in

Wat spelen we dit weekend? 1 en 2 juli

Ja hoor! We hebben het weer gered! En als beloning kan er weer twee dagen gespeeld worden, al zal ik er zelf niet superveel tijd voor hebben.

Ik heb deze week voorzichtig een stapje gezet in de wereld van Final Fantasy XIV en nee, dat is geen schrijffout. Ik wou eens kijken hoe de MMO speelde, maar mogelijk daarover zondag meer. Ik zal het de komende dagen nog wel een beetje uitproberen, verwacht ik.

Verder start ik waarschijnlijk nog wel een indie op hier en daar.

En jullie? Nog druk bezig met Final Fantasy XVI? Mogelijk ook met Diablo IV? Of misschien ben je wel mensen aan het slopen in Destroy All Humans 2? Let me know!

Ik had het vorige week ook al bij Screenshot Sunday geschreven, maar ik plaats het hier voor de zekerheid ook nog even. Komende zondag ben ik bijna de hele dag weg, waardoor ik de wekelijkse post in de nacht van zaterdag op zondag wil plaatsen. Daarom is de deadline voor het insturen deze week zaterdagavond.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
22 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
3 maanden geleden

Weinig tijd om te gamen afgelopen weken. Ben wel een eindje verder met Zelda, maar het gaat nog wel weken/maanden duren voordat ik aan iets nieuws kan beginnen.

Ben tussendoor trouwens GTA Chinatown Wars aan t spelen op de DS.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

tuurlijk, al die excuses! je gaat nu gamen en je gaat t hÊÊÊl erg leuk vinden! :d
wel tof hoor gta chinatown wars, die heb ik op de psp een tijdje gespeeld 🙂 niet uitgespeeld geloof ik maar ver gekomen, dat wel 🙂

Lavalera
3 maanden geleden

Het is weer Juli en dat kan maar 1 ding betekenen vakantie. Dat betekent dus 3 weken niets hoeven en veel mogen. En vooral veel gamen.
Uiteraard zijn we nog druk doende met Diablo 4. Ouderwets monsters hakken blijft geweldig
Daarnaast uiteraard Final Fantasy 16 (goh verrassend) wat echt een heerlijk action adventure game is. Het type spel wat ik graag zie. Goed verhaal veel cinematic en flashy combat. Het is niet zo Rpg als de andere ff spellen maar goed het blijft geweldig.

ik hoop dat je een beetje door het begin kan komen. Het eerste stuk van ff 14 is qua verhaal veruit het zwakste. Alsnog goed maar met name de laatste 2 expansions zij veruit de beste. Ben dus benieuwd wat je er van vindt.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

fijne vakantie gewenst! hopelijk haal je er veel plezier en ontspanning uit 🙂

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Thanks gaat helemaal goed komen 🙂

Dragon_Martin
Dragon_Martin
3 maanden geleden

Je kan het al raden… Yakuza 6. De mainstory zit er op maar ik blijf nog een beetje plakken om de platinum binnen te halen. Dit gaat niet zo lang duren, dus volgende week zal ik waarschijnlijk eens een andere game noemen!

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

ja zeg zo krijg ik de kans niet om te raden! 😉
fijn dat je er zoveeluurtjes in hebt en nog steeds niet te moe ervan bent om de platina te laten liggen 🙂

Dragon_Martin
Dragon_Martin
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik moet ook wel zeggen dat ik de laatste tijd niet zo veel heb kunnen gamen. Ik zit momenteel aan 40 uur dus dat valt nog best goed mee.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

ik ben een retro en indie liefhebber en heb maar zelden dat mijn games de volle 40 raken… ik word ze sneller moe doorgaans 😛
maar goed als je weinig tot geen AAA speelt heb je daar ook niet zo gauw “last” van. 🙂

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

40 uur voor een Yakuza game is peanuts haha. Het is 1 van de kortste spellen. Dus denk niet dat jij er aan moet beginnen haha.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

you know me so well 😀

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Qua platinum is die inderdaad goed te doen. Veruit de kortste van het stel. Het is wel degene waar ik ooit nog een keer de platinum van wil halen maar dat komt nog wel. Hoop dat als je aan 7 gaat beginnen eht kan wennen. Het turn based rpg gedeelte is wel vele malen anders dan de brawler combat, maar voor de rest is het Yakuza.
Ben benieuwd wat je nu gaat spelen.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik hou eigenlijk ook wel van turn based spellen. Dus ik maak me er niet echt zorgen over. Eigenlijk speel ik Yakuza ook niet speciaal voor de combat. Als ik eerlijk moet zijn, zijn er spellen die veel betere combat hebben in mijn ogen. Maar Yakuza biedt steeds een totaal pakket dat me kan blijven entertainen en dat hebben andere spellen dan weer minder.

