in

WarioWare: de favoriete microgames van InsideGamer


Microgames zijn spelletjes van 3 tot 8 seconden. Het zijn vaak simpele spellen die je al kent, zoals bowlen of uit de lucht vallende zaken opvangen. Het zijn spelletjes waar je zeker geen volledige game van kan waarderen, maar juist de korte speelduur maakt het geweldig. Even snel drie keer zo’n paar seconden durend spelletje voltooien en weer door. Simpel en doeltreffend, zo bewijzen ook deze microgames.

WarioWare

WarioWare Inc: Mega Microgame$

Diamant grijpen

Zwevend door een platformlevel een diamant pakken. Het grappige aan microgames is dat je ze vaak ook in een paar woorden kunt uitleggen. Het ziet er heel bizar uit en het is – net als eigenlijk alle WarioWare-spelletjes – enorm willekeurig. Je moet in dit spelletje vooral heel snel het schermpje kunnen scannen op waar de diamant is, waar Wario is en hoe je er vervolgens komt. Het is een kwestie van milliseconden.

Mega Microgame$ – Voetballen met Formule 1-wagens

Of juist niet… Want waar je op het eerste gezicht misschien denkt dat je gaat voetballen terwijl je in een Formule1-wagen rijdt, is juist het tegenovergestelde het geval. Er komen allemaal ballen je scherm binnen rollen die eigenlijk bommen zijn. Wegrijden dus! Erg grappig dat ervoor is gekozen de ballen enorm groot te maken en de F1-auto juist heel klein.

Zo hoog mogelijk springen

Dit spelletje is geweldig in zijn simpelheid: je moet gewoon zo hoog mogelijk springen. Er zijn talloze mobiele games die dit idee uitmelken, maar de lelijke graphics en de simpelheid van deze WarioWare-versie maken het juist weer charmant. Het gaat gewoon om dat presteren door zo hoog mogelijk op de trampoline te springen. Vooral nog hoger komen dan wordt gevraagd natuurlijk, strebertjes!

WarioWare Touched

De grijper

Net als die op de kermis, maar dan de andere kant op en met een stel vijanden die je ook nog moet zien te ontwijken. Het is een kwestie van timing en een kwestie van durf, en dat zijn twee dingen die heel moeilijk zijn aan te leren. Je hebt het of je hebt het niet. Grijp die kans!

WarioWare Touched – Poezen poken

Deze is zo fout, dat hij eigenlijk een speciale vermelding verdient. Dit is whack-a-mole met poezen. Echter maken die poezen zo’n vreemd geluid als je wint, dat je het alleen om die reden al vaker wilt spelen. Wie heeft dit hoge gepiep ooit goedgekeurd?

Goed landen

Er valt een paardebloempluisje naar beneden en het is aan jou om te zorgen dat hij goed op een eiland terechtkomt. Ontzettend schattig, maar niet zonder gevaar. Het is tof om het verschil waar te nemen tussen de vele games die horizontaal gemaakt zijn en dan nu ineens een verticale voorgeschoteld te krijgen.

NES Nostalgie

Op zich een vrij standaard schietspel, maar door de besturing en de enorme NES-controller in het onderste scherm, krijgen we meteen zin in die goede oude tijd.

WarioWare

WarioWare Touched

Waar is Wario?

Dit is niet Waar is Waldo, maar waar is Wario. Je ziet een wereldbol en je moet binnen een paar seconden zorgen dat Wario erop te zien is. Draaien, draaien en draaien maar! Het is in WarioWare zeker niet altijd het geval dat je Wario in je de microgames tegenkomt (zelden eigenlijk!), dus elk moment met hem is bijzonder.

Ouderwets prinsessen redden

Mario moest er voor langs een vuurspuwende, uit de kluiten gewassen hagedis, maar dat pakt Wario heel anders aan. Een prinses redden doe je maar op één manier en dat is door de spijlen van haar kerkertje weg te lassen. Logisch.

Bugs op de boomschors

Deze is tof omdat hij eigenlijk nog best moeilijk is. Er zitten een paar bruine beesten op een bruine boomschors en jij moet zorgen dat je binnen luttele seconden ziet waar ze zitten en ze ook nog aantikt. Het is af en toe bijna niet te zien, hoewel dat ook aan de gebrekkige belichting van je handheld kan liggen natuurlijk.

