in

Uitgebreide gameplay van The Dark Pictures: House of Ashes getoond


Nog voor het uitbrengen van de gameplay gaf Supermassive de pers al een uitgebreide virtuele presentatie om meer over de game te vertellen. “The Dark Pictures Anthology betekent veel voor ons en we proberen altijd nieuwe manieren te vinden om je te laten schrikken en uit te dagen”, aldus de ontwikkelaar.

Net als de vorige games in de reeks – bestaande uit verhalen en settings die los van elkaar staan – is House of Ashes gebaseerd op echt bestaande verhalen en legendes. Een groep Amerikaanse soldaten is op een missie in Irak, maar ze zakken door de grond van de woestijn en komen in een eeuwenoude tempel van het Akkadische rijk terecht. Deze tempel zou zijn gebouwd door koning Naram-Sin in een poging een vloek die de goden op zijn volk hebben afgeroepen te laten verdwijnen. Er leeft een nest van mysterieuze en gewelddadige monsters in deze tempel.

Het spel draait om vijf personages, waaronder CIA-agent Rachel King, een rol die wordt vertolkt door actrice Ashley Tisdale. De vijf personages zijn gedurende de game allemaal speelbaar. Naast King zijn er een aantal marines speelbaar en zelfs een Irakese officier. Het vijftal zal zijn vooroordelen moeten overkomen om een weg uit de tempel te vinden. Alle vijf de personages kunnen het overleven of sterven.

Qua gameplay wordt Man of Medan vergelijkbaar met de vorige games in de horrorreeks: het spel bevat spannende actiemomenten en laat spelers tijdens dialogen en gameplay keuzes maken. Deze keuzes hebben invloed op het verloop van het verhaal. Er zijn ook verschillende eindes beschikbaar.

Supermassive heeft wel een aantal vernieuwingen in House of Ashes doorgevoerd. Zo zijn er geen vaste camerastandpunten meer en kunnen spelers de camera naar eigen inzicht draaien. Ook is er een knop waarmee de zaklamp gebruikt kan worden, wat een belangrijk onderdeel van de spannende gameplay vormt. Mensen kunnen daarnaast voor het eerst in een The Dark Pictures-game een moeilijkheidsgraad kiezen. Sommige spelers vonden de vorige games in de reeks te makkelijk of juist te moeilijk, en de moeilijkheidsgraden moeten dat verhelpen.

House of Ashes bevat vier verschillen modi. De Theatrical Cut is de reguliere singleplayermodus. De Curator’s Cut is een alternatieve versie van de eerste modus, waarin regelmatig andere personages bestuurd worden en het verhaal dus via andere standpunten wordt bekeken. Dan is er nog de Shared Story-modus, waarin het hele spel online met een andere speler doorlopen kan worden. Tot slot is er Movie Night, waarin maximaal vijf spelers op de bank samen het spel kunnen spelen.

Supermassive laat weten voor House of Ashes inspiratie te hebben gehaald uit films als Aliens, Predator en The Descent. Ook is men geïnspireerd door veel horrorliteratuur, met name ‘At the Mountains of Madness of Madness. Omgevingen in de game roepen vaak een gevoel van claustrofobie op, maar er zijn ook gigantische, open ruimtes waarin iets in de schaduwen op de loer kan liggen.

The Dark Pictures: House of Ashes moet in de loop van dit jaar verschijnen op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. Het is de eerste game in de reeks die verbeterde graphics en prestaties op de next-gen consoles krijgt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Coolblue annuleert PlayStation 5-bestellingen door fout

De eerste gameplay van Horizon Forbidden West