in

Verslavingsgevoelig voor gamen

Kan jij dagenlang achter je scherm zitten. Geeft gamen je een kick? En twijfel je of je nog wel zonder kan? Dan wil ik vragen of ik vrijblijvend (anoniem) met je in contact kan komen.

Momenteel zijn we bij BNNVARA bezig met een nieuw tv-programma. In het programma volgen we 6 jongvolwassenen die een uitvlucht zoeken in middelen en/of gedrag. Mocht je ervoor openstaan om met elkaar in contact te komen kan je mij een berichtje sturen of mailen naar layli.behtash@bnnvara.nl

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
1 maand geleden

Het is denk ik goed dat jullie hier aandacht aan besteden. Als docent zie ik wel eens leerlingen die in de problemen komen door overmatig gamen. Ik zie ook dat gamen dan slechts een symptoom is van een onderliggend probleem.
Naar docent ben ik gamer en ik hoop dat jullie in het programma een volledig beeld schetsen. Nog te vaak wordt gamen gezien als iets slechts door ouders of mijn collega’s. Een programma waarin games en gamers als bad Guy worden afgeschilderd, heeft in mijn optiek geen toegevoegde waarde.

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  layli.tv

Praten kan altijd. Ik zal je hier over een bericht sturen. En ik hoop dat anderen hier dat ook doen. Hoe meer verhalen en meningen, hoe beter jullie het programma kunnen maken.

Lavalera
1 maand geleden

Wat ontzettend goed dat jullie bij Bnnvara hier aandacht aan besteden! Het wordt vaak over het hoofd gezien wat de oorzaak is van de verslaving of gedrag. Mensen kijken vaak alleen maar naar het gedrag zelf en niet naar de oorzaak zelf. Ik ben dan zelf geen jongvolwassene meer maar weet uit eigen ervaring helaas hoe het is om je heil te zoeken in gaming om het als uitvlucht te voelen uit de harde realiteit. En je merkt dat de reacties die je krijgt vaak zijn in de trant van ” zoveel gamen is slecht voor je” in plaats van te checken waarom iemand zoveel gamed of de andere gedragingen vertoont. Zeker in deze verhardende maatschappij waarbij mensen steeds individualistischer worden is het wel goed om mensen te wijzen op hoe ze gedrag kunnen herkennen en de reden waarom mensen dit soort gedrag vertonen. Hopelijk kunnen ze door de aandacht van dit programma mensen daarbij helpen.

Rainking
1 maand geleden

Voor zover ik weet zitten er behoorlijk wat halfbejaarden op deze site, maar waarschijnlijk ook wel wat jongere mensen, dus ik hoop dat je vindt wat je zoekt.

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Auw. Deze voelde ik in mijn oude botten :).

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Hahaha, hopelijk is het ondertussen een beetje weggetrokken.
Een paar jaar geleden had ik op deze site een stukje geschreven over mijn allereerste game ervaringen. Dat was in de jaren ’80 op een ZX Spectrum, een soortvan britse tegenhanger van de Commodore 64. Wat me toen opviel, en ik totaal niet verwachtte, was dat een flink aantal mensen die erop reageerden zijn begonnen met de Atari’s of Commodore. Toen bleek dus dat er hier best wat mensen van 40+ en 50+ zaten. Een aantal daarvan heb ik al even niet meer gezien en er zijn ondertussen nieuwe mensen bijgekomen, dus de gemiddelde leeftijd kan inmiddels heel goed een flink stuk lager liggen.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  layli.tv

Dat geloof ik wel ja, dat niet iedereen staat te popelen om te vertellen dat ze zichzelf of hun woning verwaarlozen/verwaarloosden, terwijl ze elke dag raiden in World Of Warcraft om die ene purple te krijgen die de gearscore ietwat verhoogt.
Ik ben sowieso te oud om voor jongvolwassene door te kunnen gaan (en verre van fotogeniek, ghehehe). In ieder geval succes met de zoektocht.

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Rainking

WRC 9

Wat spelen we dit weekend? 9 en 10 maart