in

Voorraad PlayStation 5 All-Digital mogelijk veel kleiner dan standaardeditie


Zo meldt ‘een grote Britse winkel’ dat slechts een kwart van de voorraad bestaat uit de diskloze versie, ten opzichte van driekwart standaardconsoles. Andere winkels melden dat de All-Digitial Edition slechts twintig procent van de voorraad betreft.

In de Verenigde Staten deed Ars Technica onderzoek bij verschillende Gamestop-winkels. Ook daar is slechts 33 tot 13 procent van de beschikbare consoles een All-Digital Edition.

Mogelijk heeft de verdeling te maken met het prijsverschil van honderd euro tussen beide edities en compenseert Sony voor de lagere prijs van de digitale editie. Ook wordt de lagere prijs op lange termijn gecompenseerd aankopen in de PlayStation Store, waar Sony geen deel van de opbrengst hoeft af te staan aan winkels.

SIE-president Jim Ryan kon geen officiële reden geven voor de verhouding in voorraad tussen beide versies. Hij geeft wel aan dat het moeilijk is om de juiste aantallen te bepalen aangezien Sony ‘nog nooit twee consolemodellen tegelijk heeft geproduceerd’.

De PlayStation 5 verschijnt op 19 november. De All-Digital Edition kost 399 euro en de diskversie 499 euro.

ps5

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eerste seizoen van free-to-play versie Rocket League onthuld

Een einde van een Generatie