in

Wat is jouw favoriete game soundtrack?

Er is één ding wat eigenlijk alle games gemeen hebben: een soundtrack. Het kan bestaan uit een paar simpele bliepjes of verzorgd worden door een compleet orkest. Maar welke soundtrack heeft jou echt weten te pakken? Ik licht hieronder een paar van mijn favorieten uit.

Oblivion

De soundtrack van Oblivion is er een die ik nooit zal vergeten, het brengt een gevoel naar boven dat ik alleen bij het luisteren naar deze muziek ervaar. Toen ik vervolgens een keer las dat componist Jeremy Soule werd geïnspireerd door een bijna-doodervaring begreep ik een stuk beter hoe die dromerige sfeer in de soundtrack is verwerkt.

“Jeremy Soule verklaarde dat hij zich tijdens het componeren van de muziek geen specifieke personages of gebeurtenissen had voorgesteld; in plaats daarvan wilde hij dat het “commentaar zou zijn op de betekenis en de schoonheid van het leven”. In een interview uit 2006 vertelde hij dat deze wens het gevolg was van een auto-ongeluk dat plaatsvond tijdens het componeren van de soundtrack.

“Ik rolde verschillende keren over de kop in mijn auto op een snelweg terwijl ik recht op tegenliggers af vloog … ik voelde geen angst … ik erkende gewoon tegen mezelf dat ik een goed leven heb gehad en dat ik in een kwestie van seconden afscheid zou moeten nemen van alles”. Soule liep slechts lichte verwondingen op, maar merkte op dat zijn gevoel tijdens de crash – “dat het leven inderdaad kostbaar is” – de rest van de compositie bij hem bleef.”

Golden Sun

Final Fantasy staat bekend om onder andere haar goede muziek, toch kies ik hier voor de soundtrack van Golden Sun, vooral omdat de game ook een speciaal plekje in m’n hart heeft en over het algemeen wat minder bekend is. Ik vind het oprecht knap hoe ze deze soundtrack uit een GBA hebben weten te persen. 

Ik wilde hier een lijstje plaatsen van favoriete tracks maar ik vond het ontzettend moeilijk om te kiezen. De battle themes zijn allemaal geweldig evenals de achtergrond muziek in de verschillende dorpen en dungeons die je tijdens je avontuur bezoekt.

Bloodborne

In tegenstelling tot de voorgaande twee games is er in Bloodborne niet altijd muziek te horen, en dat maakt de momenten waarop het wél hard gaat extra episch. De muziek in deze game zet de sfeer perfect neer en draagt heel erg goed bij aan de insanity die Bloodborne kan zijn.

De eerste baas, the Cleric Beast wordt ingeluid met een soundtrack die klinkt alsof je tegen de antichrist zelf moet vechten. Een andere soundtrack die veel Bloodborne spelers niet zomaar zullen vergeten is die van Ludwig, de eerste baas uit de DLC. Vooral het stuk vanaf 3:42 zorgt altijd voor kippenvel tijdens het luisteren.

Tekken

De laatste soundtrack die ik wil benoemen is die van Tekken, hierbij heb ik niet één specifiek deel gepakt omdat de beste nummers naar mijn mening verspreid zitten over verschillende delen. Hieronder een aantal van mijn favorieten:

Dat waren een aantal van mijn favoriete soundtracks in gaming. Er zijn natuurlijk een hoop games met geweldige muziek die ik nog niet heb genoemd! Denk bijvoorbeeld aan de NieR-franchise of Hotline Miami!

Wat zijn jullie favoriete soundtracks in gaming?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

27 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Contra Returns verschijnt op 26 juli voor mobiele apparaten

‘The Elder Scrolls 6 nog steeds in ontwerpfase’