in

VLC Media Player kan mogelijk naar Nintendo Switch


Tijdens het interview wordt besproken wat de toekomst gaat beteken voor de het programma. VLC Media Player werd in 1996 ontwikkeld door een groep studenten in Parijs die een manier wilde vinden om op efficiënte wijze video’s te streamen op hun campus. Al snel groeide deze nieuwsgierigheid uit tot een academisch project en werd het programma ontwikkeld.

Met de VLC Media Player kunnen gebruikers op makkelijke wijze videobestanden afspelen die andere applicaties op platformen normaal niet ondersteunen. Tegenwoordig is het gratis programma op bijna elke computerplatform verkrijgbaar en wordt nu bij moederbedrijf VideoLan overwogen om deze beschikbaarheid nog verder uit te breiden.

VLC Media Player

Volgens Kempf overweegt het bedrijf momenteel om het programma naar de Nintendo Switch te brengen evenals de PlayStation 4. Op dit moment is VLC al beschikbaar op de Xbox One via de Microsoft Store. Videoapplicaties op de Nintendo Switch zijn nu nog relatief schaars. Op het moment van schrijven zijn alleen de applicaties YouTube, NicoNico en Hulu verkrijgbaar op de Nintendo eShop.

Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog de vraag. Wel werd duidelijk dat het bedrijf kort geleden een nieuwe mijlpaal had bereikt met in totaal drie miljard downloads van de applicatie sinds de oprichting.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Decider raadt aan: Return of the Obra Dinn

Disneyland in Japan krijgt Kingdom Hearts-hotelkamers