in

Abonnementskosten Twitch worden straks per land bepaald


Het goedkoopste Twitch-abonnement kost al geruime tijd 4,99 dollar per jaar – omgerekend 4,10 euro. Het bedrijf heeft lokale prijzen altijd direct omgerekend naar de valuta van het land in kwestie, wat in sommige landen prijzen oplevert die niet in verhouding staan met prijzen voor andere producten.

Twitch gaat nu per land abonnementskosten vragen die meer passen bij het land in kwestie. Mexico en Turkije zijn als eerste aan de beurt. Daar gaat een maandabonnement respectievelijk 48 pesos (omgerekend 1,99 euro) en 9,90 lira (omgerekend 0,98 euro) kosten. 

In de loop van het jaar moeten bijna alle landen een eigen prijs krijgen, waaronder Nederland en België. Wat de kosten in deze landen worden, is nog niet bekend. Volgens Twitch levert dat in “de meeste landen buiten de Verenigde Staten” een lagere prijs op.

Twitch geeft overigens aan dat het mogelijk kritiek gaat krijgen van contentmakers op de service. Zij kunnen door de aanpassingen in abonnementsprijzen er immers op achteruit gaan in hun verdiensten. Om contentmakers tegemoet te komen, vult Twitch daarom de kosten die men verliest door deze verandering drie maanden lang volledig aan. “De negen maanden daarop verlagen we betalingen elke drie maanden met 25 procent.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Disco Elysium: The Final Cut niet meer verbannen in Australië

Samurai Shodown verschijnt op 14 juni op Steam