in

Wat spelen we dit weekend? 1 en 2 april

De hele week ging al het gerucht dat het weekend er weer aan zat te komen. Maar je kent dat met geruchten. Af en toe moet je die met een flinke korrel zout nemen. Ik bleef dan ook voorzichtig optimistisch, maar gelukkig bleek de bron betrouwbaar en kunnen we nu weer even lekker onderuitgezakt gaan zitten. Licht uit, console aan!

Ik mag dit weekend aan de bak, want het is mijn laatste weekend PS Plus Extra en ik wil nog steeds een flink aantal spellen uitproberen, maar ik ken mezelf, dus uiteindelijk zal het toch wel weer Bloodborne worden.

En jullie? Nog steeds kettingzagen aan het ontwijken in de Resident Evil 4 remake? Of ben je de oorsprong van Bayonetta wel aan het ontdekken? Misschien zit je wel okseldiep in de nieuwe soulslike Peppa Pig: World Adventures? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SenseNL
1 jaar geleden

Vandaag mijn PS5 binnengekregen. Heb gewoon “oldskool” een schijfje meebesteld; Ghost of Tsushima Director’s Cut. Zag net dat deze ook in PS Plus Extra zit, maar vind het prima zo. Heb de lagere tier (essential) afgesloten voor de cloud saves en dat vind ik goed genoeg. Een abonnement voor games zorgt toch voor FOMO bij mij. Ga dan meerdere games door elkaar spelen. Nu gewoon lekker op mijn gemakje Ghosts of Tsushima spelen en koop wel weer een nieuw schijfje als ik hem uit heb. (Star Wars Jedi Survivor is tegen die tijd wel uit, vond Jedi Fallen Order errug goed op de Xbox One dus veel zin in de opvolger).

Wilde eigenlijk eindelijk beginnen aan Zelda BOTW voor de Switch, maar ik doe het steeds maar niet. Nu de opvolger eraankomt zou het logisch zijn geweest om BOTW te spelen, maar had zin om een PS5 te kopen voor m’n nieuwe Sony Bravia 4K TV. Even iets anders dan Nintendo. BOTW (en TOTK) moeten nog even wachten.

Net de eerste paar uur in Ghost of Tsushima gestoken. Heb altijd een beetje open-wereld games vrees, maar wilde deze game toch graag spelen. Heb mij in het verleden vermaakt met Infamous Second Son op de PS4 van dezelfde ontwikkelaar. Tot nu toe bevalt het prima, maar het open-wereld aspect moet ik eigenlijk nog aan beginnen. De proloog net klaar en die vond ik heerlijk om te spelen. Zal dit weekend nog genoeg uurtjes op Tsushima spenderen.

Fijn weekend iedereen!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door SenseNL
Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Astro’s Playroom is inderdaad een geweldige introductie! Geen enkel spel heeft tot nu toe even goed de Dualsense weten te benutten naar mijn gevoel. En het is ook gewoon super leuk om te spelen!

SenseNL
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Bedankt voor de tip! Maar, ik moet eerlijk bekennen: Astro’s Playroom heb ik al uitgespeeld in 2020. Ik heb op launch een PS5 gekocht en daarna heb ik deze en andere consoles weer weggedaan. Na jaren niet echt gegamed te hebben heb ik tijdens de coronaperiode mijn oude hobby weer nieuw leven ingeblazen, maar ik liep iets te hard van stapel en had er dus ook geen plezier meer in. Nu sinds vorig jaar “opnieuw” begonnen met een Switch (Nintendo heeft altijd een streepje voor bij mij) en nu dus een PS5. Abonnementen werkt niet voor mij weet ik nu, ik game lekker oldskool met fysieke games en hooguit twee tegelijkertijd. Dus nu alweer een klein jaar lekker aan het gamen!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door SenseNL
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  SenseNL

Gefeliciteerd en welkom in de wondere wereld van de ps5. Ghost of Tsushima is mijn favoriete playstation exclusive tot nu toe. De wereld is prachtig, de gameplay geweldig en ik voelde me elk moment als Jin Sakai. Als je kan wennen aan de open wereld heb je een geweldige game voor je. Geniet er van.

SenseNL
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Thanks! De eerste indruk is goed. Het lijkt een wat beperktere schaal te hebben dan de recentere Assassin’s Creed games en dat bevalt mij beter als ik eerlijk ben. Het geromantiseerde Japanse sfeertje is werkelijk prachtig. Ik merk dat ik nu vooral zij-missies aan het doen ben, maar denk ik dat misschien eerst eens het hoofdverhaal ga doen. Beetje op gevoel erdoorheen i.p.v. te map clearen. Hoe heb jij hem gespeeld?

