in

Vijf games die we willen zien op Gamescom 2019


gamescom

Halo Infinite

Vlak voor Gamescom zendt Microsoft een speciale aflevering van Inside Xbox uit, zo kondigde het bedrijf een tijdje geleden aan. Het gaat om een live-uitzending op maandag de 19e om 17:00 uur. Dat is een beetje vreemd, aangezien de officiële openingsshow vlak daarna plaatsvindt, maar het feit dat Inside Xbox wordt gestreamd vanuit het Gloria-theater in Keulen hint ernaar dat we een boeiende aankondiging kunnen verwachten.

Dat Xbox iets te vertellen heeft moge duidelijk zijn. Wat precies, dat is nog onbekend, maar de kans is aanwezig dat we meer zien van Halo Infinite. Daar kregen we op E3 2019 al een klein voorproefje van, maar die beelden missen het spektakel waarop we hadden gehoopt. Het zou geweldig zijn als Microsoft het publiek van Gamescom wegblaast met indrukwekkende gameplay-beelden die wél actie bevatten. Juist omdat het bedrijf als eerste van de avond met een presentatie komt, moet het wel iets brengen waar we al die dagen in Keulen nog over zullen geeken. Aan de andere kant heeft Microsoft natuurlijk nog een belangrijke wow-factor achter de hand: Project Scarlett. Zou Microsoft meer van de nieuwe console tonen? Halo Infinite is een launchtitel voor Scarlett, maar aan de andere kant heeft director Chris Lee gezegd dat het team even ‘onder de radar’ blijft tot E3 2020, wat een groot moment moet worden voor het spel. Tot die tijd wil hij het allemaal graag mysterieus houden en hoeven we geen aankondigingen te verwachten tijdens Gamescom 2019.

Halo Infinite

Gears 5

Van Gears 5 weten we zeker dat we er meer van zien in Keulen, want er is beloofd dat de Horde-modus wordt getoond. Er ook zijn al details over de campagne gelekt sinds de aankondigingstrailer uit 2018, maar officieel wordt komen we op Gamescom eindelijk meer te weten over het singleplayer-verhaal. Sterker nog, maandag wordt nogal een Gears-dag, want presentator van het openingsevenement, Geoff Keighley, heeft gezegd dat de Horde-modus wordt toegelicht in Inside Xbox met vervolgens exclusieve beelden van de campaign tijdens de openingsshow. Horde is enorm populair onder Gears-fans, dus er wordt reikhalzend naar maandag uitgekeken. Hety zou tijd worden, want Gears 5 komt al bijna uit: op 10 september is het zover.

The Last of Us 2

De verwachtingen voor een game zijn zelden zo hooggespannen als voor The Last of Us 2. Naughty Dog heeft de afgelopen jaren al een aantal teasers en trailers van het spel getoond, maar de release van de laatste beelden is inmiddels alweer even geleden. Volgens de altijd draaiende geruchtenmolen zou de releasedatum van het post-apocalyptische overlevingsavontuur begin 2020 zijn, waardoor we voorzichtig hopen dat dat betekent dat er op Gamescom misschien wel meer van het spel wordt getoond.

Zeker omdat stemacteur Troy Baker vorige week nog pesterig zei dat ‘je niet klaar bent’ voor The Last of Us 2. Zou toch best lullig zijn als er dan heel lang niets over het spel naar buiten wordt gebracht. Bovendien is Sony aanwezig op Gamescom en in het speciaal bij de openingsceremonie, los van Kojima die Death Stranding toont. Dat belooft wat, al kan het natuurlijk ook betekenen dat de uitgever meer toont van Ghost of Tsushima.

Death Stranding

We gaan Death Stranding dus zien op Gamescom, maar wel tijdens de livestream op maandagavond. Tijdens de openingsshow die begint om 20:00 uur wordt namelijk meer getoond van de nieuwe PlayStation 4-game. Maker Hideo Kojima, bekend van Metal Gear, is aanwezig om meer over zijn nieuwe en ietwat bizarre geesteskind te vertellen en vooral om een ‘exclusieve nieuwe kijk’ op de game te geven. Tof dat hij er is, want de laatste keer dat hij Gamescom aandeed, is alweer vijf jaar geleden. Zou hij overigens ook laten weten waarom de game van PS4-exclusive-lijst is verdwenen? Wie weet Death Stranding verschijnt in ieder geval op 8 november voor PlayStation 4.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red heeft al aangekondigd op Gamescom meer te laten zien van Cyberpunk 2077. Dat deed het vorig jaar ook, zij het toen nog iets kleiner. Nu we iets dichterbij de releasedatum van het spel komen, 16 april 2020, is het marketingkanon van Cyberpunk 2077 actief en dat betekent dat het spel groots aanwezig is op Gamescom. Op de Cyberpunk-stand spelen ontwikkelaars het spel live voor publiek en media, waaronder wij, krijgen achter gesloten deuren een uitgebreidere demo te zien. Uiteraard zullen de details daarover – zodra dat mag – worden gedeeld. Na Gamescom gaat het feest trouwens vrolijk verder, zeker voor de mensen die niet op Gamescom waren. Vanaf eind augustus is de E3-demo namelijk voor iedereen net als vorig jaar te bekijken op YouTube.

Wij houden onze ogen open en oren gespitst tijdens Gamescom volgende week, in het speciaal de maandag vanwege Inside Xbox, Google Stadia Connect en de nieuwe openingsshow. Troy Baker kan veel zeggen, maar wij zijn er helemaal klaar voor!

cyberpunk 2077

Gamescom 2019 vindt plaats van 20 tot en met 24 augustus. Houd InsideGamer in de gaten voor alle streams, nieuws en hands-on previews.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alles over New Game Plus in Fire Emblem: Three Houses

Teasersite van nieuwe Sega-game gelanceerd