in

Wat spelen we dit paasweekend? 30 en 31 maart, plus 1 april

En daar is het weekend weer! Het is al Goede Vrijdag, maar het wordt een nóg goedstere vrijdag, omdat vandaag de demo van Stellar Blade op de PlayStation Store verscheen. Daarnaast kun je op de PS5 en de Xbox Series consoles een trial van Cyberpunk 2077 spelen, maar die is alleen dit weekend voor iedereen beschikbaar.

Sowieso gaat ik de demo van Stellar Blade lekker aan de tand voelen. Dat lijkt me wel een leuk spel, om… eeeeehh… diverse redenen. Ook verwacht ik World Of Warcraft en Alone In The Dark de komende dagen nog wel op te starten. Heel misschien de Cyberpunk 2077 trial, maar ik weet eigenlijk al dat dat niets voor mij is.

Verder ga ik maandag waarschijnlijk nog even langs een vlooienmarkt in Dordrecht. Tenminste, ik hoop niet dat, als ik daar aankom, er een groot bord met ‘1 april!’ erop staat. Spannend!

En jullie? Lekker platformen en boren in Pepper Grinder? Terug naar een paar uitstekende oldschool JRPG’s met Grandia HD Collection? Of ga je de lente in door je dorpsgenoten te bekogelen met sneeuwballen in South Park: Snow Day? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
28 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
14 dagen geleden

Voor mij weer Dave the Diver en Majora’s mask. Bij die laatste moet ik af en toe wel een beetje doorbijten. Ik vind t allemaal een hoop gedoe met die tijd enzo.

coola
14 dagen geleden

In ieder geval geen Final Fantasy VII Rebirth meer, want die heb ik na 104,5 uur uitgespeeld.

Ik ga de Stellar Blade demo uitproberen en ik ga mij denk ik weer focussen op Assassin’s Creed IV Black Flag voor mijn YouTube channel.

coola
13 dagen geleden
Antwoord aan  coola

Im weak minded. I bought Dragon’s dogma 2.

Lavalera
14 dagen geleden

Op de Xbox ben ik een eind op weg met Return to Monkey Island maar weet nog niet helemaal of ik die af ga maken. Daarna twijfel ik nog even tussen Sunset Overdrive, Evil West en Rune Factory 4.

Op de ps5 wordt het sowieso Final Fantasy 14. Van de week konden we de volgende expansion pre orderen inclusief oorbellen die extra exp geven en een Minion als pre order bonus, dus maar gelijk weer even een stuk doorheen gespeeld. Twijfel nog even of ik Dragon Quest Heroes 2 nog verder wil spelen of niet maar die hou ik nog even geïnstalleerd. De Stellar blade demo ga ik denk ik wel proberen maar verwacht niet dat het een dag 1 aankoop zal zijn, maar proberen kan geen kwaad 🙂

Op de Legion Go heb ik Banishers uitgespeeld. Was een erg leuke game, soms vergeet je tijdens het spelen dat je een AA game speelt , voelt op veel vlakken als een AAA game. Daarvoor in de plaats ben ik begonnen aan demond vol: The legend of heroes Trails in the Sky. Het is een flinke serie om door alle delen heen te spelen maar verwacht dat het wel echt mijn ding is. Daarnaast start ik uiteraard ook nog Last Epoch op.

Fijne Pasen allemaal

aRc
13 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Lekker bezig, maar ervaar je moeite met al die verhaallijnen van de verschillende spellen uit elkaar te houden?

Alhoewel ik zelf meestal ook van alles door elkaar speel, dus het kan uiteraard meevallen.

