in ,

Waarom hoor ik nooit iemand over deze game?

Recent stond er een titel in de PS-store die al langer mijn aandacht had, maar keer op keer duurder was dan waarde waar ik het op schatte. Iets in mijn geheugen maakte mij namelijk wijs dat deze titel een prima aankoop zou kunnen zijn, maar enkel wanneer de game in de digitale budgetbak zou verblijven. Nu verscheen Kingom Come enkele weken terug voor een krappe 12 Euro in de sectie der kortingen, en heb ik eindelijk besloten mijn Ideal-app uit het stof te trekken (ja, ja, zware tijden) voor deze titel. Deed ik hier goed aan?

Nu ik de game enkele weken heb gespeeld en de hoofdverhaallijn en alle  mechanieken enigszins begrijp, moet ik zeggen dat ik best wel verrast en bij wijlen overdondert ben door deze titel. Ik had verwacht een open-wereld game te spelen die veel te veel riet op haar plaggenhut zou gooien, en hierdoor aan alle kanten te kort zou schieten. Maar toch is dit een hele solide en intrigerende titel. 

Toegegeven ; er zijn meer gepolijste titels, want de spelwereld voelt hier en daar best wel leeg, vijanden kruisen gek genoeg maar zelden je pad en ook laten de in-game animaties (met name op het smoelwerk) te wensen over. desalniettemin is dit een prachtig vormgegeven spel, met een bijzonder pakkende en met lef gevulde verhaallijn en meer diepgang dan je in eerste instantie zou verwachten. Je hebt echt het idee te leven in een ademende wereld waarin al jouw keuzes een consequentie hebben. Met name de grote mate van realisme in deze titel is best een verademing te noemen. Niks draken, trollen of magiërs die roet in het eten gooien ; nee, slechts mensen van vlees en bloed met al hun positieve kanten en gebreken. 

Zoals ik in de titel al benoem : Waarom hoor ik nooit iemand over deze game? Het lijkt wel of mensen KC:D amper gespeeld hebben, en zover ik de game nu ervaren heb is dit echt een zonde om voor in het schavot geplaatst te worden. Heb je deze titel dus nog niet gespeeld, geef hem dan eens een kans als je van dit genre houdt. Geloof mij als ik zeg dat je er geen spijt van zult krijgen. 

Mijn vraag aan de mensen die al wel voet hebben gezet in deze virtuele riddertijd ; Wat is jullie ervaring met Kingdom Come? 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
2 jaren geleden

De game op day one gekocht. Eerlijk gezegd best teleurgesteld in de game . Niet wat ik er van verwacht had.

Oh en lockpicking met controller in deze game is nog steeds niet te doen.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Het leek mij echt de bom (ik háát al die fantasy crap namelijk) maar vond het vies tegenvallen. Veel te veel micromanagement. Zal vast reuze realistisch zijn allemaal, maar ik speel een spel voor mijn plezier. Niet om dezelfde noodzakelijke dingen te doen mijn met character als ik in het dagelijkse leven al moet doen voor mezelf (zoals voldoende eten)… Inventory was ook om de haverklap vol. En ik vond het tempo van het spel gewoon te laag.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

RDR2 vond ik dus ook vies tegenvallen, haha. En natuurlijk: dat micromanagement kan een stuk erger, maar ik miste gewoon “schwung”. Net zoals in een hekel had aan het steeds moeten tanken in Days Gone. Leuk bedacht, hoor, maar na twee keer wordt zo’n mechanic alleen maar bloedirrirant. Althans, voor mij dan… 🙂

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Haha, nou, ik kan óók niet tegen horror… Dus RE: nee dank u. Mijn fantasy-aversie beperkt zich (dan) ook tot monsters e.d. ik heb geen probleem met mensachtigen als elven en orcs. Ik vond Mass Effect bijvoorbeeld geweldig. Op die Arachni na dan… Brrrrr.

Janucci
2 jaren geleden

Deze game leek mij typisch een gevalletje: heel leuk op papier maar te veel gedoe om het daadwerkelijk te spelen. Als ik de comment van Michael-Raymond-Clayton lees dan had ik het waarschijnlijk bij het rechte eind.

Een ambitieuze titel met een bijzonder leuk concept, maar in de praktijk lijkt het spelen van de game me niet leuk genoeg (en vooral ook erg tijdrovend). Ik kan me herinneren dat ik erg onder de indruk was van de eerste (paar) trailer(s), maar toen de game eenmaal uit was en de reviews binnen stroomden was ik toch wel teleurgesteld in de algemene mening over de game.

Luigi1985
2 jaren geleden

Ik kende de game niet. Lijkt niet echt iets voor mij. Wel leuk stukkie weer en tot dat je over iets onbekends (voor mij) schrijft.

Kaskarion
2 jaren geleden

Heb deze game altijd al interessant gevonden maar uiteindelijk nooit geprobeerd. Tijdens de release wat reviews gekeken, die hadden het vooral over het lage tempo en het vele micromanagen idd. Toen besloten dat ik ‘m later wel een keertje zou halen, uiteindelijk is dat er nooit van gekomen.

Inmiddels zou ik best wel zin hebben in een game als deze! Al moet ik zeggen dat ik bepaalde mechanics die bijv. in RDR2 zijn toegevoegd ook liever niet had gezien omdat ze het tempo uit de game halen. Dus wat dat betreft weet ik niet hoe deze game me gaat bevallen.

rpenning
rpenning
2 jaren geleden

Dit is een van mijn favoriete games van de laatste paar jaar, het spel deed me erg denken aan de rpg,s van vroeger toen ze nog moeilijk en ingewikkeld waren. Tegenwoordig word je handje zo vastgehouden alsof ik een klein kind ben vreselijk!!!
Ik heb vorig jaar nog een keer de hardcore mode gespeeld zo’n 200 uur over gedaan en zeker van genoten, maar ook zeker dingen waar ik flink pissig van werd xd.
De lockpicking is vreselijk in al mijn playtroughs is het me nooit gelukt een goeie dief te maken haha.
En de save system vond ik geweldig omdat je dan echt moet nadenken wil ik daar heen met alle gevolgen van dien. Maar ik heb ook een week lang vastgezeten op de eerste baasgevecht en holy moly wat was ik triggert, elke keer een goed uur spelen voordat je weer een poging had en dan weer verliezen maar toen ik hem eenmaal had waren zelfs de darksouls bazen niks in vergelijking met de opluchting en trots xd.
Deze game is zeker niet voor iedereen want het voelt niet echt als een game maar meer een simulatie van het middeleeuwen maar dat trok mij juist zo.
En had hem dat one gekocht zat vol met bugs en shit maar dat is tegenwoordig geen probleem meer maar de technische kant is nog niet helemaal perfect want als je een snel paard pakt en de hoofdstad in rent dan moet alles nog ff inladen. Maar dit was hun eerste game want dit was een kick starter project en ben dan ook zeer benieuwd naar deel 2!!

TommyNL
2 jaren geleden

Ik heb deze game al een tijdje op de ps4. Persoonlijk vind ik het een hele leuke game. Wel heel traag maar dat vind ik niet erg, ik heb geduld.

Ryo Sakazaki en Robert Garcia voor The King of Fighters 15 onthuld

Assassin’s Creed Valhalla-bestanden wijzen op Muspelheim-uitbreiding