in , ,

Video: De ROG Ally stoot de Steam Deck niet van de troon

Eerder al uitgebreid behandeld in de geschreven review voor Gamer.nl, maar nu ook in vol ornaat te zien per video-review: de ROG Ally, ASUS’ veelbelovende Steam Deck-concurrent.

Mijn bottom line blijft onveranderd: er zitten wel erg veel haakjes en ogen aan de Ally, ondanks nieuwere hardware en hogere specificaties. Voor de beste pc-prestaties op kleine schaal is dit absoluut ‘het betere systeem’, maar qua gebruiksgemak en zeker controller-invoer heeft ASUS nog wat meters te maken. 

Wat doet de Ally precies goed en waar liggen de verbeterpunten voor het oprapen? Onderstaande video zet het haarfijn uiteen. Vallen dit soort stukjes tech ook in jouw straatje, zou ik het zeker waarderen als je mijn werk een keer een kijkje gunt. ➡ 

https://www.youtube.com/watch?v=8lPHGETGQ7c

Sowieso ben ik benieuwd hoe andere (pc-)gamers de komst van de ROG Ally ervaren, zeker in vergelijking met de Steam Deck van Valve. Naderen we zo langzamerhand de ‘perfecte handheld-pc’ of schieten de huidige machines nog tekort? De komst van meer van dit soort apparaatjes leidt in ieder geval tot leuke tech-discussies.

Mochten er verder nog vragen of suggesties over de video(‘s) zelf zijn: kom maar door! Mijn afzetmarkt als ‘content creator’ is de grootste niet, dus alle feedback is van harte welkom.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 8 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
3 maanden geleden

hè wat jammer, ik hoopte op een leuke review over een mini toetsenbord 😀
Sorry, maar uiteraard moet je een running gag niet zomaar laten uitsterven.

Wel heel interessant, ik zie zelf mixed reviews in vergelijking met de steamdeck, dat het toch een beetje de verliezer is tussen de 2, wat een goed vergelijk is gezien dat het dezelfde prijsklasse is….
Zelf ben ik echter een retrogamer en dan is het veel te overpowered, wanneer je pixels zoekt hoeft t niet high end te zijn :p

ik vond je filmpje prettig om naar te kijken, al zou ik wel willen meegeven naar je uitspraak. wanneer je engelse bedrijfsnamen uitspreekt, spreek ze dan ook in het engels uit. ik denk dat dat meer mensen eerder engelstalige content creators laat zoeken op youtube.
het is wel hypocriet van me, ik zeg ook gewoon “wiefie” op zn limburgs, wat nog erger dan op zn nederlands schijnt te zijn 😉

je hebt er wel een sub bij, dus het is een prima filmpje al met al 🙂

Rainking
3 maanden geleden

Nette, informatieve video. Ik heb zelf dan wel geen interesse in een ROG Ally of Steam Deck, maar ik vind het wél interessant om er wat over te horen en zien.
En ja, ik hou van zelfspot, dus als ik dan ‘leer rekenen, Tom’ zie staan, dan kan ik alleen maar abonneren.

Screenshot Sunday #110

Wat spelen we dit weekend? 24 en 25 juni