in

Wannahave Woensdag – Telefoon met twee schermen en nieuwe Game Boy


Nubia Z20: telefoon met twee schermen

Een telefoon met twee schermen is geen nieuw concept, maar de prijs en de specificaties van de Nubia Z20 zorgen er wel voor dat je deze smartphone wellicht op je radar kan zetten. Het apparaat beschikt over een Qualcomm Snapdragon 855 Plus (dus de versie die bedoeld is voor najaarstelefoons), 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte. Voorop zit een lekker groot oled-scherm van 6,42-inch, terwijl achterop nog een kleiner scherm van 5,1-inch te vinden is.

Wanneer dat scherm uitstaat, dan is het praktisch onmogelijk om te zien dat er nog een tweede scherm op zit. Met dat extra display kun je superieure selfies maken bijvoorbeeld, door gebruik te maken van de drie achtercamera’s (48-megapixelsensor, 16-megapixelsensor (groothoeklens) en 8-megapixelsensor (telelens). De Nubia Z20 kost 549 euro en is daarmee goedkoper dan het gros van de Snapdragon 855 Plus-toestellen.

Nubia

Ember Travel Mug

Als we iets graag drinken op de redactie, dan is het wel whisky koffie. Soms gamen we zoveel dat we een extra grote bak nodig hebben., maar dat kan ook met de leeftijd te maken hebben. Oorzaken daargelaten, met een koffiemok als de Ember Travel Mug hoeven we in ieder geval niet bang te zijn dat het bakkie pleur snel koud wordt. De beker kan het zwarte goud tot drie uur lang warm houden. En, ook niet geheel onbelangrijk, de Travel Mug is vijftig procent lichter dan het vorige model. Het nadeel is dat er maar 355 milliliter in de beker past, dus misschien moeten we dan maar standaard twee stuks meenemen. Dat is dan wel een duur geintje, aangezien de Ember Travel Mug 179 dollar kost. Maar dan kun je wel zeggen dat je je koffie via bluetooth en een app op je telefoon in de gaten houdt.

Ember travel mug

Google Nest Wifi: router, point en Google Assistant

Als we ergens dankbaar gebruik van maken, dan zijn het wel de Google Wifi-pucks die zorgen voor een betere verspreiding van het internet in huis – of je nou wifi of een ethernetkabel gebruikt. Wat die dingen nog missen, is een ingebouwde speaker met Google Assistent aan boord (die assistent luistert tenminste wél als je wat zegt), zodat we niet losse Assistent-speakers overal in huis hoeven te plaatsen.

Gelukkig heeft de opvolger van Google Wifi, genaamd Google Nest Wifi, een andere opzet gekregen. Zo is er dit keer één router met poorten en zet je overal in huis verschillende points neer waar dan weer geen poorten, maar wel speakers met Google Assistent op aanwezig zijn. Jammer dat deze poorten missen, want bij de drie pucks die hier staan worden ze allemaal gebruikt, maar wel fijn dat je overal in huis ineens de Google Assistent hebt staan.

4K-projector met ingebouwde soundbar van Optoma

Televisies zijn natuurlijk mooi, maar een projector in huis hebben is lekker protserig. Gelukkig worden die dingen ook steeds beter en bieden ze steeds meer goede features. Neem de onlangs aangekondigde projector van Optoma. Dit gevaarte projecteert een beeld in 4K-resolutie op een doek of muur, terwijl de ingebouwde soundbar moet zorgen voor goed geluid. De projector kan een beeld tussen 85- en 120-inch (190 tot 260 cm breed) weergeven, van een redelijk korte afstand. Bovendien zit er ook nog een mediaspeler in verwerkt, waardoor je direct toegang kunt krijgen tot apps als Netflix, evenals smarthomebediening. Daarnaast is het fijn dat de projector geen lamp heeft en daardoor langer meegaat én minder lawaai maakt. Je haalt dit ding nu in huis voor 3499 euro.

OptomaUHZ65UST

Analogue Pocket

Misschien heb je hem al voorbij zien komen, maar we willen hem hier alsnog even meenemen: de Analogue Pocket. Als fervent retrogamers zijn we blij met de producten van dit merk, omdat het games van weleer naar een nieuwe generatie brengt. Jong en oud komen samen: jong neemt de nieuwe hardware mee, terwijl oud op zolder de cartridges opzoekt. De Analogue Pocket is een moderne Game Boy met een 3,5-inch-scherm met een resolutie van 1600 bij 1440 pixels (dat levert een whopping pixeldichtheid op van 665 pixels per inch).

Verder mag je rekenen op een koptelefoonaansluiting, een oplaadbare batterij en een sd-kaartsleuf. Aanvankelijk kun je hier Game Boy-, Game Boy Color- en Gameboy Advance-spellen op spelen, maar er komt ook een adapter aan die games van Game Gear, Neo Geo Pocket Color en meer systemen ondersteunt. Daarnaast komt er een dock aan waarmee je de Pocket aan je tv kunt koppelen – zodat je bijvoorbeeld Link’s Awakening op je grote scherm kunt spelen. De Analogue Pocket kost 199 dollar.

analogue pocket

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Sims 4 University-uitbreiding is bevestigd

De vijf beste Call of Duty-campagnes