van mijn favoriete personage. Eddy van Tekken vond ik ook altijd cool.
Tja met King kon je counteren net als Nina en zo’n combo maken van meer dan 100 hp.

Lavalera
1 jaar geleden

Een top 5 gaat voor mij lastig worden. Niet echt heel veel fighting gamea gespeeld. Wel street fighter 2 toen ik vroeger jong was. Op de arcade kast op de camping en dan altijd met Ken of Chun Li spelen. Dat waren destijds wel een beetje mijn favorieten.
Mortal kombat heb ik 2 jaar geleden deel 11 gehaald als ultimate edition en wel wat oudere versies maar weet even niet meer welke. In mk11 heb ik alle chars wel een beetje gespeeld maar geen uitgesproken favoriet. Vond er heel veel wel leuk. Liu Kang, Cassie cage, mileena heb ik het meeste gespeeld denk ik.
De meeste andere series zoals Soul Calibur, Dead or Alive, Tekken etc heb ik wel gespeeld maar nooit echt veel dus heb ik niet echt favorieten bij.
Heb toevallig wel van de week Persona 4 golden arena ultimate en tekken 7 op de playstation gekocht wou toch wat meer van die spellrm spelen dus misschien heb ik er binnenkort wel 5 dan haha.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Helemaal mee eens. Biertje er bij elkaar een opnaaien als je wint, met een groepje samen als couch game is het het beste. Ik hou ook niet zo van dat competitie element online, dus dat doe ik ook eigenlijk nooit.
Ik koop ze ook zelden, heb een mortal combat op de og Xbox gehad maar weet ff niet meer welke, dan 2 jaar geleden mk gehaald en nu tekken en p4ax. Maar haal het alleen als ik die ultimate bundels voor een prikkie zie. Dus inclusief alle characters dlc etc. En soms heb ik als een relax game speel even behoefte aan wat actie en dan doe ik gewoon een potje of 3 offline knoppen rammen en dan is dat ook weer klaar haha.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik vind het wel leuk om af en toe een potje Street Fighter V online te spelen. Ik ben verre van de beste speler, maar ik word meestal wel ingedeeld bij mensen met ongeveer dezelfde skills. Soms win ik een potje nét niet en dat vind ik dan ergens wel mooi. Niet gewonnen, maar toch een goeie tegenstand hebben weten te bieden.

Ik heb één keer ooit gelachen. Ik was voor oud en nieuw bij een vriend thuis. En hij had ook een andere vriend van hem uitgenodigd en ja, die mocht ik gewoon niet zo. Een beetje een patser met grootspraak, daar heb ik gewoon weinig mee. Op een gegeven moment speelden we Mortal Kombat (die uit 2011) en ja, hij was best goed, daar moet ik gewoon eerlijk in zijn. Hij speelde een paar potjes tegen mijn vriend en won volgens mij zo goed als alles. Toen moest ik toch een keer tegen hem spelen. Spoiler, ik ben echt slecht in Mortal Kombat. Ik ken de moves niet echt goed, ik block nooit, dus dat ging gewoon niets worden. Ik heb dat hele gevecht geen woord gezegd en geconcentreerd naar het scherm gekeken. En tegen alle verwachtingen in win ik per ongeluk. Ik legde de controller op de tafel en zei: “Zo doe je dat.” Ik wist natuurlijk dat me dat echt geen tweede keer zou lukken, hahaha.

Rainking
1 jaar geleden

Leuke en originele post. Mooie selectie van fighters ook. Ik ben een casual fan van vechtspellen, maar meestal vind ik het wel leuk om af en toe te spelen, dus ik heb er best wel wat.

Er zijn zo ontieglijk veel vechtspellen, dat een top 5 maken best moeilijk is, maar ik heb toch een poging gewaagd. En ze zijn allemaal anders dan die van jou, dus dat is wel mooi voor de variatie.

#5: X-23 (Marvel Vs. Capcom 3: Fate Of Two Worlds)

Ok, laat ik meteen maar bekennen dat deze lijst voornamelijk uit vrouwelijke vechters bestaat. Ik vind ze er vaak leuker uitzien en meer dan eens zit er in een spel wel eentje waarvan ik de moveset erg tof vind. Zo ook X-23. Zij is van de Marvel kant van het roster en is een product van het Weapon X programma, net als Wolverine. In tegenstelling tot Logan, heeft ze twee klauwen in haar handen en één in haar voet. Stoere outfit erbij en ze gaat lekker los.

comment image

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

#4: Ryu (Street Fighter reeks)

Wie kent hem niet? Hét gezicht van dé fighting game die het genre hebben gemaakt tot wat het is. Dit was vroeger mijn go-to vechter. Nog steeds vind ik ‘m erg lekker spelen, al heb ik ondertussen al jaren een andere main. Ik weet nog dat ik destijds veel moeite had om de Shoryuken uit de Super Nintendo controller te krijgen, maar tegenwoordig is dat second nature. Ryu vecht om beter te worden. Als dit je favoriete karakter is, dan snap ik dat volledig.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

#3: Taki (Soul Blade / Calibur)

Welcome back to the stage of history! Ik speel wat liever 2D vechtspellen, maar er is één reeks van de 3D games die ik een stuk leuker vind dan de rest. De Souls games, en dan niet die van From Software, maar die van Namco. De reeks heet al jaren Soul Calibur, maar het begon ooit als Soul Edge in de arcade hallen en werd in Amerika en Europa op de PlayStation uitgebracht als Soul Blade. Daar kwam ik al gauw in contact met Taki, een ninja met veel kick moves, waar ik wat meer van hou dan vuistslagen. De volgende twee vechters vallen namelijk ook in die categorie. En ook al staat ze meer bekend om haar strakke, rode outfit, heb ik in dit geval gekozen voor een alternatief kostuum dat ik er eerlijk gezegd veel toffer uit vind zien.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

#2: Black Canary (Injustice 2)

Zoals misschien wel bekend ben ik een fan van DC. Ik heb best wat trades en hardcovers hier in de kast staan en ken daardoor een hele hoop karakters, tot de wat minder bekende aan toen. Toen NetherRealm met een DC fighting game kwam, was ik echt superblij. Het roster was erg leuk. Tuurlijk hoopte ik op meer vechters en bij Injustice 2 kwam Black Canary, een certified ass-kicker, erbij. Zij doet ook veel met kicks en komt altijd erg stoer op me over. Niet dat ik erg goed ben met haar, maar ik vind haar heel erg tof.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

#1: Cammy White (Street Fighter reeks)

Dit is toch zeker geen verrassing voor jullie, toch? Ik heb wel vaker Street Fighter IV en V screenshots gedeeld, waar ik altijd met haar speel. Zoals ik al eerder zei, was Ryu oorspronkelijk mijn favoriet, totdat Super Street Fighter II: The New Challengers uitkwam. Ik vond haar meteen erg gaaf. Ze is lekker vlot en ook zij doet veel met kicks. Ook heeft ze een move die langs vuurballen schiet. Erg handig. Ze zit ook weer in het aanstaande Street Fighter VI, zei het met een nieuwe outfit. Daar moest ik even aan wennen, maar die ziet er nog best tof uit. En ja, dat is haar achternaam. Ze zat ook in Street Fighter II: The Animated Movie. Ze heeft daarin maar een korte rol, maar een bepaalde move uit die film zit ook in het nieuwe spel. Erg veel zin in.

comment image

Screenshot Sunday #97

Wat spelen we dit weekend? 25 en 26 maart