in

Wat spelen we dit pinksterweekend? 27, 28 en 29 mei

Geef het maar gewoon toe, je dacht dat ik weer aan het verzaken was. Nope, alleen wat later thuis dan anders. Maar dan kan hier ook meteen het computerpark aan.

Ik zal sowieso nog verder gaan met Trinity Trigger en Trials Of Mana. Ook heb ik nog een paar indies in de sale gekocht en ga ik kijken of daar nog wat leuks tussen zit.

En jullie? Nog steeds met Zelda, eh, Link aan het spelen? Aan het genieten van de mooie kleuren in The Knight Witch? Of ben je erachter aan het komen dat The Lord Of The Rings: Gollum niet aan je verwachtingen voldoet? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
26 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michael-Raymond-Clayton
11 maanden geleden

Football Manager natuurlijk!!! ๐Ÿ˜‰
Nee, heb die game wel kapot gespeeld afgelopen week en zelfs de platinum al binnen (die is overigens ook echt niet zo ingewikkeld…) maar dit is echt geen game voor op de console. Moet je echt op de pc spelen. En nu neig ik er dus naar om daar dan maar een laptop voor aan te schaffen. Ik weet het nog niet zeker, maar weet ook niet goed wat ik dan nodig heb. Volgens mij worden prijzen voor een belangrijk deel ook bepaald door de videokaart en die heb je voor FM nu net niet nodig. Wel een snelle processor. Iemand tips?

Kunstschilder1987
11 maanden geleden

mijn tip is een laptop kopen en FM spelen, hahaha. Ik zit momenteel ook weer eens midden in een nieuwe zomerstop ๐Ÿ˜€
ik heb geen verstand van hardware dus kan je niet helpen daarin verder….

Laatst bewerkt 11 maanden geleden door Kunstschilder1987
adutchman
adutchman
11 maanden geleden

Zelf koop ik altijd laptops van rond de 1000 euro. Als je zoekt op bol ofzo heb je een 17 of 15 inch i7 16gb ram met een 3050 videokaart voor die prijs. Dan draai je fm met gemak en het is leuk om ook andere games te kunnen spelen die vrij recent zijn. Zoals rts bv.
Ik moet ook upgraden eigenlijk maar wacht op Black Friday

Ik ben geen pc expert maar hopelijk heb je er wat aan ๐Ÿ˜‰

Lavalera
11 maanden geleden

Als het grootste probleem de controler besturing is, kan je ook gewoon keyboard en muis gebruiken. Veel mensen vergeten het wel eens maar sommige games op console kan je spelen met keyboard en muis. Wat ik zo kan vinden moet het met dit spel kunnen. Mocht je echt een laptop willen om dat ding overal mee naar toe te slepen kan dat ook natuurlijk, fm2023 kan je prima spelen op een goedkopere laptop. Dat soort spellen hebben niet de hoogste systeem eisen.

Michael-Raymond-Clayton
11 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Thanx voor de tip. Al is de console versie ook een stuk minder diepgaand. Dus ik denk wel dat het een laptop gaat worden, maar ik moet nog even kijken of het geen bevlieging is. Zou een dure bevlieging zijn haha. En ik ben nog aan het bijkomen van de PSVR2 die ik echt prachtig vind, maar waar mijn lijf toch niet echt voor gemaakt blijkt te zijn ๐Ÿ™ ik kan Call of the Mountain nog steeds maar max drie kwartier spelen en dat terwijl ik me dan ook nog niet echt top voel… Zo zuur.

Lavalera
11 maanden geleden

Dat is jammer om te horen van de psvr2.Je bent er altijd zo enthousiast over en ik weet hoe graag je wil en dan is het jammer dat je een spel als call of the mountain dan amper kan spelen.

Ik snap het bevlieging principe wel. Heb in het verleden bijv ook een og xbox gekocht en een wii en na 2 maand zat ik weer op de pc te gamen. Ook 1 van de redenen waarom ik geen steam deck heb of waarschijnlijk geen Asus rog ga kopen. Mooie apparaten maar mezelf kennende haha. Denk er inderdaad goed over na. Zou het zeker neit alleen voor fm doen, als het spel een bevlieging was is het zonde van de laptop als je er dan niets mee doet

Michael-Raymond-Clayton
11 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Thanks man. Gelukkig zijn er ook nog VR spellen waar ik totaal geen last heb. Heel gek. Hangt blijkbaar erg af van hรจt type beweging.

