in

Waarde aandelen Amerikaanse winkelketen GameStop blijft stijgen


Via Reddit-kanaal WallstreetBets hebben diverse mensen zich verenigd om sinds eind vorige week op grote schaal aandelen van de gamewinkel GameStop te kopen. De winkel deed de afgelopen jaren relatief slechte zaken en zag zijn koers in waarde dalen. Door de massale inkoop van aandelen stijgt de waarde van de winkelketen opvallend snel. 

De waarde van GameStop ligt inmiddels rond de 25 miljard dollar – een stijging van bijna 1000 procent in een krappe week tijd. Gisteren ging het aandeel met nog eens 135 procent omhoog. Waar een aandeel van GameStop begin dit jaar 19 dollar waard was, is dat nu meer dan 347 dollar.

De Reddit-bezoekers willen hiermee niet alleen winst maken, ze willen ook zogenaamde shortsellers, waaronder hedgefondsen, dwarszitten. Deze shortsellers gingen er de afgelopen tijd van uit dat de koers van GameStop zou blijven dalen, en hebben daar op gespeculeerd. Door de plotselinge stijging van de koers van GameStop verliezen hedgefondsen zoals Melvin Capital miljarden dollars. De stijging is zo opvallend dat zelfs het Witte Huis heeft gemeld de situatie in de gaten te houden.

GameStop

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vr-game I Expect You To Die krijgt dit jaar een vervolg

Details over de next-gen versie van Control