in

Wat lezen we dit weekend? 4 en 5 mei

Het is weer weekend! Mooi moment om er een comic bij te pakken en lekker onderuit te gaan zitten genieten van de art en de verhalen. Pak er een hapje en een drankje bij, want ze kunnen nog wel eens spannend, grappig of emotioneel worden. Wil je het bij het thema van dit weekend, De Tweede Wereldoorlog, houden, mag ik dan Maus aanraden?

Dit weekend trek ik Blackest Night weer eens uit de kast. Dat is een event in de wereld van DC’s Green Lantern boeken. Zwarte ringen nemen de lichamen van de doden over, waaronder ook overleden superhelden- en schurken. Is deze Black Lantern Corps wel te stoppen?
Ook had ik weer eens zin in Planet Hulk. Als je de Marvel film Thor: Ragnarok hebt gezien, dan heb je een glimps opgevangen van waar dit boek over gaat. Het verschil is echter dat de comic zich afspeelt tegelijkertijd met Marvel’s Civil War event. De Hulk zou een beslissende factor kunnen zijn in die strijd, dus moest hij van het toneel af. Daarom besloot een geheim genootschap om hem de ruimte in te schieten, met als bestemming een onbewoonde planeet waar hij in alle rust oud zou kunnen worden. Helaas raakte het schip uit koers…
Doordat ik de laatste tijd weer eens wat World Of Warcraft had gespeeld, leek het me leuk om de comic weer eens te lezen. Locaties zijn herkenbaar, veel karakters komen rechtstreeks uit de game en de art? Prachtig! BRAWLARWLLARLAWRL!!!

En jullie? Is het eindelijk tijd om te leren wat Brainiac’s geheime geschiedenis met Lobo is in Superman: House Of Brainiac Special #1? Ga je lekker full nerd met de Firefly: Return To The Earth That Was Part 3 trade paperback? Of begin je aan de brute team-up comic Deadpool & Wolverine: WWIII #1? Let me know!

Komende zondag is er weer een leuk evenement. Dan vindt de zestiende editie van Strips Op De Markt plaats in hartje Gouda. Je raadt het nooit, op de Markt. Het meerendeel van het aanbod is europees (bijvoorbeeld Suske En Wiske, Kuifje en Donald Duck) en je vindt er ook behoorlijk wat nederlandse vertalingen van comics (Spinnenman, De Vergelders en… eeeeehhh… Superman…?). Dat is over het algemeen allemaal tweedehands, maar er zijn meestal wel één of twee kraampjes met nieuwe, originele amerikaanse trades en hardcovers. Dat zijn bundels, waarin vaak een volledige verhaallijn in is samengevoegd, zodat je het in één keer compleet hebt. Dat is waar ik zelf altijd naar op zoek ben. Het is ondertussen alweer een aantal jaar geleden dat ik daar voor het laatst ben geweest, dus het was hoog tijd om dat te bezoeken. Erg veel zin in. Hopelijk valt het weer een beetje mee, want water en papier gaat niet zo goed samen.

Net zoals elk jaar is er ook nu weer Gouds Stripbier te krijgen. Deze keer zijn de etiketten ontworpen door Romano Molenaar, een nederlandse tekenaar die onder andere Storm (niet die van The X-Men), Batman en Birds Of Prey getekend heeft.

(Qua gamen wordt het trouwens weer gewoon Stellar Blade en Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes)

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
38 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
26 dagen geleden

Qua lezen zal het Uncharted: The Fourth Labyrinth worden

Qua games zal Uncharted 3: Drake’s Deception (wederom voor mijn youtube channel) en Helldivers 2 worden.

DarkraverX
DarkraverX
26 dagen geleden
Antwoord aan  coola

Ik zie je niet meer op gamer.nl

BTW wat is je joeptoep kanaal?

coola
25 dagen geleden
Antwoord aan  DarkraverX

Het korte antwoord is. Ik had een ban gekregen omdat ik het eens was met de standpunten van een bepaalde schrijfster van een bekende fantasy serie. Sinds dien geen behoefte meer om daar te posten. Ik krijg mijn nieuws via pu.nl , GameQuarter.be en playsense.nl en ik kom hier op inside.gamer.nl voor de member content.

