in

Valve wordt aangepakt door de Kansspelautoriteit


Gisteren was de laatste dag dat gewaarschuwde bedrijven veranderingen konden maken aan hun games en de lootbox-systemen om toch te voldoen aan de wet. Hoewel de Kansspelautoriteit niet openbaar had gemaakt welke games in overtreding waren is het nu bekend dat Counter Strike: Global Offensive en Dota 2, twee van de games zijn die een waarschuwing hebben gekregen.

Valve heeft tijdelijk Steam Marketplace onbeschikbaar gemaakt voor spelers in Nederland om aan de eisen te voldoen. Ook is het voor gebruikers niet meer mogelijk om te handelen met mensen in Nederland. Als men dat toch probeert krijgt hij of zij een foutmelding van Steam.

Valve bericht Kansspelautoriteit

Doorverkopen mag niet mogelijk zijn

Lootboxes zijn in overtreding als de verkregen items ‘ economische waarde’ hebben. Dat wil zeggen, wanneer de voorwerpen na het kopen geld waard zijn buiten de game, omdat ze nog geruild of verkocht kunnen worden.

In het geval van CS: GO en Dota 2 kan dit via de Steam Marketplace en de prijzen voor de items kunnen hoog oplopen. Omdat ze willekeurig verkregen worden in lootboxes is er dan sprake van gokken en spelers worden verleid om geld uit te geven voor een willekeurige kans op dure voorwerpen. Bovendien zijn er verscheidene websites van derde partijen waar spelers verkregen skins kunnen doorverkopen of juist zeldzame skins aan kunnen schaffen.

CSGO

Valve is het er niet mee eens

Valve laat weten dat ze twee brieven hebben ontvangen van de Kansspelautoriteit waarin het bedrijf ervan op de hoogte wordt gebracht dat het in overtreding is. Er moesten veranderingen doorgevoerd worden voor 20 juni. Zo niet, dan zou de Kansspelautoriteit naar de rechter stappen.

Valve geeft aan het niet eens te zijn met de beslissing van de Kansspelautoriteit en het bedrijf is op zoek naar een ‘minder vervelende oplossing’. Tot die tijd is de Steam Marketplace niet beschikbaar voor Nederlanders.

Valve Kansspelautoriteit

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fortnite-streamer Ninja gaat samenwerking aan met Red Bull

Beste Game E3 2018 #2 – The Last of Us 2 vs. Fifa 19