En alvast veel plezier toegewenst met het eerste deel in de The Legend of Heroes reeks.
Een kleine tip: koop in ieder hoofdstuk wel de regionale krant, en lees het even door.
Waarom ik dat zeg kom je als het goed is dan wel achter 😉

Lavalera
13 dagen geleden
Antwoord aan  aRc

Ik probeer altijd wel om niet te veel games te spelen waarbij het verhaal belangrijk is. Dan zijn de spellen waarin het verhaal wat belangrijker is beter te volgen. Last Epoch en Dragon Quest Heroes bijv speel ik vooral voor de gameplay en let ik wat minder op het verhaal. Hetzelfde met Monkey Island, dat draait meer om de humor en minder om het verhaal dus de enige games waar ik echt op het verhaal let zij Trails in the Sky en Ff XiV maar daar heb ik het verhaal al grotendeels al eens uitgespeeld dus ken ik de achtergrond wel. Op deze manier hou ik genoeg afwisseling in type games wat ik speel en kan ik makkelijk wisselen tussen waar ik op dat moment zin in heb.
En dan noem ik nog niet eens alles op wat ik opstart, zo start ik soms ook iets als Vampire Survivors of Halls of Torments op als ik even een half uurtje een roguelite wil spelen of Theathryhtm als ik zin heb in een ritme spel. Maar dat doe ik vaak spontaan als ik er zin in heb en die benoem ik dan vaak ook niet.

Dankjewel voor de tip in Trails ik zal hem onthouden en meenemen 🙂

Dragon_Martin
Dragon_Martin
14 dagen geleden

Ik heb op Avicii invector platinum kunnen halen. Blijkbaar liggen rhythm games mij toch nog redelijk goed. Sommige delen van liedjes in hard waren wel veel te moeilijk voor mij, maar de platinum was niet zo moeilijk dan het kon zijn.

Daarna ben ik Little hope uit de dark pictures anthology begonnen. Die was redelijk kort en is dus ook al uit. Je merkt wel dat het budget veel minder is dan dat van until dawn en the quarry, maar het was wel vermakelijk om eens te spelen. Ik had het beste einde meteen (denk ik) en niet echt de behoefte om het nog eens te spelen. Misschien zoek ik wel eens een filmpje op om de invloed van keuzes te zien.

Dit weekend speel ik vast sea of stars. Ik heb nog maar een half uurtje gespeeld en dat begon wel redelijk traag. Ik heb er nochtans wel goede dingen van gehoord en een half uurtje is sowieso te weinig om in een RPG te komen. Komt wel goed!

aRc
13 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Sea of Stars was ik vorige jaar rond de release mee begonnen, maar ergens rond een uur of 7 afgehaakt. Wellicht pak ik het later dit jaar nog op, maar het komt inderdaad wat traag op gang. De gevecht mechanieken zijn leuk toegepast en er komt steeds een klein stukje bij, volgens mij na een uur of 2-3 begint het echt op gang te komen als ik me niet vergis.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
13 dagen geleden
Antwoord aan  aRc

Ik heb nu al wat meer gespeeld en het wordt inderdaad wel al beter. De gevechten doen me tot nu toe wat denken aan de Mario & Luigi RPG’s.

SenseNL
14 dagen geleden

Weer verder met Super Mario Wonder. Zit nu in W4 dus schiet toch al aardig op. Dit weekend eindelijk veel vrije tijd dus genoeg tijd om te gamen. Probleem is wel dat mijn vriendin de Switch ook steeds vaker pakt (speelt Wylde Flowers), dus dat is nog wel een dingetje…

Verder heb ik Captain Toad Treasure Tracker in mijn Bol winkelmandje zitten…

Fijn Paasweekend! 🙂

Laatst bewerkt 14 dagen geleden door SenseNL
Luigi1985
14 dagen geleden
Antwoord aan  SenseNL

Super Mario Wonder is heel tof. Gelukkig heeft mijn vriendin een switch lite, dus ben de mijne nooit kwijt.

Captain Toad is zeker de moeite waard.

aRc
13 dagen geleden
Antwoord aan  SenseNL

Super Mario Wonder in een impuls aankoop uiteindelijk toch maar gekocht, echter na wereld 1 zit deze nu te verstoffen in de Switch, zonde want het is zeker een leuke game.

Veel plezier er mee toegewenst.

