in

Vijf dingen om te doen op Gamescom


Houd je verwachtingen laag

Gamescom: het is groot, er is veel en je wilt het liefst alles ervaren. Maar ja, Call of Duty kan je soms wel vier uur wachttijd kosten voor 15 minuten speeltijd. Als het je waard is, ga er dan voor, maar houd er wel rekening mee dat je kostbare tijd dus niet naar andere games gaat. Het is hetzelfde als in de zomer naar een pretpark gaan: bedenk van te voren drie of vier attracties die je sowieso wilt doen, dan is de rest alleen maar mooi meegenomen. In het verlengde hiervan: je kunt gaan staan bij de giveaways, maar de kans dat je ook daadwerkelijk iets vangt is erg klein. De goodie-persoon-ratio is vrij laag, mensen graaien en uiteindelijk ben je waarschijnlijk veel meer gebaat bij een ontspannen potje gamen dan goodies uit elkaars handen trekken.

Gamescom

Neem je 3DS/Switch/PS Vita mee

Hartstikke gezellig, je vrienden, maar Gamescom is ook een goed moment om even flink te Streetpassen of bijvoorbeeld in de wachtrij te gamen. Dat kan natuurlijk ook mét je vrienden. Er zijn ook bezoekers die een spel kaarten meeneemt en zich daarmee vermaken, maar terwijl je hongerig naar games op die beurs staat te kijken, is het misschien wel zo fijn om een handheld mee te hebben om die honger alvast een beetje te stillen. Je telefoon kan natuurlijk ook, maar je moet je batterij sparen om al die supertoffe cosplayers en schreeuwerige stands op de gevoelige plaat vast te leggen.

Gamescom

Doe even een oriëntatierondje door alle hallen

Het is heel verleidelijk om in de eerste hal waar je komt al meteen in een rij te gaan staan om een gamedemo bij te kunnen wonen, maar je kunt beter eerst een oriëntatierondje lopen. Dan weet je precies waar je alles kunt vinden. Dat is niet alleen handig omdat je dan beter kunt inschatten wat je nog wilt zien en hoeveel tijd dat mogelijk gaat kosten, maar ook als je bijvoorbeeld iemand kwijt bent, dan heb je een iets groter referentiekader.

Bovendien is er ook een groot gedeelte van de beurs merchandise en winkelgebied, dus daar kun je je hart ophalen aan allerlei geeky goederen. De prijzen zijn niet bepaald lager dan bij webwinkels of op andere beurzen, maar mocht je naar iets specifieks op zoek zijn dan is ook hier de tip: check eerst ook even de andere winkels voordat je meteen voor dat ene object gaat.

Onthoud dat je in Duitsland bent

Deze tip kun je op twee manieren opvatten. De eerste manier is dat je er rekening mee moet houden dat je in een Duitstalig land bent. Dat betekent dat de meeste give-aways, presentaties, demo’s en andere standactiviteiten in het Duits worden gedaan. Zo hebben games ook vaak hun Duitse naam, zoals “Landwirtschafts-Simulator”. Dat is wat wij kennen als Farming Simulator. Ze zijn in hun stijl en aan hun opvallende beursstand altijd wel goed te herkennen, maar je moet soms even omschakelen op taalgebied.

De tweede manier om de tip op te vatten is dat je niet in Nederland bent, maar in Duitsland. Keulen is een prachtige stad met zijn Dom, gezellige biercafés, enorme hoeveelheid musea en adembenemende oude binnenstad. Het is dus geen straf om ‘s avonds nog even in de stad rond te lopen of er zelfs een dagje aan vast te plakken om deze mooie plek te bekijken.

Keulen

Neem water mee (en meer stokpaarden)

Het is een cliché, maar we kunnen dit niet vaak genoeg zeggen: Gamescom is druk. Heel druk. Het is aan te raden om in ieder geval water mee te nemen. Even een flesje in je tas, je kunt deze bovendien bijvullen op de wc, wat je ook nog eens een heleboel geld bespaart. Eten kopen op beurzen is altijd duur. Water op Gamescom is duurder dan frisdrank, dus wees verstandig en haal lekker je water uit de wc-kraan. Drink veel, want er wordt heel wat afgezweet in die bedrijvige hallen.

Het klinkt heel bemoederend, maar gooi ook een pakje Sultana’s of kaaspompoencrackers in je tas. Chocolade smelt waarschijnlijk in de hitte, maar het is toch fijn om iets van eten bij de hand te hebben mocht je daar in alle drukte en rijen niet aan toekomen. Nog een paar cliché-adviezen? Draag comfortabele schoenen, slaap de nacht ervoor goed en blijf positief, ook als er voor de vijfde keer iemand is voorgedrongen.

Gamescom

Nog even alle handige info op een rijtje:

  • De beurs vindt plaats van 21 tot en met 25 augustus op Messeplatz 1, 50679 in Keulen, Duitsland.
  • Het is vanaf Amsterdam ongeveer 2,5 uur reizen.
  • Er wordt gerekend op zo’n 355.000 bezoekers.
  • 21 augustus is alleen voor pers en bedrijven, dus voor het publiek is de beurs geopend van 22 t/m 25 augustus.
  • Het is aan te raden woensdag of donderdag te gaan, want vrijdag en zaterdag zullen het drukst zijn. Zaterdag is zelfs al bijna geheel uitverkocht.
  • De openingstijden zijn op 22 en 23 augustus van 10:00 tot 20:00 uur. Op vrijdag en zaterdag gaat de beurs een uurtje eerder open.
  • Een dagkaartje kost 15,50 euro als je deze vooraf koopt, anders is het 18,50 euro.

Klaar om te gaan? Wij denken van wel. Veel plezier en we zien je op Gamescom!

Ben jij niet in Keulen voor de Gamescom, maar wil je wel een van de vetste events van de beurs meemaken? In samenwerking met Nvidia mogen we plekjes weggeven voor een viewing party van de GeForce Gaming Celebration in Amsterdam! Als je echt geluk hebt, kan je zelfs een VIP-ticket winnen, waarmee je lekker kan blijven overnachten in het Arcade Hotel.

Check hier wat je daar voor moet doen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

New Super Mario Bros. U komt mogelijk naar Switch

Spyro 101 – Alles wat je moet weten voordat Spyro Reignited Trilogy verschijnt