in

Twaalf games die je prima op de wc kan spelen


Toilet Time

Het is een voor de hand liggende keuze, maar Toilet Time is nu eenmaal de ultieme game voor op het toilet. Het spel is een verzameling met minigames die allemaal toiletgerelateerd zijn. Je moet zorgen dat mannetjes en vrouwtjes met hoge nood op tijd op de juiste wc terechtkomen, maar ook griezelige microben van je handen af wassen. Drie keer raden waar meer bacillen op zitten dan de wc-bril waar je op dat moment op zit? Juist, die telefoon in je handen.

True Skate

Diezelfde handen fungeren als voeten in True Skate, want daarin bestuur je met je vingers een skateboard dat de beste trucjes moet doen. Het heeft veel weg van Tony Hawk, maar dan zonder Tony. Dit spel toont namelijk geen benen van een skater, want het is bedoeld als een vingerskateboardervaring waarin je met je vingers op het scherm ollies, shuvits en andere plankacrobatiek vertoont. Elk potje is precies lang genoeg om even wat tijd te doden, zonder daarbij zo gekluisterd aan de game bent dat er iemand komt vragen ‘of het allemaal lukt’.

Cut the Rope

In het kader van spellen die ook echt lekker kort en overzichtelijk zijn, presenteren we Cut the Rope. De klassieker waarin je een aandoenlijk monstertje snoepjes moet voeren door op het juiste moment een slingerend touw door te snijden, kent zulke korte levels dat je met een wc-bezoek van een acceptabele vijf minuten al prima progressie kunt maken. De volgende keer dat jij de wc-eend gaat voeren, kun je gewoon zeggen dat je even je monster van wat snoep moet voorzien. Hartstikke normaal, toch?

Tricky Test 2

De één ziet naar de wc gaan als noodzakelijk kwaad, de ander pakt even een zenmoment. Tricky Test 2 kan weer een nieuwe groep wc-gangers aanboren, namelijk zij die juist de hersens even willen laten werken. Zit jij de hele dag op een bureaustoel repetitief werk te doen dat nog niet geautomatiseerd is? Gun je brein dan wat gymnastiek op de pot. Tricky Test 2 zal je vragen om logisch te denken, maar stelt vragen met zeer specifieke bewoordingen waarmee je lang niet altijd snel een antwoord kunt opdreunen.

Ridiculous Fishing

Je bent toch al dingen in water aan het deponeren, dus waarom niet met een flinke haak? In Ridiculous Fishing keilt er een draad met een haak de zee in en is het aan jou om die in zo goed mogelijke banen te leiden – dus juist niet tegen vissen aan – om vervolgens zoveel mogelijk waterbeesten te vangen wanneer hij weer omhoog gaat. Dat is nog niet alles, want wanneer je vangst eenmaal het oppervlak raakt, schiet het de lucht in en moet je het geheel nog flink overhoop schieten om ook echt punten binnen te halen. Kortom, heel ontspannen zal je niet op het watercloset zitten, maar toch zal het door deze goede game moeilijk zijn het kleine kamertje te verlaten.

Jetpack Joyride

Minstens net zulke explosieve actie op het toilet vind je in Jetpack Joyride, een sidescrolling game waarin het hoofdpersonage eindeloos rent met een jetpack op zijn rug. Zodra je over een vijand heen moet springen, schakel je de jetpack in en ga je met een luid geknetter de lucht in, terwijl je allemaal kogels naar beneden schiet. Pro-tip: zet het geluid van je telefoon wel even uit, want dat kogels schieten ziet er niet alleen uit alsof de beste man iets uit zijn billen laat knetteren, het klinkt ook zo.

Hearthstone

Er zijn weinig mobiele telefoon-spin-offs van videogames die zo fijn zijn om te spelen als deze. Hearthstone kent niet alleen een groot aantal volgers in e-sport, miljoenen mensen spelen het op World of Warcraft gebaseerde kaartspel, en het zal ons niets verbazen als de helft daarvan wel eens op de wc speelt. Ook hier is het aan te raden het geluid van het spel achterwege te laten, want degene die zijn handen staat te wassen buiten het wc-hokje hoeft niet te horen dat het ‘BOOM O’CLOCK’ bij je is.

Asphalt 9

Bij Asphalt is het belangrijk om met beide benen stevig op de grond te zitten, want in dit spel kun je zo meeleven en -bewegen dat je bijna van de pot valt. Met je gezicht in de toiletborstel speelt deze racer een stuk minder lekker, al krijg je ook in Asphalt aardig wat in je vizier gesmeten. Dan vooral in de vorm van andere auto’s die je het leven zuur proberen te maken, terwijl jij gewoon die eindstreep ongeschonden probeert te halen.

Crossy Road

De naam van dit spel is enorm kinderachtig maar nu je toch op het toilet zit halen we er meteen een tegeltjeswijsheid bij: “Toen pissen plassen werd, is het gezeik begonnen”. Deze game zegt precies wat het is. Je moet een drukke weg oversteken en veilig de overkant zien te halen. Het lijkt een beetje op Frogger, maar dan met kippen. Kortom, als je even vijf minuten deze game wil spelen, dan zeg je gewoon tegen je collega’s of familieleden dat je even ergens een ei over moet leggen. Je moet trouwens niet te goed worden in het spel, want hoe langer je speelt, hoe meer punten je krijgt. Dat kan dus betekenen dat je iets langer wegblijft dan andere mensen comfortabel achten.

Candy Crush Saga

De reden dat Candy Crush Saga zo goed is voor op de wc, dat dat je het spel een x aantal minuten niet kan spelen wanneer je door je credits heen bent. Omdat je koste wat kost wilt vermijden dat je 50 cent kostende toiletbezoek in die hippe club nóg duurder wordt, ga je gewoon wat vaker naar de wc om te zorgen dat je in ieder geval geen geld hoeft te betalen om deze sprankelende game te spelen. Het hangt ook af van de staat van de wc’s: als die net zo mooi glinsteren als menig object in deze Bejeweled-achtige drie-op-een-rij-game, dan zit je helemaal goed.

Hitman GO

Ga je even naar de wc? Dan ga je even Hitman spelen. Je kunt Hitmans vijanden een poepie laten ruiken in Hitman GO, waarin je op beurtelingse wijze door levels moet zien te komen. Je hebt een beperkt aantal zetten, dus je moet goed uitpuzzelen wat de beste weg is voor Agent 47 om ongeschonden thuis te komen. Oké, helemaal de stealthy Hitman die we gewend zijn is het totaal niet, maar zeker als je even een moment rust wil tijdens dat moment voor jezelf, dan kan Hitman GO je daar prima in voorzien.

Angry Birds

Het is een saaie keuze, maar het is nou eenmaal een van de meest gespeelde titels van deze eeuw die zich ook nog eens perfect leent voor een wc-bezoek. Levels zijn zo kort, dat je die perfect in een wc-bezoek kunt passen. Het enige waar je op moet letten is dat je niet “OOOH!” of een scheldwoord uitschreeuwt als het weer even niet gaat zoals je had bedacht, of erger: “Waarom lukt het nou niet?!”

Met deze twaalf toppers kom jij elk wc-bezoek wel door. De belangrijkste tips uit dit artikel volgen echter nog: vergeet niet je handen te wassen en extra vaak een hygiënisch doekje over je telefoon te halen. En denk niet bij het laatste vel: wie na mij komt, die redt het wel.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eerste Raid Ghost Recon Breakpoint nu beschikbaar

2019 was een matig gamejaar – column