in

Wat spelen we dit weekend? 10 en 11 februari

Het is weer weekend! Maar niet zomaar een weekend, maar carnavalsweekend. Zelf heb ik er niets mee, maar er zijn genoeg mensen die ervoor leven. Misschien ben jij zo iemand en ga je dit weekend helemaal los. In dat geval wens ik je in ieder geval heel veel plezier en hoop ik dat je er heelhuids doorkomt. Alaaf!

Deze week kwam de Final Fantasy VII Rebirth demo eindelijk uit. Die heb ik gisteren al een keer doorgespeeld, maar ik zal het zeker nog een keer opstarten. Er is op het moment ook een open beta gaande van het laaaaaaaaaaaaang verwachte Skull & Bones. Ik heb mijn twijfels of het wat voor mij is, maar proberen kan geen kwaad, toch?

Daarnaast zal ik nog verder gaan met Prince Of Persia: The Lost Crown en Final Fantasy VII Remake. Met de laatste ben ik op ongeveer één derde en bij de eerste hang ik nog steeds rond de 60%.

En jullie? Maak je het heelal weer veilig samen met je matties tijdens wat potjes Helldivers II? Ga je all-out anime met Jujutsu Kaisen: Cursed Clash? Of ga je de wateren onveilig maken in de Skull & Bones beta? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
27 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dragon_Martin
Dragon_Martin
17 dagen geleden

Plague tale Requiem had ik deze uit. Ik vond het heel goed, het leek wat op het eerste deel maar alles beter en grootser. Het einde wist me wel te raken.

Daarna ben ik Life is strange Before the storm gestart. Ik heb heel lang geleden Life is strange gespeeld. Deze proloog doet me weer herinneren hoe het verhaal in elkaar zat.

Ik zal waarschijnlijk ook starten met Returnal. Heel benieuwd hoe dat me zal bevallen!

Ik dacht ook eens de ‘we have splatoon at home’ foamstars te proberen. Ik hoor er wel niet zo veel positiefs van dus ik ben niet zeker of dat nog gaat gebeuren. Ach ja, ik zie wel.

Lavalera
16 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Mooi man dat Requiem jou ook zo goed beviel. Helemaal met je eens dat die nog beter was dan de vorige game. Wat dat betreft is het soms moeilijk voorstellen dat het een AA game is.

Life is Strange before the storm vond ik persoonlijk ook erg leuk. Alleen deel 2 uit die serie vind ik wat minder maar de overige LiS gamea vond ik heerlijk om te spelen.

Returnal staat ook nog op mijn lijstje om binnenkort eens weer op te pakken. Had al eerder een begin gemaakt maar toen ps plus beëindigd door de prijs. Omdat ik het nou weer heb staat die bovenaan de lijst om nog eens te proberen. Normaal ben ik niet van de moeilijke games maar Returnal was verrassend leuk aan het begin.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
16 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Inderdaad moeilijk te geloven dat Plague tale een AA game is. Het ziet er soms echt prachtig uit en er zijn sommige scènes die gewoon technisch verbazend zijn.

Before the storm is tot nu niet slecht, maar ik heb wel het gevoel dat de eerste life is strange meer impactvol was. Ze moeten ook wel werken met een proloog waardoor het eigenlijk al een beetje vast staat hoe het moet verlopen.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
16 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik wist niet dat het zo moeilijk zou zijn! Eens zien hoe ver ik geraak!

Lavalera
16 dagen geleden

Hier is het meer van hetzelfde. Inmiddels ruim 50 uur in Like a Dragon Infinite Wealth. Van de week vooral bezig geweest met de verslavende mini game Dondoko eiland. Daar moet je met farmen en bouwen van een leeg eiland een 5 sterren resort maken. Erg leuk gedaan. Zou zelfs werken als aparte game. Dit weekend maar eens verder met het verhaal. Daarnaast speel ik op de Xbox ook nog een paar uurtjes Persona 3 Reload hier en daar. Scheelt dat ik vorig jaar al p3p heb gespeeld dus kan het lekker chill aan doen.

Op de ps5 ben ik vorige week door de ps plus catalogus gegaan en kwam ik uit op Ghostbusters the game remastered. Beetje jeugd sentiment en wat ik gespeeld heb is best grappig. Dus die wil ik wel gaan uitspelen.

Op de Legion Go ben ik over naar de volgende remake van een klassiek jrpg Live a Live. Een remake van een super famicon jrpg in de stijl van Octopath. Tot nu toe leuk spel. Ik denk dat er nog wel een review volgt:)

Lavalera
16 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Dondoko zou inderdaad gewoon als een losse game kunnen werken. Heb er ruim 15 uur aan gespendeerd wat voor een mini game vrij veel is. Maar goed dat is ook de kracht van de Like a Dragon games. De oneindig grote hoeveelheid content die het heeft. Meeste is optioneel en zo voelt dat ook, maar ook allemaal leuk om te doen. Nou ja op mahjong na dan, dat is mij te ingewikkeld om te leren haha.

Zelf spreek ik het uit als Liv uh Laaiv. In mijn hoofd past dat beter dan hoe jij beschrijft dat ze het uitspreken komt ook omdat in het Nederlands je het dan kan vertalen naar leef een leven, wat logischer klinkt. Maar goed hoe het echt moet weet ik niet haha.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
16 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Heerlijk die verwarring over de naam. Ik heb de naam nooit gesnapt. Ik dacht dat de juiste uitspraak liv-uh-liv was… Hoe dan ook de naam slaat helemaal nergens op voor mij haha

Luigi1985
16 dagen geleden

Ik moet nog een paar levels van captain toad en ben inmiddels bij het Abby-gedeelte van The last of us 2. Ze zijn allemaal niet zo lief in dat spel.

