in

IG Q&A: Wat is je favoriete Wii-game?

De Nintendo Wii bestaat deze maand 15 jaar, een perfect moment om even stil te staan bij die maffe console. Hoewel er een hele hoop slechte games voor het platform zijn verschenen, kon je er wel degelijk een aantal hele goede games op spelen. Wat is je favoriet?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Public Enemy
Public Enemy
1 jaar geleden

Ik kreeg uiteindelijk de Wii toen in mijn oude Xbox 360 ruilde tegen de Wii van mijn broertje.
Ik was zelf niet fan van de Wii als console. De Wii had wel fantastische games. Maar was voor de rest eerlijk gezegt al achterhaald toen die uitkwam en de Wii Mote & Nunchuk controllers ben ik eigenlijk nooit een liefhebber van geweest.
Games als Wario Land The Shake Dimension, Donkey Kong Returns, New Super Mario Bros, Ghost Squad, House of Dead Overkill, Mario Kart Wii, Super Mario Galaxy 1 & 2 brengen mij mooie herinneringen.
Sommige games ondersteunde gelukkig ook de “Classic Controller” waarmee sommige spellen beter te spelen waren. Helaas ondersteunde veel games alleen de Wii Mote. Sommige pakte het beter uit, dan de andere. Lightgun games werden ook goed ondersteund. Daarvoor was de Wii Mote wel perfect voor met eventueel plastic Gun attachment.
De Wii stond eigenlijk bekend als de ultieme familie casual console met de grappige Wii mote, Wii Sports en de dans/fitness games. Daar heeft Nintendo flink van geprofiteerd.
De opvolger van de Wii. De Wii U heeft helaas minder gedaan qua verkoop. Terwijl ik de console echt beter vond en de exclusieve games waren ongeveer op dezelfde niveau. Helaas voor Nintendo was de markt verandert voor de casual meuk en waren sommige Nintendo fans klaar met Nintendo.

Algemeen kijk ik met gemengde gevoelens terug op de Wii. Sommige zouden best een 2e ronde kunnen krijgen op de Switch. Net als wat Nintendo had gedaan met de Wii U games naar de Switch.

Met Mario Kart Wii had ik het meeste lol mee. Heel veel online geracet. Zelfs samen met iemand in split screen tegen de wereld. Mario Kart Wii had voor de rest goede banen, Graphics waren prima en was eigenlijk de beste online multiplayer game op de Wii. Maar had volgens mij verder ook niet veel concurrentie. Daarom is Mario Kart Wii voor mij by far mijn favoriete Wii game.

Luigi1985
1 jaar geleden

Hmm het is grappig. Ik las laatst eens ergens iets, ik weet niet eens meer waar, dat men de Wii eigenlijk maar een matige console vond. De toon in de intro van dit artikel suggereert hetzelfde, maar in mijn hoofd is het toch een mooie tijd geweest.

Nu ik echter ga nadenken over de games die ik echt vet vond, kom ik eigenlijk niet veel verder dan Super Mario Galaxy 1&2, beide Zelda’s, Metroid Prime Corruption en de remake van resident evil 4. Daarnaast denk ik aan veel aardige (7,5jes) games, maar weinig echte toptitels.

Voor mij is SMG2 wel echt de tofste.

Dokter Caspari
1 jaar geleden

Monster Hunter 3 vond ik erg tof, vooral vanwege de onderwater gevechten. Zonde dat deze niet in World zaten.

Verder ; Rune Factory vond ik wel geinig alleen de laadtijden waren een drama, Harvest Moon Magical Melody vond ik wel tof. Donkey Kong, Super Mario Bross en Paper Mario vond ik leuk.

En toch qua hoofdtitels van Nintendo zelf vond ik de Wii een stukje minder. Zelda SS vond ik echt de minste 3d Zelda ooit, Mario Galaxy was geinig maar ik miste de grote spelwerelden (de planeetjes voelde wat claustrofobisch en de game voelde niet aan als een geheel), SSBB niet zo tof als Melee en Metroid other M niet fantastisch.

koekie dealer
1 jaar geleden

Ik hoor zo goed als niemand er meer over praten, maar ik ben echt nog steeds een enorme fan van de game Madworld. Deze was een zwart-wit, graphic-novelstijl beat’em up van Platinum Games. De game had enorm veel persoonlijkheid, creativiteit en humor. Mature rating op de Wii ten top gedreven. Stiekem hoop ik nog steeds op een vervolg of zelfs een remake/reboot voor de Switch.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  koekie dealer

J die is vet. Die heb ik hier ook nog!

TiRamySu
TiRamySu
1 jaar geleden

1. Zelda twilight princess
2. Super Mario galaxy 2
3. Super Mario galaxy
4. Donkey kong country returns
5. New Super Mario bros. Wii

Keek destijds uit naar Red steel, maar dat viel tegen haha.

mole28
1 jaar geleden

Zonder twijfel: Metroid Prime 3 Corruption.
Awesome game!

kayaboy
kayaboy
1 jaar geleden

Ik heb een aantal namen die niemand nog heeft genoemd… als kind kon ik enorm van deze games genieten, gek genoeg geen mainstream though:

– Rabbids Go Home
De humor in deze game was fantastisch, vooral de kleine sketches per item die je kon oppakken! Heerlijk droog en dom

– MySims Agents
By far m’n lievelings Wii game. Super goed verhaal, fijne mechanics en een aandoenlijke stijl! 100% aanrader

Kom daar maar eens overheen

Wat spelen we dit weekend? 27 en 28 november

Screenshot Sunday #35