NeetenDreek
NeetenDreek
14 dagen geleden

Ik ga verder met God of War. Hele mooie game tot nu toe, maar het begint een beetje gerekt te voelen. Het doel van de game zoals ie in het begin wordt voorgesteld is vrij simpel. Ga naar de top van de berg en doe daar je ding. Maar er komt iets tussen. Even daarheen om het op te lossen. Maar dan heb je wel dat nodig. En dan krijgt boy ergens last van. Dat eerst maar even laten verhelpen. Maar story en gameplay blijven vet, dus vermaak me nog wel even.

Deze week ook begonnen met Inside. Half uurtje gedaan. Tot nu toe wel interessant. Ben benieuwd naar de rest van de game.

NeetenDreek
NeetenDreek
13 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Eigenlijk verschilt het niet veel van Far Cry 4. Even wat as van moeders uitstrooien op een hoge berg, maar er komt steeds wat tussen haha

Ruaidri1981
Ruaidri1981
14 dagen geleden

Hier wordt zometeen Diablo 4 opgestart en ik hoop dat ik dan maandagavond op tijd stop.

Mocht ik toch niet hooked raken, dan ga ik een lekker potje Civ6 spelen.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
13 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Met alleen de originele Diablo als beetje ervaring, lang geleden. Zit ik er gelijk in, inmiddels de eerste baas verslagen, al vond ik dat niet veel voorstellen. Twijfel wel of ik met de Barbarian verder ga.

aRc
13 dagen geleden

Het heeft even geduurd maar voorzichtig aan heb ik het idee uit mijn gaming dip te zijn.

Momenteel bezig met Red Dead Redemption 2 | Online, de verhaallijn had ik nog nooit echt fatsoenlijk aangeraakt en werd door een collega geadviseerd die toch echt verder te spelen dan alleen het begin.

En in het online gedeelte tevens een klein beetje progressie gemaakt, dus dat is mooi meegenomen.

Tussendoor zal er nog wel wat Maplestory gespeeld worden, momenteel is er niet echt een speciaal evenement gaande maar er zijn met de laatste update best wel wat quality of life aanpassingen doorgevoerd.

Goed paasweekend toegewenst allemaal.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
13 dagen geleden
Antwoord aan  aRc

Ik kan je collega gelijk geven. De single player van Red dead redemption 2 is echt de moeite. Maar het komt heel erg traag op gang. Ik dacht ook bij het begin van het verhaal dat het helemaal niets voor mij zou zijn. Maar daarna blies het spel me omver. Zo’n grote open wereld, vol met variatie en leven is nog steeds ongeëvenaard voor mij.

De multiplayer daarin tegen heb ik wel snel opgegeven. Dat was net zoals GTA online helemaal niets voor mij.

aRc
13 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ben benieuwd, ben nu ondertussen in hoofdstuk 2 en daarvan al een paar hoofdmissies gedaan. Begin er wel al meer in te komen, maar het verhaal pakt mij (nog) niet echt.

De grote wereld is inderdaad wel erg tof, en er valt van alles te beleven.

Het online gedeelte speel ik alleen met wat kennissen en dan met voice chat.In de tussen tijd een beetje bijpraten. Dus dat is dan handig te combineren.

NeetenDreek
NeetenDreek
13 dagen geleden
Antwoord aan  aRc

Vet dat je het weer oppakt! Ik zou het echt uitspelen tot het einde.

Maar het klopt dat je voor RDR2 met een iets andere mindset moet gaan zitten dan de meeste games. De trage opbouw voegt m.i. echt iets toe aan de game (it’s not a bug, it’s a feature )

Laatst bewerkt 13 dagen geleden door NeetenDreek
DarkraverX
DarkraverX
12 dagen geleden

Gisteren demo van Stellar Blade gespeeld en wat een top demo was het dus die komt er sowieso bij.

Verder speel ik op moment 2 games, Rise of the Ronin, speelt lekker weg en Dragon`s Dogma 2, 2 heerlijke games.

edwinkox
12 dagen geleden

Maniac na een tip van martin , leuke game voor tussen door.

Review: Reflection of Mine (PC)

Screenshot Sunday #149