in

Wat spelen we dit weekend? 6 en 7 januari

Het zal jullie gisteren al wel opgevallen zijn, maar er is dit weekend geen ‘wat spelen we’ topic. Ik herhaal, er is geen ‘wat spelen we dit weekend.’

Persoonlijk vind ik het ook wel jammer, want ik had jullie graag verteld dat ik de Final Fantasy Pixel Remaster bundel had gekocht en aan het eerste deel was begonnen. Of dat ik nog wat Trials Of Mana wilde gaan spelen.

Ik zal dan ook niet te weten krijgen wat jullie op gaan starten. Of dat de mooie, uitgebreide, nieuwe, fysieke uitvoering van Asterigos: Curse Of The Stars is. Of de bullet hell Shinorubi. Of dat je misschien lekker klappies uitdeelt in Bud Spenser & Terence Hill: Slaps And Beans 2. Ach ja, we zullen het helaas nooit weten. Jammer, jammer, jammer. Better luck next time.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
22 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden

Jammer voor het ontbreken van de rubriek deze week. Waar moet ik nu voor de zoveelste keer zeggen dat ik Yakuza: Like a dragon speel? Ik zit er ongeveer 50 uur in nu maar ik heb het gevoel dat ik nog niet zo ver zit. Alle optionele dingen houden me ook echt lang bezig!

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Zo herkenbaar haha. Soms vergeet ik wel eens dat er ook nog een verhaal in zit in die games. Zeker met Ichiban connections heb ik me prima vermaakt. Ben wel benieuwd hoe voelt de switch voor jou van brawler naar turn based?

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Het klinkt misschien raar om te zeggen. Hoewel misschien wel de helft van de tijd dat je doorbrengt in de game combat is, is het niet dat wat een Yakuza/Like a dragon game maakt. De switch van brawler naar turn based is zeer groot maar toch weten ze de identiteit van de serie te behouden. Alles voelt nog steeds even over de top, misschien zelfs meer dan ooit te voren. Ook de creativiteit en hoe bizar sommige moves zijn toveren een glimlach op mijn smoel bij het ontdekken.

Wel ben ik blij dat ze brawler niet volledig hebben weg gegooid voor de volgende delen. De serie lijkt een weg te wandelen waarin beide aanwezig zijn en ik ben er helemaal voor!

Ook heel gek hoe ze een nieuw hoofdpersonage kunnen introduceren dat volledig anders is, maar toch meteen heel likeable is. In begin wist ik niet goed wat te denken over Ichiban maar dat veranderde al snel. Nu staat hij ook al in mijn (imaginaire) lijst van favoriete hoofdpersonages!

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Goed om te horen! Ik snap ook helemaal wat je bedoelt met de eerste alinea en ben het helemaal met je eens. Ik lees alleen soms wel eens dat mensen afhaken puur om de switch qua combat en dan mis je zoals je zegt een groot deel wat de games zo bijzonder en goed maakt.
Ik kan ook niet wachten om over 3 weken met Kiryu en Ichiban samen te gaan spelen, Infinite wealth ziet er nog beter uit dan Like a Dragon al was.
Veel plezier nog verder met de game maar dat komt wel goed. Fijn in ieder geval om te lezen dat er nog iemand anders hier naast mij zon groot fan van deze game is

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Goh hoe ik het zie zijn er 2 groepen. Ofwel is het helemaal jouw ding of je vindt er helemaal niets aan. Er bestaat geen tussenweg!

aRc
1 maand geleden

Dat is nou wel erg sneu dat er geen “wat spelen we dit weekend topic” is, of misschien toch wel 😉

Het zal wel een “Glitch” zijn dat ik nu een topic zie 😀

Maar goed ik ga wellicht nog even verder met The Legend of Heroes: Trails in Cold Steel (I) en nog een beetje Maplestory.

Bij die laatste is het grinden nu wel iets wat behoorlijk veel tijd in beslag neemt, maar vermaak me er wel mee dus vind het prima.

Goed weekend allen.

Lavalera
1 maand geleden

He bah wat jammer. Ik had graag willen delen wat ik allemaal speel. Het is best een berg wat ik momenteel speel. Speel maar net waar ik zin in heb en ik doe even niet meer maar 2 sellen tegelijk. Dus maar even per console:

Xbox: Avatar Frontiers of Pandora. Dit spel speel ik vooral coop met mijn vrouw als zij zin heeft om te spelen. De wereld ziet er echt verbluffend mooi uit, dat is ook waarom digital foundry het genoemd heeft als mooiste spel van 2023. Verder speelt het ook heerlijk weg. Beetje als Far Cry maar niet helemaal.
Het andere spel wat ik nog zo af en toe opstart is Remnant from the Ashes 2. Wat een behoorlijk vermakelijk spel is. En ik ben volgens mij nog nooit zo ver gekomen met andere souls likes als ik hierin ben. De sfeer is lekker duister en het is verre van makkelijk maar het speelt lekker weg.