CarnifeX
16 dagen geleden

Ooit op de PlayStation cyberpunk gespeeld en vond het maar matig. Op aandringen van een collega nu de pc versie met uitbreiding gekocht. Zou veel beter moeten zijn.
Ben benieuwd.

NeetenDreek
NeetenDreek
16 dagen geleden

Ik loop meestal een paar jaar achter. Ik ga dit weekend verder met boek 3 van Captain Toad en mogelijk verder met God of War.

Ik twijfel door de berichten op dit forum om in Yakuza te stappen, maar heb geen zeeën van tijd. Ik twijfel om bij 0 te beginnen, maar misschien ook wel ergens later in de serie..

NeetenDreek
NeetenDreek
16 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja, die uit 2018! Zit er nu een paar uur in, maar inderdaad erg goed. Heb daarnaast nog een aantal toppers in de folie, zoals TLoU2 en Ghost of Tsushima

Langzaam maar zeker die backlog wegwerken..

Dragon_Martin
Dragon_Martin
16 dagen geleden
Antwoord aan  NeetenDreek

Eigenlijk vond ik Ghost of Tsushima niet zo heel wauw. Het leek op een standaard open world game met veel collectibles. Het spel moet het vooral hebben van zijn setting en stijl. Het is zeker geen slecht spel, maar ik had er meer van verwacht na alle lof dat het spel kreeg.

TLoU2 daarentegen vond ik bangelijk goed!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
16 dagen geleden
Antwoord aan  NeetenDreek

Als je aan Yakuza begint zijn er voor mij 3 startpunten.
Je kan de verhaallijn chronologisch doorspelen. Dan start je bij Yakuza 0. Yakuza 0 wordt door veel fans als het beste deel in heel de reeks te zien. Dus als deze niets voor jou is dan weer je dat Yakuza 1-6 ook niets voor jou zal zijn. Yakuza Like a dragon en de nieuwe infinite wealth kunnen wel nog voor jou zijn als je gewoon niet houdt van brawlers. Deze zijn turn-based.

Dat brengt mij bij het volgende startpunt. Yakuza Like A Dragon. Als je dus meer van turn-based spellen houdt gaat deze je meer bevallen. Bovendien start de game met een geheel nieuw hoofdpersonage. Er zijn wel enkele verwijzingen naar de oudere games, maar het spel is prima te volgen op zich.

Een derde logica is de volgorde van de originele release. Dan start je met Yakuza kiwami, Yakuza kiwami 2, 3, 4, 5, 0, 6, … Deze is wel moeilijk. Deel 1 en 2 zijn redelijk recent voorzien van een remake en de sprong naar 3 is een enorme stap terug zowel in de looks als in gameplay.

Een andere optie is een spin-off proberen. Deze staan een beetje los van de serie maar hebben wel gelijkaardige gameplay. Dan voel je niet meteen de druk van zo’n grote gameserie te beginnen. Je kan dan kiezen uit Judgment dat een vervolg heeft of Like a dragon Ishin.

Sorry voor de veel te lange uitleg!

NeetenDreek
NeetenDreek
16 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

De lange uitleg wordt juist heel erg gewaardeerd!

Ik vond Sleeping Dogs erg leuk, dus denk dat ik de brawlers van Yakuza juist erg tof ga vinden. Maar misschien zegt iemand die ze beide heeft gespeeld dat het niet te vergelijken is..?

Mijn gevoel zegt, mede door jouw uitleg, dat beginnen bij 0 toch de beste optie is..

Dragon_Martin
Dragon_Martin
15 dagen geleden
Antwoord aan  NeetenDreek

Spijtig genoeg heb ik sleeping dogs nog niet gespeeld. Hij staat wel al jaren in de kast, dus ooit moet het er wel eens van komen.

Ik weet niet of er iets is dat echt met Yakuza te vergelijken is. Omdat het moeilijk te vatten is hoe het kan werken. Het serieuze hoofdverhaal gemixt met bizarre side content, kleine map maar bomvol gevuld met activiteiten. Het is vreemd, maar het werkt voor mij zo goed.

Veel plezier als je ooit aan Yakuza 0 begint! Zeker laten weten wat je er van vindt. Zelfs als het niets voor je zou zijn, want het is echt wel iets dat je moet liggen.

NeetenDreek
NeetenDreek
15 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Als je Sleeping Dogs al in de kast hebt, moet je hem zeker een keer proberen! Mijn vrienden en ik vinden het een zeer ondergewaardeerde game.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
15 dagen geleden

Weinig tijd dit weekend, maar zal nog wel paar potjes Brotato spelen. Snap niet wat er zo verslavend aan is, het ziet er niet uit. Het lijkt af en toe gewoon oneerlijk.

Maar ja dan haal ik weer een achievement en denk ik nouja nog een keertje proberen.

Verder wil ik eigenlijk een potje Civ 6 spelen, maar ben erg bang voor de duur.

coola
16 dagen geleden

Nog steeds Like a Dragon Infinite Wealth. Zit nu op 85 uur

Stelling van de week: Een controller hoeft geen poespas te hebben

Inside.Streamer – Mijn favoriete tv-serie en film momenten