in

Valve komt mogelijk met draagbare Steam-console


Daar kwam men bij SteamDB achter. De website vond een referentie naar ‘SteamPal’ in de update van de bètaclient. Het zou daarbij de codenaam ‘Neptune’ dragen. Men zou er controllers op kunnen aansluiten en het zou een snelmenu hebben, alsmede systeemsettings zoals een vliegtuigmodus, wifi en bluetooth.

Na de berichtgeving van SteamDB, plaatste Ars Technica een artikel waarin het claimt van meerdere bronnen gehoord te hebben dat Valve inderdaad aan een draagbare console werkt die mogelijk zelfs nog dit jaar uitkomt. Ars omschrijft het als een op de Nintendo Switch geïnspireerde console die pc-games afspeelt, met een touchscreen en gamepad. Het apparaat zou op Linux draaien.

Eerder dit jaar werd Valve-baas Gabe Newell gevraagd of het bedrijf ooit weer games op consoles gaat uitgeven. Newell reageerde daarop met de melding dat men daar later dit jaar meer duidelijkheid over geeft. Misschien hintte hij daar al naar een Steam-console.

Het zou niet voor het eerst zijn dat Valve hardware uitbrengt. Eerder lanceerde het bedrijf onder andere Steam Link, de Steam Box, de Valve Index en de Steam Controller.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat zijn jouw meest beschamende game momenten?

Residnent Evil-hoofdstuk komt in juni naar Dead by Daylight