in

Wat moet ik kijken op Netflix? – November 2018


House of Cards seizoen 6 – Beschikbaar sinds 2 november

De controverse rondom Kevin Spacey hangt als een schaduw over House of Cards, en we kunnen niet wachten om te zien hoe Netflix de serie onder deze omstandigheden voortzet. Tijdens de finale van seizoen 5 treedt Frank Underwood af als president vanwege het onderzoek naar zijn misdaden. Zijn vrouw (op dat moment vicepresident) Claire neemt het stokje over, onder de voorwaarde dat Frank vrijuit gaat. De president heeft echter andere plannen en uit de trailers voor het zesde seizoen blijkt dat Frank is gestorven in zijn slaap. Uiteraard wordt de waarheid in House of Cards regelmatig verdraaid en wordt het vertrek van de acteur wellicht een nieuw mysterie in het verhaal.

Outlaw King – Beschikbaar vanaf 9 november

Behalve eigen series werkt Netflix hard aan een catalogus van originele films. In november verschijnt het volgende grote project, genaamd Outlaw King. Onder leiding van Hell of High Water-regisseur David Mackenzie wordt het verhaal van de Schot Robert the Bruce verteld, die een sleutelrol speelde in de Schotse onafhankelijkheidsoorlog. Nadat The Bruce wordt afgezet door de Engelsen en als hij een deel van zijn familie kwijtraakt, begint hij een oorlog die Schotland uiteindelijk loswrikt van Engeland. Met Chris Prine in de hoofdrol en een aardig budget belooft Outlaw King een interessante ridderfilm te worden, en hopelijk een film waar Netflix eindelijk mee kan pronken.

The Ballad of Buster Scruggs – Beschikbaar vanaf 16 november

Aanvankelijk wilden regisseurs en schrijvers Joel en Ethan Coen The Ballad of Buster Scruggs in serievorm gieten, maar in plaats daarvan werd het een film met zes westernverhalen. Niet het duistere drama dat je kent uit True Grit, maar een uiterst komische weergave van het Wilde Westen waarin personages op allerlei manieren het loodje leggen. Voor de film is een flink aantal grote namen uit de kast getrokken, waaronder Liam Neeson, James Franco en Zoe Kazan. De eerste beelden van de film beloven veel humoristische passages, maar laten we hopen dat de ingewikkelde structuur van het verhaal ook overeind blijft.

Narcos: Mexico – Beschikbaar vanaf 16 november

Nu het verhaal van Pablo Escobar is afgerond, heeft Netflix gekozen voor een ondertitel voor het volgende seizoen van Narcos, namelijk: Mexico. De serie draait om nieuwe personages en een nieuw drugskartel dat de zaadjes plant voor een Mexicaanse drugsoorlog. Het Guadalajara-kartel, gelegen in de grote Mexicaanse stad Guadalajara, was een van de eerste dat samen met de Colombiaanse maffia cocaïne smokkelde naar de VS. DEA-agent Kiki Camarena, gespeeld door Michael Peña, infiltreert in de organisatie en komt er al gauw achter dat je niet zomaar ontsnapt aan de invloed grote drugsbazen. Vanaf 16 november weten we of dit nieuwe seizoen net zo spannend is als de rest van Narcos, maar gezien de reputatie van de serie zit dat wel goed.

The Kominsky Method – Beschikbaar vanaf 16 november

Op 16 november verschijnt ook de nieuwe serie van Chuck Lorre, genaamd The Kominsky Method. Lorre is met name bekend van The Big Bang Theory en Two and a Half men, dus we weten al ongeveer wat voor serie we kunnen verwachten. Niemand minder dan Micheal Douglas en Alan Arkin spelen twee vrienden die worstelen met het feit dat ze oud zijn in een stad vol met jonge mensen. Sandy is een acteerleraar die zijn beste tijd heeft gehad en Norman heeft het moeilijk met de ziekte van zijn vrouw. Hoewel de twee elkaar soms niet kunnen luchten, zorgt een drama ervoor dat de vrienden dichter bij elkaar komen. Niet iedereen kan deze ‘opahumor’ waarderen, maar onderstaande trailer brengt in ieder geval een glimlach op ons gezicht.

The Sinner seizoen 2 – Beschikbaar vanaf 9 november

Sommigen vragen zich wellicht af hoe een tweede seizoen van The Sinner kan bestaan, aangezien de zaak rondom Cora is opgelost. Toch hervat Netflix de serie met een nieuwe zaak voor detective Harry Ambrose om op te lossen, ditmaal een mysterieuze moord door een elfjarige jongen. Vergelijkbaar met het eerste seizoen klopt er iets niet aan de misdaad en komt Ambrose terecht in een dorp waar hij langzaam meer ontdekt over de dubieuze achtergrond van de jongen. Veel meer is er eigenlijk niet bekend over het plot, behalve dat Carrie Coon, die we eerder zagen als Proxima in Avengers: Infinity War, als het personage Vera een hoofdrol heeft.

Dit zijn de belangrijkste nieuwe Netflix-series en -films van november 2018. Wat kijk jij deze maand?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Red Dead Redemption 2 is een gewaagde poging tot complete immersie

Glitch in Red Dead Redemption 2 geeft toegang tot nieuw gebied