Verder duurde de vorige voetbal management game bevlieging (CM 01/02) ruim 20 jaar dus dan heb ik die laptop er dik uit, haha. Ik denk er nog even over na.

Kunstschilder1987
11 maanden geleden

Toeval of niet, maar ik heb de demo van de game uit de afbeelding gedownload voor komend weekend, brok!
Verder ben ik wat op de vita aan het klooien, met games als ultracore onder andere, en is er een evercade cart op komst volgens postnl. Dat laatste is wel verrassend, aangezien de releasedate ervan pas op 31-5 staat gepland. We zijn benieuwd!!!

Lavalera
11 maanden geleden

The knight witch kende ik nog niet voor je het noemde. Mooie art style heeft die game. Het ziet er alleen niet echt uit als mijn type game.

Op de Xbox heb ik Jedi Survivor uitgespeeld. Weinig problemen mee gehad. Hier en daar een framedrop maar was een uiterst vermakelijke game. In plaats daarvan ben ik begonnen aan Planet of Lana. Een indie game op gamepass die heel erg doet denken aan Inside. Erg mooie game qua art style en het speelt nog super leuk ook nog. Als ik daar klaar mee ben is het of even rond huppelen in Elder Scrolls Online of 1 van de Yakuza spellen over ruim 1 week komt Diablo 4 en daar wil ik aan beginnen terwijl ik neit midden in een spel zit.

Op de Ps5 crashte Saints Row 3 helaas een paar keer. Denk dat die game niet lekker werkt met de rest mode, dus ik was 3 uur kwijt. Aangezien ik daar een beetje niet zo blij van werd is die game maar over de later stapel terug geplaatst. In plaats daarvan speel ik nu 2 spellen. Ben begonnen met de Remastered versie van The last of us. Die ziet er nog prima uit voor een game die 10 jaar oud is. Lekker sneaky rond lopen en zombies knallen en uitkijken voor die clickers. Is een erg goede sfeer. Ben nog wel redelijk aan het begin.
De 2e game is een samenwerking tussen P studio en Omega force. Oftewel de makers van Persona en de warriors games. We hebben het hier over Persona 5 strikers. Het spel is in veel optiek Persona 5, het is dan qua verhaal het vervolg, maar qua combat is het meer een warriors game. En het is super cool. Het verbaast me een beetje hoe leuk de combi is van de warriors massa hack en slash met Persona skills gecombineerd.

Kunstschilder1987
11 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

wat een toeval, ik heb afgelopen week een paar uur saits row 2 gespeeld op de xb360 (weliswaar via de xb1).
je bent weer lekker verschillend aan het spelen, dat is wel aardig om te zien altijd ๐Ÿ™‚ klinkt goed!

Lavalera
11 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha dat is wel toevallig ja. Moet je eerlijk zeggen dat ik deel 1 en 2nooit gespeeld heb. Ik heb ze beide wel gelukkig. En het fijne is dat je kan op xbox met de back compact ze beide nog spelen, dus dat gebeurt ook nog wel een keer. Alleen veel games weinig tijd en zo hรฉ. En zoals je ziet wissel ik een beetje af met type games zodat ik het leuk houd voor mezelf. Dan hou ik games over het algemeen langer vol haha

Kunstschilder1987
11 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Saints Row 1 en 2 zitten heel dicht bij de GTA vice city en GTA 3 games, maar dan wel echt alsof de makers op crack zitten! haha.
Ik heb ze inderdaad op XB1 digitaal staan, ooit eens opgepikt in een digisale voor nagenoeg nop.
Vroeger heb ik deze als tiener ook weleens op de ps3 gespeeld, maar niet zo heel ver in gekomen destijds. wel toffe games ๐Ÿ™‚

Michael-Raymond-Clayton
11 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Deel 1 en 2 vond ik destijds heel leuk..bij deel 3 ben ik afgehaakt. Mij te melig.

