in

Uitbreidingen Pokémon Sword en Shield – Dit wil je weten


Allebei de uitbreidingen bieden een nieuw gebied aan. De eerste is de Isle of Armor. Dit is een gigantisch eiland met omgevingen die je niet eerder zag in de Galar-regio. Zo bevat het stranden, bossen, moerrassen, grotten en duinen. Daarnaast kom je pokémon tegen die je niet eerder in het land bent tegengekomen en is er zelfs een dojo waar je los kunt gaan. Wanneer je besluit om onder de meester van de dojo te trainen, dan word je uiteraard veel sterker dan ooit tevoren.

De tweede uitbreiding draait om de Crown Tundra. Dit is een omgeving waar je voornamelijk sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw tegenkomt. Er zijn een aantal bergen, evenals wat kleine gemeenschappen waar mensen wonen. Wanneer je daar aankomt, dan duurt het niet lang voordat je de aangewezen persoon bent die een expeditiegroep moet leiden. Je krijgt als taak de omgeving te verkennen, zodat je ook meer te weten komt over de Pokémon Dens, waar je tegen grote Dynamax-pokémon vecht.

Gloednieuwe pokémon

Er zijn nog niet veel gloednieuwe pokémon onthuld, maar Kubfu is in ieder geval de eerste die je ontmoet in de eerste uitbreiding. Kubfu is een soort beer-pokémon die aan vechtsport doet en daarom logischerwijs een fighting-type is. Het beestje is interessant omdat zijn evolutie twee vormen heeft. Urshifu heeft namelijk een Single Strike- en Rapid Strike-vorm, die allebei ook andere, secundaire types hebben. Zo is de eerstgenoemde fighting/dark, terwijl de laatstgenoemde fightning/water is. Daar waar de Single Strike-variant snel en hard aanvalt, is de Rapid Strike juist veel kalmer en gaat daarbij meer aandacht uit naar ontwijken en counteren. Ook ligt de nadruk op meerdere, korte aanvallen.

Calyrex is een andere pokémon die we tot op heden nog niet zijn tegengekomen in Galar. Je komt dit beest tegen in de Crown Tundra. Het is een King-pokémon met de typen psychic/grass. Wat we precies mogen verwachten, is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk staat het wezen centraal in het verhaal van de dlc. Opvallend is dat geen van deze pokémon nieuwe typecombinaties brengen, maar in plaats daarvan leunen op samenvoegingen waar we al bekend mee zijn.

Verder mogen we rekenen op drie nieuwe Gigantamax-versies van de starters van Pokémon Sword en Pokémon Shield: Rillaboom, Cinderace en Inteleon. Daarnaast komen er nog wat extra regionale versies aan van bestaande beesten, zoals Slowpoke. Mocht je nu al met Slowpoke willen spelen, dan kan dat. 9 januari verscheen er een update die onder meer dit beest toevoegde. Je vindt hem op het treinstation van Wedgehurst Stadium.

Exclusieve trainers en monsters

Nintendo heeft op Twitter bevestigd dat de Sword- en Shield-versies van de uitbreidingen exclusieve trainers en monsters bevatten. Helaas is er momenteel nog geen complete lijst met exclusieve onderdelen beschikbaar. Wat we al wel weten is dat Pokémon Sword-spelers mogen rekenen op Klara, een trainer die gespecialiseerd is in poison-pokémon, waar Shield-spelers kennismaken met de psychic-trainer Avery.

Voor de rest zal de basis hetzelfde zijn voor beide versies. Zo voegen de dlc’s meer dan honderd nieuwe kledingstukken toe en zal de Isle of Armor een Exp. Charm aanbieden waarmee je je pokémon in level kunt laten stijgen. Verder zijn er nieuwe Tutor Moves (voor exclusieve aanvallen), extra Pokédexen (zodat je per eiland kunt bijhouden wat je al gevangen hebt) en zijn er natuurlijk meer soorten pokémon en Max Raid Battles.

Daarnaast komt er een optie voor gevechten aan genaamd Restricted Sparring. Daarmee kunnen spelers tijdens trainergevechten beperkingen instellen, zoals de typen pokémon die beide partijen mogen inzetten, zodat je van een heuse uitdaging kunt genieten. In de Crown Tundra vind je overigens speciale Pokémon Dens: daar zitten legendarische pokémon in uit voorgaande delen, zoals Articuno, Zapdos en Moltres. Deze kun je in co-op met anderen bezoeken en proberen te vangen.

200 pokémon uit voorgaande delen

In totaal mag je meer dan tweehonderd pokémon uit voorgaande delen verwachten. Welke dat zijn, weten we nog niet – maar de Nintendo Direct van begin januari geeft alvast een glimp van welke er worden toegevoegd. Dat is allemaal al leuk en aardig, maar wist je dat je de uitbreidingen niet per se hoeft aan te schaffen en ze toch allemaal in je pokédex kunt krijgen? Je kunt namelijk gewoon met andere spelers ruilen die wel de passen hebben gekocht en ze allemaal al een keer gevangen hebben. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het binnenhalen van een gratis update.

Uiteraard kun je ook via Pokémon Home de beesten overzetten, mocht je je willen wagen aan dat extra abonnement. Het gaat dan alleen om de pokémon die aanwezig zijn in de Galar-Pokédex, anders zullen Pokémon Sword en Shield ze niet accepteren. Dat komt dan bovenop de prijs van het spel, je Nintendo Switch Online-abonnement en je abonnement op Pokémon Home.

De uitbreidingen voor Pokémon Sword en Pokémon Shield verschijnen in juni (Isle of Armor) en in de herfst van 2020 (Crown Tundra).

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Alle games in de reeks verzameld in Kingdom Hearts: All-In-One Package

Meer details over Pokémon Home onthuld