Kriebelneusje

Deze game is heel erg raar en dat is de enige reden dat we hem hebben toegevoegd aan deze lijst. Je bent een soort kabouter die een neus binnenloopt, en die wordt er dan vervolgens weer uitgespoeld. Het is zo vies, probeer maar eens niet aan je neus te zitten tijdens het lezen van dit stukje. Brr!

Lekker fluisteren

Touched wilde zo veel mogelijk gebruikmaken van de mogelijkheden van de DS en dat deed het zelfs door de microfoon in te zetten. Je moest namelijk lekker in een meisje haar oor fluisteren om iets gedaan te krijgen (wat precies is niet bekend, maar in ieder geval mag je door als je het goed hebt gedaan). Heel erg vaag, maar je kunt het bijna niet verkeerd doen gelukkig.

Ringvinger

We zullen Beyonce niet quoten, maar dit enorm simpele spel waarin ringen naar beneden komen die jij op je glimlachende (?) hand met uitgestoken wijsvinger moet zien te krijgen, is heel erg verslavend. Vooral tijdens de derde keer, wanneer het hele scherm vol ringen staat, is het erg grappig om te spelen. Je weet van gekte niet waar je naartoe moet navigeren.

WarioWare Smooth Moves

Kssst, weg!

Het voelt heel belonend om dingen op te ruimen. Of dat nu je bureau is op kantoor, of je aanrecht thuis. In deze minigame moet je allemaal poppetjes uit de weg ruimen met je cursor, wat gek genoeg een heel belonend gevoel geeft. Opgeruimd staat netjes!

Haakman

Deze microgame is vooral grappig, want wanneer je met je vishaak het mannetje hebt weten mee te nemen, doet hij een vreemd dansje voor je dat je eigenlijk vaker zou willen zien dan slechts drie keer. Het is sowieso al een gekke gedaante, maar zeker wanneer hij ook nog beweegt is het nogal een portret.

Monster schieten

Een soort eindbaasgevecht in WarioWare, want hierin moet je een monster beschieten op vooraf bepaalde plekken. Er wordt in WarioWare niet heel vaak naar shooter-gameplay uitgeweken, maar de keren dat het gebeurt, is het erg vermakelijk. Snel de juiste targets raken en je kunt door.

Starfox

WarioWare probeert niet alles zelf te verzinnen, dat is duidelijk, maar soms gaat dat verder dan slechts een bekend spel na-apen. Soms worden complete Nintendo-franchises aangeboord in deze games, zoals Starfox. Net zo’n succesvol concept, dat ook blijkt te werken in een paar seconden.

WarioWare

Doe de kontslag

WarioWare Smooth Moves deed allerlei gekke dingen met de Wii-remotes en dit is wel een van de gekste. De mannetjes doen om de beurt een bepaalde beweging die jij na moet doen. Bijvoorbeeld op je eigen kont slaan met de Wii-controller. Billenkoek voor het goede doel.

Microfoonchaos

Iedereen die weleens voor de grap een haarborstel of flesje onder iemands neus heeft geduwd om te pretenderen diegene te interviewen, zal enorm genieten van dit spelletje. Je krijgt steeds iemand anders voor je microfoon, die niet bepaald op de juiste plek blijft hangen. Zeker het oude vrouwtje dat druk heen en weer beweegt is een lastige vrouw om te interviewen. Het is stressvol om de microfoon onder haar neus te houden, maar zo grappig om met dat ding te hannesen.

Pikmin rollen

Pikmin zijn enorm schattig, dus dit is een wat pijnlijke minigame. Je rolt namelijk met een van de grotere Pikmins over de kleine Pikmins heen. Zoals je dat van Pikmin gewend bent, schreeuwen ze er hysterisch bij en dat is eigenlijk heel erg grappig.

Klappen die hap

We eindigen dit lijstje met een spelletje dat je niet zou verwachten in Wario’s eigen gamefranchise, maar toch bestaat hij echt: de microgame waarin je de beste man in zijn gezicht moet slaan. Met de vlakke hand, dat wel, maar het voelt toch een beetje gek om hem te bitchslappen in zijn eigen spel. Aan de andere kant is het ook typisch iets voor Wario: alles is gek en misplaatst in WarioWare en dat is nou precies wat het zo’n charmante berg spelletjes maakt.

WarioWare Gold verschijnt op 27 juli op Nintendo 3DS.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Silent Hill-games nu speelbaar op Xbox One

PUBG mobile voegt war mode en clan-systeem toe