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  SenseNL

Ik wissel dat soort spellen een beetje af. Ik doe dan een hoofd missie of en paar, dan een paar zij missies en dan wat collectibles/challenges. Voor mij werkt dat het beste om te voorkomen als ik voor de platinum wil gaan ik nog alle collectibles moet aan het einde.
Zo hou ik zelf het langste plezier en kan voor mij de game niet lang genoeg zijn. Maar ik ben dan ook echt een open wereld liefhebber.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  SenseNL

Ghosts wil ik ook nog een keer spelen. Als ik tijd heb. Ooit een stukje op de ps4 gedaan en dat was wel tof.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik heb Metroid en dead space uitgespeeld dus ik ben vandaag begonnen aan resident evil 4 remake. Slechts een heel klein stukje, maar t zag er al erg tof uit.

SenseNL
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Resident Evil 4 Remake staat ook hoog op mijn verlanglijstje! Ik hoop deze te spelen voordat Star Wars Jedi Survivor uitkomt. Heb warme herinneringen aan de GameCube versie. Kocht deze rond launch en weet nog goed hoe awesome de hele ervaring destijds was. Het was echt next-level; een grote thrillride met een heerlijk sfeertje. Destijds echt een showcase game om de kracht van de GameCube te tonen.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door SenseNL
Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  SenseNL

Ja dat was ook mijn favoriete Cube game na Metroid Prime. Mijn vriendin zag t spel net een stukje en vond dit echt te ver gaan. Het is ook wel echt super mooi gemaakt en ziek in beeld gebracht.

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden

Ben weer terug van weg geweest!

Ik speel zelf al tijden dezelfde games en dat blijft voorlopig ook nog zo:

The Legend of Zelda: Breath of The Wild: al meer dan 80 uur inzitten en naar mijn mening de beste game ooit gemaakt. Ben er nog lang niet klaar mee en Tears of The Kingdom komt day 1 in huis! Ik verklaarde eerst mensen voor gek dat ze een Zelda titel revolutionair noemde…maar ik heb inmiddels al mijn woorden erover ingeslikt. Dit spel is fenomenaal en ademt gaming in zijn meest pure en magistrale vorm. 😀 Het enige zeer kleine minpunt aan de game vind ik dat ik qua gebruik van de mapicoontjes een limiet van 100 heb xD Voor de rest is het gewoon echt perfect en een zeldzame 10!The Legend of Heroes: Trails in The Sky FC: iets van 40 uur nu inzitten en vrijwel direct hiermee begonnen na de release van Trails to Azure, de enige game in het doorlopende verhaal die we nog mistte in het Westen. Is een gigantische slow burn, maar begint nu op stoom te komen. Deze spellen speel je voor het verhaal en de world building en daar stelt het momenteel dan ook niet in teleur. Allesbehalve! Ik speel alle 9 (binnenkort 11 met Nayuta en Reverie) de games achter elkaar, want ik ken mezelf. Als ik tussendoor te lang stop ben ik alles kwijt en begin ik weer helemaal opnieuw xD Wel speel ik het in kleine brokken en zit de meeste tijd dan ook in Zelda! 🙂

Als ik Zelda uit heb begin ik waarschijnlijk aan No More Heroes 1 op de PC. Lijkt mij een leuk en korter tussendoortje!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door wiebeamalur
Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 jaar geleden

Ik hoop dat ik dit weekend Lego DC super villains 100% heb. Duurt langer dan verwacht, het zit dan ook heel vol met personages en collectibles om te verzamelen.

Waarschijnlijk begin ik daarna aan resident evil. Nee, niet de 4 waar iedereen zich nu mee vermaakt maar Village!

Lavalera
1 jaar geleden

Op de xbox is het verder met Persona 4 golden. Ben een heel eind. Verwacht dit weekend wel klaar te zijn. Alhoewel bij p5r dacht ik dat ook en toen was ik nog 30 uur bezig haha. In ieder geval een fijne game. Wat ik daarna ga spelen is nog even kijken. Grote kans dat ik een spel ga spelen voor de terug in de tijd rubriek.

Op de ps5 is het Atelier Ryza 2. Ook daar schiet ik aardig mee op maar daar ben ik nog wel een weekje mee bezig. Misschien dan nog even een potje street fighter 2 tussendoor als ik zin heb in wat actievers. Of nog een stukje uit life is strange 2. Beetje dit en dat dus.

Fijn weekend

Story of my life

Oproep aan alle screenshotters