in

Wat is jullie favoriete thema in games?

De laatste tijd ben ik erg verzot op Valheim en besefte ik me hoe erg ik mij thuis voel in het Vikingenthema. Nu ging ik mijn lijstje langs met favoriete games (en series) en merkte ik dat ik altijd een bepaalde voorkeur heb naar Aziatische en Noorse thema’s. Ook merkte ik dat wanneer een game te sciencefiction wordt, ik deze met meer moeite goed vind. Ondanks goede gameplay. 

Ik vroeg me af wat jullie favoriete thema’s zijn. Of jullie slechte games goed vinden door het thema en of sommige geweldige games jullie gewoon niet kunnen boeien door het thema. (Fallout voor mij) 

Een spel hoeft voor mij maar een enkele Torii-poort te hebben en ik ben verliefd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Ik denk dat ik een compleet andere voorkeur heb. Ik houd van games die zich afspelen nadat de wereld is geteisterd door iets vreselijks. Denk bijvoorbeeld aan The Last of Us. Een beetje duistere thema’s zoals die in Bloodborne of een solitair thema, zoals Samus die in Metroid een soort van verlaten planeet verkent, boeien mij ook wel.

Daarnaast houd ik wel van vrolijke thema’s, zoals bananen in de jungle of prinsessen redden in een wereld vol paddenstoelen.

Thema’s zoals vikingen, Noordse of Griekse mythologie, fantasy e.d. heb ik dan weer veel minder mee. Op de een of andere manier stoort het mij dat de personages zich vaak volgens bepaalde normen en waarden gedragen om voorbestemde lot na te leven, de uitverkorene zijn enz. Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen. Als de gameplay goed is, dan kan ik me er zeker mee vermaken, maar dan klik ik wel echt alles cutscenes enzo door. Zoals bij God of War. Ik vind de personages gewoon niet tof, maar de gameplay wel. Ik sluit dit soort games ook echt niet uit hoor, maar ik speel liever een game met een van de thema’s die ik bij de goede noemde.

Bij films en series binnen die thema’s heb ik vaak hetzelfde. Noem me een barbaar, maar het heeft mij de grooste moeite gekost om de hele LOTR trilogie te kijken. Ik snap waarom de mensen het een toffe film vinden en er zitten vette scenes is, maar de personages deden me weinig. Bovendien duurden de films ook wel echt heel lang. Ik heb ze een jaar of zes geleden een keer in de vakantie alle drie bekeken (in totaal in zes etappe’s) en dat was voor mij de eerste keer dat ik deel drie helemaal afgekeken heb (en de laatste).

coola
2 jaren geleden

Hmmm ik heb niet echt een favoriet thema qua games. Ook als ik naar mijn game collectie kijk zie ik niet echt een thema dat er boven uitsteekt. Fantasy, history en scifi zijn de thema’s die het meeste in mijn game collectie voorkomen.

Kaskarion
2 jaren geleden

Zelf ga ik ook altijd heel erg lekker op games met een Japanse setting. Daarnaast is de Noorse mythologie mij sinds God of War (2018) steeds meer gaan boeien. Helemaal als je bedenkt dat wij zelf ook een soort van onderdeel zijn van die hele wereld. Ik wist tot voor kort ook niet dat heel veel wezens uit bijvoorbeeld LotR hun oorsprong ook vinden in de noorse mythologie (Elven, dwergen etc.) Terwijl ik altijd in m’n hoofd had dat Tolkien degene was die al die wezens had verzonnen.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Leuk artikel! Zelf heb ik met name moeite met enorme spinnen, insecten, draken, monsters etc. En dan heb je het dus niet zo makkelijk als gamer… Gelukkig kan ik wel genieten van games als Mass Effect, Tomb Raider, The Last of Us en Uncharted waarin natuurlijk ook van allerlei bizars gebeurt, maar iets meer ‘realisme’ zou ik zeer toejuichen.

jo_joost
2 jaren geleden

Ikzelf hou wel van Fantasy, Geschiedenis en mythische verhalen.
Ook vind ik gaaf dat ik zelf kan bepalen hoe mijn karakter ontwikkeld als persoon door mijn acties.
Verder vind ik sandbox games als Minecraft heerlijk.

Rainking
2 jaren geleden

Ik ben een sucker voor tijdgerelateerde spellen, films en series. Tijdreizen, distortions of alternatieve dimensies, ik vind het prachtig. Een hele leuke tv serie vond ik dan ook Flashforward. De Back To The Future films zijn natuurlijk een no-brainer. Maar ook op spelgebied is er genoeg. Chrono Trigger, TimeSplitters, Singularity, Radiant Historia(: Perfect Chronology), Ratchet & Clank: A Crack In Time, een bepaald spel waarvan ik de titel niet noem omdat het onderdeel is van de clou en dus een gigantische spoiler zou zijn, en ik zal er vast nog een hele hoop vergeten. Die dingen hebben automatisch een streepje voor, al is het niet meteen een recept voor succes. Het spel moet uiteraard wel goed zijn.

The Sinking City-ontwikkelaar beschuldigt uitgever van piraterij

Ariana Greenblatt speelt Tiny Tina in Borderlands-film