in

E-sport-update: Veel nieuwe wereldkampioenen


Mdosarry wereldkampioen FIFA 18

Musead ‘Mdossary’ Aldossary heeft het wereldkampioenschap FIFA op zijn naam geschreven. Afgelopen weekend was hij in Londen de beste van 64 spelers en nam hij de trofee en $250.000 mee naar huis. Eerder dit jaar won Mdossary ook al de Manchester Champions Cup, wat hem toen $22.000 opleverde.

Mdossary won de finale van het Xbox-toernooi en moest het opnemen tegen de Belg Stefano Pinna, die de beste was op PlayStation. De finale was nooit echt spannend, over twee wedstrijden won Mdossary namelijk met liefst 4-0.

Resultaten EVO 2018

Afgelopen weekend vond ook EVO 2018 plaats. Dit is het grootste vechtgametoernooi van de wereld en heeft competities in onder andere Super Smash Bros., Street Fighter en DragonBall FighterZ. Hieronder kan je de winnaars van alle acht de games vinden:

  • Street Fighter V Arcade Edition: ProblemX
  • DragonBall FighterZ: SonicFox
  • Tekken 7: LowHigh
  • Super Smash Bros. Melee: Leffen
  • Guilty Gear Xrd Rev 2: OMITO
  • Super Smash Bros. Wii U: Lima
  • BlazBlue Cross Tag Battle: Heiho
  • Injustice 2: Rewind
  • Soul Calibur VI: LinkRKC

Opvallend was dat tijdens het Super Smash Bros. Wii U-toernooi het publiek erg ontevreden was. De finale werd gespeeld door twee Bayonetta-spelers, een personage dat als extreem sterk wordt gezien. Een groot deel van het publiek besloot dan ook uit protest weg te blijven, waardoor de zaal maar half vol zat.

London Spitfire wint de Overwatch League

Tussen alle Amerikaanse teams door heeft een ‘Europees’ team de Overwatch League gewonnen. In een niet-zo-spannende finale versloeg London Spitfire Philadelphia Fusion. Het team uit Londen, dat volledig bestaat uit Koreaanse spelers en onderdeel is van de Amerikaanse organisatie Cloud9, heeft een miljoen dollar mee naar huis genomen door de overwinning.

De finale vond plaats in de Barclays Arena in Washington en zat volledig vol. 19.000 mensen zagen dat London Spitfire over twee dagen superieur was ten opichte van Philadelphia Fusion: 6-1 was de score. Overigens was het publiek continu bezig met het uitfluiten van Londen Spitfire. De fans zagen namelijk liever het Amerikaanse team winnen, maar dat gebeurde dus niet.

Overwatch Retribution

Ten minste twee nieuwe teams voor tweede seizoen Overwatch League

Blizzard mikt op achttien teams in het tweede seizoen van de Overwatch League, wat een uitbreiding van zes betekent. Twee van die nieuwe teams zijn nu bekend, soort van. Organisaties uit Guangzhou en Atlanta nemen deel aan de competitie, zo heeft Activision Blizzard bekendgemaakt, maar de officiële teamnamen zijn er nog niet.

Blizzard wil graag teams uit Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, om daar meer fans te krijgen. Mogelijk komt er na London Spitfire een tweede team uit West-Europa, want waarschijnlijk krijgt Parijs een eigen team. Vorige week kwam naar buiten dat Blizzard met een investeringsgroep uit Frankrijk in gesprek is.

Dota 2-bots winnen van professionale spelers

Een team van vijf bots heeft een potje Dota 2 gewonnen tegen een team dat vrijwel helemaal bestaat uit (voormalig) professionals. De bots wonnen de eerste twee van drie wedstrijden, waarmee de best-of-three al gewonnen werd.

Het menselijke team, dat bestond uit een professionele Dota 2-speler, drie voormalig professionals en een verslaggever, wist de laatste wedstrijd te winnen, maar toen was het dus al te laat. De bots hebben overigens slechts een paar maanden getraind, dit deden ze voornamelijk door tegen zichzelf te spelen.

DOTA2

Wat staat er deze week op de agenda

League of Legends Summer Split

Wanneer:

Europa: 15 juni – 18 augustus, iedere vrijdag- en zaterdagavond op Lolesports

Noord-Amerika: 16 juni – 19 augustus, iedere zaterdag- en zondagavond op Lolesports

Zuid-Korea: 12 juni – 9 augustus, iedere dinsdag, woensdag en donderdagochtend op Lolesports

China: 11 juni – 26 augustus, iedere dag op donderdag na, ’s avonds op Lolesports

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Overcooked 2 review – Een feestmaal om naar terug te komen!

Review Titan Quest (Switch)