in , , ,

Wat spelen we dit weekend? 11 en 12 december

Nog slaperig van The Game Awards? Nou jammer dan, want dit weekend moet er toch echt even wat gespeeld worden! Maar wat? Dat is weer de vraag.

Halo

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
27 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
2 jaren geleden

Het is december en ondanks het een rot maand is voor mij dit jaar , speel ik toch Final Fantasy VIII deze maand want die traditie wil ik er hoe dan ook in houden.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Go for it!

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Volgens mij ben jij wel van de tradities of niet, coola? Op gezette tijden de hele Assassin’s Creed-serie doorspelen, een James Bond-marathon in November, Final Fantasy VIII in december… Hoe houd je tijd over voor nog wat nieuws? 🙂

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Ik ga verder met Bloodborn, ik haat en hou van die game. Vormgeving en feel is echt subliem, maar de moeilijkheidsgraad is pittig. Ooit Dark Souls uitgespeeld, maar ik weet niet of ik de skills voor deze titel heb. Het is vooral de drang naar het bezoeken van alle gebieden (die nu nog op slot zitten) die mij door laat spelen. En eigenlijk vind ik de gameplay ook ongelofelijk vet. Meer dan eens met verrekte samengeknepen billetjes kan ik je vertellen.

En ik ben verder een kerstdorpie aant bouwen in Minecraft. Heb op de Switch ook nog FAR Lone Sails staan, maar geen idee wat ik daarvan verwachten moet. Wie weet slinger ik die in bed nog even aan.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Dokter Caspari
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Grappig, ik vind Bloodborne juist makkelijker spelen dan de Dark Souls spellen. Misschien omdat ik me er wat meer in vastgebeten heb. Hoe ver ben je ondertussen?

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Dit is mijn tweede poging, de eerste keer kwam ik gewoon niet verder. En op een gegeven moment kwamen er nieuwe games uit die ik graag spelen wilde, en die kregen vervolgens voorrang. Ditmaal wil ik proberen door te zetten.

Vorige keer kwam ik tot aan de Nightmare Frontier. Nu ben ik nog bij dat gedeelte met allemaal van die ongstelde wijven met fakkels en hooivorken. Beetje zo’n heksen niemandsland. Maar moet zeggen dat deze speelronde een stuk beter gaat, ik lijk wat sterker in de game te worden. Je moet je vijanden echt leren kennen, en de game speelt lekker vlot vergeleken met Dark Souls.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Klinkt als Hemwick Charnel Lane. Dat was de eerste keer dat ik merkte dat insight impact op het spel heeft.

Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja daar ben ik idd. Wat doet insight precies? Kun je mij dit vertellen? Ik ken het enkel als extra betaalmiddel namelijk.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Je kan het inderdaad ook als betaalmiddel gebruiken, maar de hoeveelheid die je hebt, is ook een beetje van invloed op het spel. Simpel gezegd zie je er dingen door, die je anders niet zou zien. Zo komt de doll in de Hunter’s Dream bijvoorbeeld tot leven vanaf 1 insight. En doordat je insight krijgt door bazen te ontmoeten, ze te verslaan en door het gebruik van madman’s knowledge, kan de hoeveelheid die je hebt aardig oplopen. Met name als je de madman’s knowledge ook echt gebruikt.

Op sommige punten kun je het spel daardoor ook iets moeilijker maken. Hemwick Charnel Lane, waar je nu bent (of misschien alweer voorbij ondertussen), was zoals ik eerder zei de eerste keer dat ik erachter kwam dat het ook wat impact op de de gameplay kan hebben. Ik weet zo uit mijn hoofd niet hoeveel insight je moet hebben, maar als je genoeg hebt, dan

Spoiler
verschijnen er in dat gebied regelmatig van die nepheksen, die je ook tijdens het baasgevecht proberen af te leiden van de echte baas.

Er is nog een hele bekende, maar die heb je de vorige keer dat je speelde misschien nog niet gezien, dus die ga ik hier niet spoilen. Die mag je lekker zelf ervaren, ghehehe.

Ik ben verre van de grootste lore kenner van het spel, dus er zijn hier misschien wel anderen die het nog verder uit de doeken kunnen doen. Ik vind het gewoon een ontzettend gaaf spel en ik kan het (zoals ik al eens schreef) blijven spelen.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Oke, bedankt voor deze uitleg. Ga er eens even mee experimenteren 😀

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Cool! En geen probleem. Ben je trouwens al zo’n man met een zak tegen gekomen? En zo ja, heeft zo’n etter je al eens gedood?

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha jah, die was mij iets te sterk de eerste keer. Heb de knakker inmiddels door. Kende hem nog van de vorige sessie, en was echt bijzonder verrast wat er gebeurde nadat hij mij neersloeg. Echt een bijzondere wending, dat maakt deze game ook zo heerlijk. Alle verrassingen overal. Vond die spoiler: koets bij Hemwick ook zo tof. Kreeg er ‘de Zevensprong’ vibes van ; je stapt in maar geen idee waarheen. Lekker die mysterie.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ja, het is mysterie alom. Ik heb later wel het een en ander opgezocht. Met name over de verschillende eindes.