Mijn YouTube channel is

https://youtube.com/@Coola_the_Koala?si=WIT6DsV7vIXD9SiJ

Luigi1985
25 dagen geleden
Antwoord aan  coola

Haha ik kan wel raden over welke schrijfster je het hebt. Ik vind dat je het daar best mee eens mag zijn, maar het ligt er een beetje aan wat je precies geschreven hebt en op welke manier. Er zijn genoeg sites (ook niet gamegerelateerde) waarbij een mening afwijkend van de politiek correcte mening, niet geaccepteerd wordt, maar dacht dat je bij gamer meestal wel gewoon je mening kon droppen als je het niet op de man speelt en uitlegt waarom je het vindt.

Anyway. Ik vind gamer wel een fijne site voor het nieuws en voor de reviews en columns. Gamequarter heb ik zelf ooit nog best lang voor geschreven en ik geloof dat onze grote vriend blasterjackson er nog steeds voor schrijft. Top site.

PU vind ik eigenlijk niet zo’n leuke site. De schrijfstijl komt bij mij altijd een beetje popiejopie over. Niet echt mijn ding. Bij reviews en artikels bedoel ik dan vooral.

adutchman
adutchman
24 dagen geleden
Antwoord aan  coola

Gamequarter kon ik nog niet. Ziet er wel goed uit, die hou ik even in de gaten

coola
24 dagen geleden
Antwoord aan  adutchman

Fun fact

Dit is een review geschreven door mij

https://www.gamequarter.be/reviews/the-curse-of-grimsey-island/

adutchman
adutchman
24 dagen geleden
Antwoord aan  coola

Ziet er goed uit. Thanks!

Luigi1985
26 dagen geleden

Lezen zal het voor mij niet worden. Qua games wordt het Majora’s Mask, Super Mario 3 en HiFi Rush

Luigi1985
25 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanks. Jij veel plezier in Gouda.

adutchman
adutchman
26 dagen geleden

Qua lezen wordt het de nieuwe revu, panorama, quest en de nazaten van Saskia Noort. Op dat gebied is het niet echt nerd style zeg maar 🙂

En ik speel Peach, MW3 en Prince of Persia

adutchman
adutchman
25 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Hij is geweldig. Ik sta versteld van de kwaliteit

Lavalera
26 dagen geleden

Lezen doe ik niet aan. Ik kijk liever de film :p enige boeken die ik überhaupt heb zijn lord of the Rings en Song of Ice and Fire ( die van Game of Thrones, verder lees ik eigenlijk niets.

Gamen ga ik dan wel weer doen. Waarbij uiteraard het hoofdgerecht op de Xbox ligt bij Eiyuden Chronicles. Is toch een erg fijne game geworden. Lekker chill om te exploreren en heroes te zoeken,.quests te doen en er zitten zelfs mini games in! Voor de jrpg liefhebbers een aanrader.

Op de PlayStation heb ik gisteren Deliver us the moon uitgespeeld. Weet nog even niet wat ik daarvoor in de plaats ga spelen. Final Fantasy 14 is wel een redelijke kans dat ik die opstart.

Op de Legion Go is het nog steeds Fallout New Vegas. Ook een leuke game maar soms best pittig.

Fijn weekend!

Lavalera
24 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Lord of the Rings wel. Uiteraard in het Engels. De hobbit helaas in het Nederlands dan krijg je van die vreselijke vertalingen zoals Balingshoek, Sam Gewissies en Demsterworld. Daarom heb ik ook een hekel aan Nederlandse dubs of vertalingen van origineel Engels werk, laat de namen zoals het is alsjeblieft. Maar goed dat is een andere discussie. Bjj Game of Thrones heb ik alleen het eerste boek gelezen, wacht eigenlijk nog op het laatste deel maar ja die komt ben ik bang niet meer, na de receptie van het gerushte laatste seizoen van de serie.

Eiyuden staat mijn save nu op 42 uur. Moet ook wel zeggen dat het de game is die ik het meeste speel tijdens de week. Het is ook echt wel een fijne game en de tijd gaat zo snel voorbij als je het speelt. Ik ben blij met hoe de game geworden is. Zal hem ook nog wel een keer kopen in de toekomst, ik zag van de week pas dat er ook nog dlc uitkomt later dit jaar, dus ergens daarna als de deluxe editie in de sale is haal ik die wel denk ik.

