in

Virusgame Plague Inc. razend populair in China door coronavirus


In Plague Inc. creëren spelers een eigen virus met als doel de hele wereldbevolking te infecteren en te doden. Sinds de uitbraak van het dodelijk coronavirus bereikte de game een nieuwespelerspiek van bijna 18.000 gelijktijdige spelers, voornamelijk Chinees. Hoewel de game volgens sommige spelers wordt gebruikt als copingstrategie of educatief middel, zegt ontwikkelaar Ndemiv Creations dat de game daar niet zozeer voor is bedoeld.

“We hebben de game ontworpen om realistisch en informatief te zijn, zonder serieuze problemen te sensationaliseren. Dat is erkend door de Centers for Disease Control and Prevention en andere vooraanstaande medische organisaties.

Houd echter in het achterhoofd dat Plague Inc. een game is, en geen wetenschappelijk model, en dat de uitbraak van het coronavirus een zeer echte situatie is die invloed heeft op een groot aantal mensen. We willen spelers aanbevelen informatie direct bij lokale en wereldwijde gezondheidsautoriteiten te zoeken.”

Momenteel worden wetenschappers ingezet om het coronavirus te onderzoeken, waarmee naar schatting 3000 Chinezen zijn besmet en 80 mensen aan zijn overleden. Franse, Canadese en Australische autoriteiten melden dat het virus ook daar is opgedoken.

Plague Inc

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Elf vette LEGO-sets gebaseerd op games

Eve Online-speler geeft 40.000 dollar uit aan zeldzaam schip