Kunstschilder1987
11 maanden geleden

deel 3 heb ik dan nog niet geprobeerd persoonlijk, maar ja er zit wel een grens aan in hoeverre een game zichzelf niet te series moet nemen, dat sentiment deel ik zeker ๐Ÿ™‚

adutchman
adutchman
11 maanden geleden

Begonnen met Planet of Lana erg leuk spelletje. Verder Beat Saber, ik ga zo de Imagine Dragons pack kopen, zin in. Ik had de verhalen al gehoord maar nu snap ik waarom mensen zo verslingerd zijn aan die game. Ik hoop alleen dat ik me kan inhouden om niet bijna al die music packs te kopen deze week
Verder zo links en rechts nog wat andere games. Prettig weekend!

adutchman
adutchman
11 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik speel nu nog op easy dus valt nog wel mee. Hij schijnt leuker te worden op moeilijke standen. Vind het sowieso de leukste ritme game sinds Guitar Hero

Snoop213
Snoop213
11 maanden geleden

Over 16 dagen tijd al 70 uur in Tears of the Kingdom gestopt. Ben qua shrines op de helft..

Verder planet lana ga deze indie game checken echt sinds lange tijd een indie pareltje

En Star Wars Jedi Fallen survivor nog steeds mee bezig.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
11 maanden geleden

Ik had even moeite om iets te vinden dat me ligt. Grid legends voelde aan als een grote grind dus deze heb ik al aan de kant geschoven. Daarna Furi gespeeld en dat was wel leuk maar had ik na 4 uurtjes al uit en de moeilijkere moeilijkheidsgraad laat ik toch ook links liggen. Biomutant gestart maar dat kon me ook niet genoeg interesseren. Uiteindelijk ben ik begonnen aan een vertrouwde reeks en dat weet me weer helemaal te bekoren. Die reeks is Yakuza natuurlijk! Ondertussen zit ik aan het 6de spel en het voelt als weer thuis komen!
Daarnaast speel ik nog enkele potjes chivalry 2, dat is ook wel leuk tussendoor.

Ik weet het, het hoort niet echt bij deze rubriek maar ik deel het toch. Ik heb in de loop van de week mijn 10.000ste trofee gehaald! Ik ben zeker niet de grootste trophy hunter, maar dat lijkt me toch wel een aantal dat gezien mag worden!

Michael-Raymond-Clayton
11 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Dat is verdorie inderdaad indrukwekkend!! Ik zit pas op 1878 trophies (waarvan 45 platinums). Weliswaar allemaal gehaald sinds februari 2021 (heb bij de aanschaf van de PS5 destijds een nieuw account aangemaakt), maar toch niet in de buurt van jouw aantal. Hoe lang heb jij er over gedaan?

Dragon_Martin
Dragon_Martin
11 maanden geleden

Mijn eerste trophy haalde ik in 2011, dus dat gaat al heel ver terug! Een tijdje echt heel erg bezig geweest met het behalen van trophies. Maar rond 2016-2017 twee jaar heel weinig gespeeld. Daarna weer helemaal in het gamen gedoken maar meer met de focus op spelen waarin ik zin heb en niet meer het completen van games.

Zelf heb ik 112 platinums. Ik heb ook wel voornamelijk altijd Playstation gespeeld, dus op zich komen trophies dan wel vanzelf.

45 platina trophies op iets meer dan 2 jaar is ook wel heel veel! Sterk!

Michael-Raymond-Clayton
11 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

10.000 trophies in ca 10 jaar (na aftrek van jouw gameloze periode) is wel een uitdaging. Qua platinums zal het wel lukken, maar dat is gewoon omdat ik mezelf dwing van elke game die ik speel de platinum te halen. Geen uitzondering. Anders heb ik juist wat jij hierboven omschrijft: beetje van de ene game, beetje van de andere, net niet echt voldoende belangstelling voor iets etc.. Dat wilde ik niet meer. Maar inderdaad, ook de nodige platinums gehaald tegen heug en meug ๐Ÿ™‚

Luigi1985
11 maanden geleden

Ik ben op vakantie. Heb de switch met advanced wars wel mee, maar zal niet veel gamen worden. Fijn weekend allen!

Kunst’Keuzes: EL TIGRE! (PS2)

Screenshot Sunday #107