NeetenDreek
NeetenDreek
26 dagen geleden

Ik denk dat ik dit weekend het Captain Toad-boek maar weer eens ga openen. Was al bijna bij het einde, maar inmiddels al weer een paar maanden niet meer aangeraakt.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
26 dagen geleden

Ik ga ook niet aan het lezen dit weekend. In de loop van de week heb ik The messenger uitgespeeld. In begin leek het een standaard platformer maar ineens wordt het veel meer dan dat. Het spel is van de makers dan sea of stars en hier en daar verwijzen de spellen naar elkaar hoewel ze compleet verschillen. Ook bij the messenger weten ze het weer zo leuk te maken om 100% in de game te halen. Ooh en de muziek gaat hard!

Nu speel ik last stop. Het is een spel in de aard van Telltale maar voelt op een of andere manier nog meer low budget aan. Ach ja, het verhaal is interessant genoeg om te kijken waar het heen gaat. Ik denk wel niet dat ik veel invloed heb op het verloop.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
24 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Base game valt heel goed mee qua moeilijkheid. Enkel als je voor completion wil gaan is het wat moeilijker.

Maar ze brachten ook een gratis DLC uit. Daarin laten ze alle remmen los qua moeilijkheid! Mijn handen deden pijn van de intensiteit haha

DarkraverX
DarkraverX
26 dagen geleden

Wekelijks de Donald Duck en dit weekend ook de nieuwe Suske & Wiske.

Uiteraard wordt er morgen overdag ook gegamed en dat is Stellar Blade, wat een top game is dat, geniet er werkelijk van.
Zondag spendeer ik aan Eiyuden Chronicle Hundred Heroes.

Zaterdagavond komen onze neef en nicht langs om de vakantie van volgende maand te bespreken (Terug naar Italie, geen rondreis dit keer zoals verleden jaar….. de AC 2 route :D) en de aankomende vakantie van Augustus wordt besproken, Tjechie.
Tjechie wordt leuk want we gaan niet alleen met onze neef en nicht maar ook met onze achterneef en achternicht en dat houd in veel lezen over wat we gaan doen. 🙂

Fijn weekend allemaal.

Laatst bewerkt 26 dagen geleden door DarkraverX
CarnifeX
25 dagen geleden

Maus ligt ergens in het huis. M’n vriendin moest die lezen voor haar studie Engels. Nooit gelezen, maar misschien toch maar eens doen.
Zelf lees ik niet veel, maar ben nu wel bezig met het canon van de Hoeksche Waard. Een geschiedenis boek over het eiland waar ik op woon.
Qua gamen wordt het fallout 4. Ben mijn eigen vault aan het bouwen. Verschrikkelijk gehannes met de controls, maar wel heel verslavend. Spel speelt heerlijk met de laatste update.

CarnifeX
25 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Cox en alcazar staan er niet in geloof ik, maar de overstroming wel uiteraard. Dat was de laatste overstroming van een hele reeks aan overstromingen weet ik nu.
The more you know 🙂

DarkraverX
DarkraverX
25 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Eiland waar je op woont :), best grappig, ik zeg ook altijd….. blij als ik weer op het eiland ben als ik de Kiltunnel of de Heinenoordtunnel door ben.
Leuk om een mede eiland bewoner hier te zien.

CarnifeX
24 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja geinig. Voor wie het interesseert: ik woon mijn hele leven al in Strijen.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
25 dagen geleden

Have a nice death ga ik zeker nog wat runs in maken. Ik weet niet wat mij trekt in dit soort games, maar het brengt steeds weer een glimlach om mijn mond.

Verder Football manager. Ben nu 3 seizoenen achter elkaar uitgeschakeld in de halve finale van de champions league, ben 7 keer achter elkaar landskampioen geworden. Dus ja, enige uitdaging ligt nog daar, maar begint nu wel obsessie te worden.

wiebeamalur
wiebeamalur
17 dagen geleden

Wat een tof initiatief dit! 😀 Er mag van mij ook een ‘wat kijken we dit weekend’ komen, aangezien ik tegenwoordig meer in de films en series zit dan games.

Stelling van de week: Er moeten meer ordinaire First Person Shooters komen

Screenshot Sunday #154 (+ Strips Op De Markt 2024)