Ps5. Hier speel ik ook 2 games. De eerste is het eerder genoemde Asterigos maar dan niet fysiek, want ik ben digital only tegenwoordig. Leuk spel, doet een beetje denken aan een mix van Kena en Immortals. Het enige nadeel aan het spel is dat je snel verdwaalt en als je dood gaat mag je als in een souls game gezellig het stuk opnieuw doen. Maar de art style is cool en het vechten ook dus dat kan ik er wel bij hebben.
Ik had vorige week ook ineens weer zin om een Nier game te spelen en dit keer is het Replicant ver 1.22 etc. De remake van de eerste Nier game. Iets meer grindy en jrpg achtig dan Automata maar alsnog typisch Yoko Taro verhaal met goede actie.

Ook op de Legion Go is het raak met 2 spellen:
Fate/Samurai Remnant. Deze game had ik even over zitten twijfelen bij release maar hij was laatst voor de helft te krijgen via een site dus heb ik hem maar toch gehaald. Het is een game gemaakt door Omega Force dus redelijk Musou achtig.
De 2e game is nog even een geheim daar wil ik binnenkort ene stukje over doen. Maar het is een erg verslavende steam game.

Fijn weekend

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

6 games te gelijk? Dat is wel een heel veel! Zo te zien zijn ze wel allemaal heel verschillend! Veel plezier ermee!

Luigi1985
1 maand geleden

Ik speel Resident Evil Village. Gister echt een uur rondgelopen omdat ik iets over t hoofd heb gezien. Iets heel simpels. Maargoed weer lekker verder. Vind t een tof spel, maar tot nu toe nog niet zo goed als Resident Evil 4 (remake).

Daarnaast ben ik op m’n gemak Captain Toad aan t spelen. Best een leuk spelletje.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha ik weet niet wat je met DE scène bedoelt, maar ik heb nog niet echt iets gezien waarvan ik weggeblazen werd of iets dergelijks. Hij heeft al wel eens wat vingers verloren en een keer z’n hele hand die hij er vervolgens zo weer opdrukte *__-

Heb nu Castle Dimitrescu gehad en ben nu onderweg naar de tweede lord.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha bedankt. Ik denk dat ik tijdens het gamen nog nooit opgefokt ben geweest als op dit moment. Dat komt en omdat dat bos met die poppen er onheilspellend uitziet, maar vooral omdat ik nu op iets zit te wachten waarvan ik geen idee heb wat, maar waarvan de kans dus groot is dat het snel gaat gebeuren. Haha.

Ik hoop dat jij een schijterd bent en dat het meevalt :p

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Spoiler alert.

Oké of het DE scène nu is of niet: damn dat huis (soort escape room) is denk ik de meest twisted gamehoofstuk dat ik ooit gespeeld heb. Die baby. Fack. Gelukkig had ik geljjk door dat je rondjes kon maken, zodat ik m vrij eenvoudig kon ontlopen. En daarna…. Shittt lekker hoor zo’n mooie dolby surround set.

Edit: ik bedenk me dus nu dat dit ook in VR kan. Toch?

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Luigi1985
Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja dit stuk tikt de game wel naar een stuk hoger niveau. Ik hoorde vooral veel geluiden over Lady Dimitrescu, maar daar vond ik niet zoveel bijzonders aan.

Dit was wel intens haha.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Nee dit huis had wel veel meer sfeer dan het kasteel. Niet zo zeer een gezellige sfeer, maar dat terzijde. Ben benieuwd wat er nog komen gaat. Heb als t goed is vanavond weer wat tijd om aan de slag te gaan.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden

Hier is het van het weekend, Double Dragon met mijn dochter, wat heerlijk is dat spel. Lang getwijfeld of ik hem zou kopen, maar wat ben ik blij dat gedaan te hebben. Ik voel mij weer dat kind van 11. Vind double dragon toch nog leuker dan turtles merk ik.

Verder ben ik een nieuwe run in Hades gestart. Wat blijft dat toch een geweldig spel. Gaat mij de komende maanden weer veel uren mee vermaken.

Dan nog een tip qua Netflix, Pokemon Conciërge, weet niet goed wat mij zo blij maakte, maar het bracht simpelweg geluk!

Inside.Streamer: Sunshine (2007)

Screenshot Sunday heeft technische probleempies #jankjank