In het geval dat ik het toch maar niets vind, heb ik nog steeds de judgment spellen dat ik nog niet gespeeld heb!

Eigenlijk weet ik nog niet goed wat ik hierna ga beginnen! Wel doe ik altijd een pauze tussen de Yakuza spellen omdat deze zo lang zijn. Dus dat wordt het al zeker niet!

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Gelukkig maar dat je van turn-based houdt dan. Dan heb je nog een mooie reeks te gaan. Voor mij persoonlijk staan 7 en LJ in mijn top 3 samen met Y0. Bij die spellen is het toch te merken dat we meer budget is en de games in alles verfijnder voelt
Maar goed dat je geen 2 achter elkaar doet. Die fout heb ik al gemaakt en dan gaan de mini games zo samey aan voelen en dat is juist wat voor mij de spellen zo leuk maakt. De afwisseling tussen het sterke verhaal dan een potje karaoke en dan weer iemand met een fiets in elkaar trimmen haha. Maar goed dat hoef ik jou niet uit te leggen verder gelukkig.

ReRo
ReRo
3 maanden geleden

Verder met Zelda TotK. Tussendoor Planet of Mana. Maar weinig tijd om er echt even in te duiken vermoed ik.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  ReRo

tof hoor, staat bij mij ook op het lijstje om te proberen, planet of lana, maar er komt altijd weer iets tussen! haha

Kunstschilder1987
3 maanden geleden

Schuldig! ik speel idd destroy all humans 2 op xb1!
de game kwam al eind 2022 uit op series x/s en ps5, met multiplayer. Daarbij kwam afgelopen week de solo campagne (de enige die ik interessant vond) zonder multiplayer, uit op xb1 en ps4. dus mijn xb1 zal nu zalig deze 2e remake slikken! ik was wel nog even door de missies van de remake van deel 1 aan het spelen, misschien ga ik daar nog even aan door. wie weet 🙂

verder komt mijn gekraakte vita weer aan de beurt met wat devious dungeon en heb ik eindelijk voor weinig centjes de mafia trilogy definitive edition opgepikt. ook verwacht ik komende week nog call of duty vanguard te krijgen (enige interessante oorlogsspellen vind ik WO2 en dan alleen de solocampagne).

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Datzelfde heb ik dus ook met call of duty. De campaigns zijn vaak prima maar de rest boeit me neit zo. Nou ja zombies is nog wel eens leuk maar dat moet je dan weer coop doen.

Moet je eerlijk bekennen dat ik destroy all humans een beetje te flauw vond en op deel 1 snel uitgekeken was maar ja ieder zijn ding he

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

tuurlijk.. we hebben allemaal onze mening. ik de mijne en jij zit ernaast! hahaha nee geintje zo werkt dat. zeker bij humor, ik vindhet wel leuk als ik in een bepaalde mood ben. ik kan ook enorm van stubbs the zombie genieten bvb, ook niet voor iedereen weggelegd 😀
zelf heb ik dan weer niks met de zombie missies van CoD 🙂 – die vind ik een beetje doods! (sorry ik kon het niet laten, ik ga op zoek naar de uitgang na zo’n flauwe grap) :p

Michael-Raymond-Clayton
3 maanden geleden

Het stuurtje ligt inmiddels inderdaad ergens in een sloot… Kom nog steeds niet eens in de buurt van de benodigde tijd… Nog steeds 2,5 seconden… Kan wel janken. Ben nu ter afwisseling van de ellende aan Sackboy begonnen. Wel een leuke game. Ook een pittige trophy aan het einde heb ik al begrepen, dus wat doe ik mezelf toch weer aan, maar vooralsnog een leuke game.

Verder tussendoor wellicht nog wat FM23.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden

het kon niet uitblijven, klote stuur! 😉
nee dat is frustrerend zeker wanneer je door zoiets niet verder kunt.

Ik heb zelf een echte retro uitstap gemaakt en ben een free to play competitie manager 01/02 pot gestart 😀

Michael-Raymond-Clayton
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Good old CM 01/02.
Tja, daar kan inderdaad weinig tegenop! Veel plezier!

VR: Mijn eerste ervaring smaakt naar meer

Mini-Reviews #16: Color Knight, Xeodrifter & Her Lie – Extended Edition