in ,

Wat is je favoriete Mario-game?

We hadden al een topic over je favoriete Mario-personage, maar omdat het vandaag Mario-dag is (MAR10) doen we er gewoon nog eentje! Wat is je favoriete Mario-game? 

Mijn favoriet is waarschijnlijk Super Mario Bros. 3. Vroeger speelde ik de SNES-versie uit Super Mario All-Stars, want ik had geen NES. Als ik terugdenk aan de geheimen, de levels en de verbeterde physics krijg ik nog steeds zin om die Super Nintendo weer even aan te slingeren. Super Mario World doet bijna alles beter, maar mist toch een klein beetje charme van SMB3 naar mijn mening. 

 

Speciale shout-out voor Super Mario Sunshine. Qua game is hij niet de beste, maar qua vibe was hij heerlijk!

Nu jullie!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 2.5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
adutchman
adutchman
2 jaren geleden

Ik hou van alle mario games maar super mario world vind ik het beste en brengt heel veel nostalgische gevoelens bij me op. Van de 3d games vond ik galaxy 1 en 2 het best.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Mario Bros 1, Super Mario World en Mario 64. Keuze tussen deze 3 is lastig maar dan denk ik dat ik toch voor Mario Bros ga, omdat daar Mario echt voor mij begon.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Gourami
wiebeamalur
wiebeamalur
2 jaren geleden

Twijfel hier bij mij. Of Super Mario Odyssey of Galaxy 2!

Luigi1985
2 jaren geleden

Voor mij is het gamen allemaal pas echt begonnen bij Super Mario Bros. 3. We hadden weliswaar zes NES games en later nog zo’n nepconsole met 500 ingebouwde games (eigenlijk waren het er een stuk of 30, maar het waren steeds andere beginpunten enz.), maar zover ik me kan herinneren speelde ik bijna altijd SMB3.

Ik werd ook helemaal gek toen een klasgenootje ineens de eerste wereld uitspeelde (dat was mij nog niet gelukt) en dat er toen nog legio aan mogelijkheden waren. Ik start m (tegenwoordig op de Switch) nog steeds regelmatig op. Het origineel heb ik ook nog.

Daarna vind ik Super Mario Odyssey het vetst, maar ik moet eerlijk bekennen, nu ik SM3DW weer speel, ik deze ook wel erg geniaal vind. Ben er bijna doorheen en dan Bowsers Fury :-).

Silverwolf
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

SM3DW is super! Mijn nichtje en ik spelen de game volledig met z’n tweeën, erg leuk! We zijn, denk ik, bij de laatste wereld.

Odyssey is echter de beste. Gameplay is top notch en het verzamelen van sterren werkt verslavender dan andere games.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Silverwolf

Heb je bij multiplayer geen last dat je bij elkaar uit beeld loopt?

Odyssey is echt geweldig idd. Heb m al 100% en speel m nu tussendoor elke keer een stukkie.

Silverwolf
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ja, dat kan soms vervelend zijn. Gelukkig zijn we allebei nog redelijk capabel zodat we constant dicht bij elkaar kunnen blijven.

MelvinChowder
MelvinChowder
2 jaren geleden

Mario Kart voor de Wii!

Kiekmgoan46
Kiekmgoan46
2 jaren geleden

Super Mario Bros 3 zal mij nooit vervelen. Wat een fantastische game. De sfeer, de toffe power ups, op de kont glijden van een heuvel, de 2 player battle mode etc.. Ja Super Mario World deed misschien dat alles nog beter en met nog wat meer variatie, maar de nostalgie naar 3 is te sterk.

Mario 64 als goeie tweede. De eerste keer rond rennen was fenomenaal. Geen enkele game die een poging naar 3d deed had zo’n soepele en goed geanimeerde besturing. Dat lichtelijk slippende effect tijdens het nemen van een krappe bocht, prachtig. De camera was af en toe wat onhandig, maar dat is ook het enige smetje op Mario 64. De fundering voor het voortbewegen in third person is daar gelegd. Alsjeblieft Ocarina of Time, dank je wel Mario 64.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Kiekmgoan46
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Super Mario Kart en Super Mario World. Super Mario Bros vind ik ook wel erg leuk maar vooral door de nostalgische gevoelens. Doodgespeeld toen ik mijn eerste NES kreeg als 5-jarige.

Kaskarion
2 jaren geleden

Voor mij toch wel Super Mario World! Als ik er zo aan terug denk voelt het als de eerste game die ik echt compleet heb uitgespeeld als kind.

Snuivert
Snuivert
2 jaren geleden

Voor mij over het algemeen Sunshine. De vibe inderdaad, veelal de jeugdnostalgie, maar bovenal de moeilijkheidsgraad. Op de een of andere manier memorabeler dan SM64 voor mij.

Qua pure platformgameplay 3D World. Minste vrijheid om te verkennen, maar daardoor juist het meest daadwerkelijk bezig met platformen. De levels zijn daar dan ook het beste op ingesteld van alle 3D Mario’s, imo.

Kwalitatief/objectief/inhoudelijk gezien torent Odyssey wel boven elke andere Mario uit vind ik.

Al met al een bijna onmogelijk lastige keuze… 🙂

jo_joost
2 jaren geleden

Mijn favoriete Mario Game is New super Mario Brothers. Dit is mijn eerste Mario game waar ik mee begonnen ben en heb uitgespeeld.

Rainking
2 jaren geleden

Super Mario Bros 4: Super Mario World all the way! Ik had daarvoor Super Mario Bros 1 en 3 wel een paar keer gespeeld bij anderen, maar toen ik Super Mario World zag met z’n 16 bit graphics en volledige wereldkaart had ik echt zoiets van “Woah! Dit is echt next level shit!” Daarna heb ik nog diverse andere Mario spellen gespeeld, maar geen enkele wist diezelfde impact te maken, al kwam Yoshi’s Island dicht in de buurt.

Dortje
2 jaren geleden

Voor mij is het dan toch Super Mario Sunshine op de Gamecube. Het nostalgise gevoel van uren op een regenachtige dag door brengen op mijn kamer. Kruip nu soms nog heel even achter de Gamecube om hem even op te starten.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

Super Mario 64, Super Mario Sunshine & Super Mario Odyssey. Ik vind 3D Mario games toffer dan 2D Mario games, maar mijn favoriete 2D Mario game is Super Mario Bros. 3.

Exclusieve Stadia-game Lost Words onderweg naar pc en consoles

Co-op game We Were Here Forever aangekondigd