Rainking
2 jaren geleden

Zal ik toch maar weer hetzelfde antwoord geven als de afgelopen twee weken? Beide keren is het er uiteindelijk niet van gekomen, maar ik ga het gewoon weer proberen.

Dus daar zijn ze weer! Guardians Of The Galaxy, Kena: Bridge Of Spirits en Arietta Of Spirits. Maar ik sluit toch niet uit dat het gewoon weer Demon’s Souls en The Burning Crusade Classic gaat worden, hahaha.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

En speel je Kena ook in de moeilijkste stand (die nodig is voor de Platinum)? Zo ja, hoe idioot moeilijk is toe? Moleman vond hem vrij pittig. Ik twijfel nog steeds heel hard of ik ‘m niet alsnog moet halen. Ben alleen zo bang dat ik dan nog maanden aan die game vastzit…

Over Platinums gesproken: ik ben toevallig nu bezig met een heel eenvoudige (overigens niet om die reden uitgezocht): Detroit: Become Human. Bevalt goed tot nu toe! Hierna wel weer een game met meer gameplay, maar voor afwisseling is het echt wel leuk (en bloedmooi).

Rainking
2 jaren geleden

Hmmm, waarschijnlijk heb ik het nog nooit gehad over iets dat ik de loserstand noem. Nee, grapje. Ik geloof nooit dat de hoogste difficulty me zou lukken. Misschien als ik het spel op de laagste heb uitgespeeld ik een tandje hoger wil proberen, maar verder zal ik waarschijnlijk niet komen.

Detroit: Become Human vond ik erg gaaf. Bij dat soort spellen vind ik het ook nog wel eens interessant om let’s plays van te kijken op YouTube om te zien wat voor keuzes andere mensen hebben gemaakt en wat voor impact het had op hun verhaal.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Oh ja, de loserstand, haha… Ja, dan hoef ik niet aan te komen met de moeilijkste Kena-stand, haha.
Overigens toevallig (voor de kids) weer eens een maandje GamePass ik huis gehaald en zelf ook wat uitgezocht. Net even Art of Rally gespeeld… bak daar he-le-maal niks van… Echt lastig!

Rainking
2 jaren geleden

Art Of Rally ook even geprobeerd. Ging echt heel slecht, hahaha. Muziek klonk wel als helemaal mijn ding, dat dan weer wel.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Zeker!! Lekkere vibes! Vond ik ook!

edwinkox
2 jaren geleden

Ik heb bij intertoys star wars squadrons gehaald voor 5 euro, dus dat ben ik van plan te spelen.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  edwinkox

Dat is wel een hele mooie prijs. Veel plezier!

Luigi1985
2 jaren geleden

Ik heb Demon’s Souls dus eindelijk uitgespeeld afgelopen weekend. Deze week heb ik de PS5-upgrade van The Last of Us 2 binnengehaald en even gespeeld. Het ziet er echt veel mooier uit (de eerste sessie was overigens op een oude ps4 op mijn vorige tv, dus nu is het wel een flinke boost).

Ik had me voorgenomen om m nog een keer snel uit te spelen op een lage moeilijkheidsgraad. De vorige keer speelde ik m op Grounded. Maar omdat ik niet weer weken/maanden wil bezit zijn en vaak dood wil gaan, besloot ik op normal te spelen. Dat haalt toch wel een beetje de spanning eraf. Bovendien merk ik dat ik nu ff geen zin heb in het verhaal. Dus ik denk dat ik m weer even terug leg.

Dus ik weet t eigenlijk niet wat ik wel ga spelen. Zal wel Tetris effect worden voornamelijk.

slayer1slayer
slayer1slayer
2 jaren geleden

Prison architect. Gratis in de Epic store. Kwartiertje gespeeld. Ik kreeg er een heel goed gevoel bij.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Heb de afgelopen weken de Dark Anthology series doorgespeeld. (Man of Medan, Little Hope) Dit weekend heb ik House of Ashes uitgespeeld.

Ben begonnen aan Demon’s Souls. Even de intro gedaan, en een 1e poging gewaagd. Maar damn, dit gaat pittig worden vrees ik!

Roy36NL
Roy36NL
2 jaren geleden

Zeker halo infinite deze game heb ik best onderschat maar vanaf het moment dat ik de singleplayer opstartte werd ik weggeblazen niet zo zeer door de graphics al ziet het er meer dan behoorlijk uit. Maar meer door het Halo gevoel. Halo is weer helemaal terug en ben rustig de map aan het verkennen, maar man wat voelt het geolied aan. Ook nog ff Kena tot een goed einde brengen dan zit het weekend er wel weer op.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Roy36NL
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Roy36NL

Echt heel benieuwd waarom dit meerdere dislikes ‘waard’ is. Ik heb er lekker eentje vanaf gehaald. Screw the haters.

Roy36NL
Roy36NL
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik weet het niet misschien omdat ik het niet zo mooi vind. Neemt niet weg dat het een top game is. Maar ja als ik me wat aan moet trekken van een minnetje. In ieder geval bedankt voor je plusje 🙂

Diablo 2 Resurrected, of hoe je een oud lijk niet moet opgraven

Paperbark – Gamen in een kinderboek