in , ,

Wat mis jij nog in het dashboard van jouw console?

Sony heeft aangegeven dat het dashboard van de PlayStation 5 nog vele updates gaat krijgen. Ook de Xbox Series X krijgt binnenkort een update die het menu in 4K laat draaien. Ongetwijfeld zullen er op de consoles van Microsoft nog vele updates volgen. De Switch heeft al jaren hetzelfde, simpele menu. Mis jij iets aan het menu van een van de consoles? Welke updates zou jij graag tegemoet zien?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.2/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
adutchman
adutchman
10 maanden geleden

Op de PS5 zou ik ook graag zien dat alle geïnstalleerde games op de homescreen staan. Dar kon je op de PS4 in de opties aanpassen..

coola
10 maanden geleden

Enige wat ik bij de PS5 mis is het kunnen maken van mappen voor de rest vind ik het echt een prima dashboard. Tuurlijk er is ruimte voor verbetering ( maar dat zal altijd zo blijven) maar ik zou nu niet 123… kunnen zeggen wat.

Mister Frowdo
10 maanden geleden

Een eigen wallpaper kiezen zou fijn zijn op de PlayStation 5!

Michael-Raymond-Clayton
10 maanden geleden
Antwoord aan  Mister Frowdo

Exact! Ik zou de boel graag willen customisen. Geen must ofzo (ben erg tevreden over de interface) maar dit zou leuk zijn!

Mister Frowdo
10 maanden geleden

Inderdaad! En uiteindelijk hebben sommige mensen ook betaald in de PS Store voor wallpapers etc. Sony is het ons min of meer verschuldigd.

Don Carpaccio
Don Carpaccio
10 maanden geleden

Het menu van Microsoft vind ik behoorlijk ouderwets en rommelig overkomen. Ik hoop dat ze meer gaan doen dan enkel die 4K update. Het moet al vanaf het menu duidelijk zijn dat je te maken hebt met de krachtigste console. Dat heb ik nu niet. Het is eigenlijk om te schreeuwen wat voor lelijke kleuren, achtergronden en mappensysteem ze gebruiken. Het menu van de Xbox app voor de PC staat qua design mijlenver voor en ik hoop dat dit stiekem een hint is voor het nieuwe Xbox menu.

Het menu van de PS5 oogt imo veel frisser (vanaf dag 1 in true 4K) en “next-gen” aan. Zoals adutchman al zei: alle geïnstalleerde games moeten wel zichtbaar staan in het menu want nu is dat jammer genoeg niet en dat kan onoverzichtelijk zijn.

Nintendo vind ik het leukste menu hebben van de drie. De meestal kleurrijke pictogrammen springen er dankzij dat droge menu meteen uit. Een goede combinatie want aan kleuren geen gebrek bij Nintendo.

Mister Frowdo
10 maanden geleden
Antwoord aan  Don Carpaccio

Groot gelijk! Eveneens wacht ik ook nog om de XBox Series X zelf aan te schaffen. Hopelijk is het menu daartegen aangepast.

Laatst bewerkt 10 maanden geleden door Mister Frowdo
Don Carpaccio
Don Carpaccio
10 maanden geleden
Antwoord aan  Don Carpaccio

+
Games zelf rangschikken vind ik altijd leuker dan een menu dat al zijn games rangschikt volgens: “het laatst gespeeld”.

xevulutionx
xevulutionx
10 maanden geleden
Antwoord aan  Don Carpaccio

maar dat kan gewoon door een keer naar beneden in te drukken.Daar kun je alle librarys maken die je wilt, per console/gen, per genre of backcat of wat je ook bedenkt en dit kun je ook zo noemen.

xevulutionx
xevulutionx
10 maanden geleden
Antwoord aan  Don Carpaccio

Niet bepaald eens. Juist op xbox bevalt het dashboard mij prima, ik vond t alleen erg vreemd dat men t niet in 4k toont.
Echter als ik zie hoe duidelijk het is ingedeeld als je zelf wat schuift, ik heb niks te wensen.
Bovenaan direct de laatste gespeelde game/gebruikte app en de 2/3 daarvoor ernaast.
een stap eronder heb ik mn library series x, daaronder library xbox one, daaronder library 360, daaronder de app en daaronder de store en gamepasslibrary. Perfect gestructureerd.
Ik zou willen dat ik op mn ps5 iets dergelijks kon doen ipv eindeloze horizontale en verticaal aanvoelende rijen.
Overigens moet ik wel opmerken dat naarmate je t een meer gebruikt dan het andere dat het vanzelf went en het duidelijker/beter aanvoelt. Daar zal menig mening wel vandaan komen, inclusief de mijne.

Dokter Caspari
10 maanden geleden

Switch store ; een functie om de meest recente deals te filteren. Die shop is soms zo vol met deals, en op een 50mbs verbinding scrolt het niet knijter lekker door.

blasterjackson
10 maanden geleden

De mogelijkheid om shit die ik niet wil zien te verwijderen, vooral op Xbox

Rainking
10 maanden geleden

Zoals anderen al aangeven, mis ik bij de PS5 de mogelijkheid om eigen mappen te kunnen maken. Ik weet dat dat bij de PS4 ook pas later kwam, maar die optie zou ik wel prettig vinden. Ook heb je op die rij van spellen en programma’s nog steeds een maximum, net als op de Switch. Bij beiden zou ik wel willen zien dat je alles kan zien. In geval van de PS5 net zoals op de PS4, dat die rij wat langer is. En op de Switch zoals je het tijdelijk kan instellen dat je alles ziet, maar dan permanent. Dat je dat ook ziet als je ‘m opstart.

Wallpapers zou ik ook erg leuk vinden. Op de PS3 heb ik al jaar en dag een wallpaper van Heavenly Sword. Die gaat er nevernooitniet van af. Thema’s op de PS4 heb ik ook met veel plezier gebruikt. Daar heb ik er wel een hoop van waar ik weleens tussen wissel.

De laatste is een beetje een twijfelgevalletje, want dat betreft de PlayStation Store, maar ze hebben gezegd dat ze het in de dashboard hadden geïntegreerd, dus ik doe het lekker toch. Die mag wel wat duidelijker en gedetailleerder. Gewoon zoals het op de PS3 en PS4 ook is. Ik hou niet van die blokjes. Ook de reden dat ik geen fan ben van de Xbox One dashboard. Teveel rommel en te weinig duidelijkheid. Gewoon aparte “mappen en submappen”, dan kan ik wat vinden. Ik weet dat er nog niet zo heel erg veel demo’s op de store staan bijvoorbeeld, maar dat vind ik zelf wat makkelijker dan dat ik het in het zoekscherm moet gaan zoeken.

Ik weet trouwens niet wie het min-eentjes heeft laten regenen, maar die is ‘t er óf helemaal niet mee eens, óf die kan het niet verkroppen dat-ie maar geen nieuwe console kan krijgen.

Edit: Ik had toch niks te doen, dus ik heb al die min-eentjes meteen maar geüpgrade naar nulletjes, hahaha.

Laatst bewerkt 10 maanden geleden door Rainking
Gertjun
Gertjun
10 maanden geleden

Volgens mij werd er aangegeven door Sony dat ze nog een lange lijst features hebben, niet per se voor het dashboard. Wat mij betreft:
Voor het dashboard: Mappen
Buiten het dashboard: VRR, 3D audio voor AV receivers

HBO onhult de eerste foto van The Last of Us-serie

Review: Legend of Zelda: Skyward Sword HD: Ouderwetse klasse