in

Wat spelen we dit weekend? 11 en 12 mei

Vorige week had ik de titel veranderd in ‘Wat lezen we dit weekend?’, wat natuurlijk een opstapje was naar Strips Op De Markt, waar ik dat weekend naartoe ging. Één van de boeken die ik zei te gaan lezen was Blackest Night, een soort van Green Lantern zombie verhaal. Natuurlijk was dat helemaal niet waar, maar gisteren begon het toch te kriebelen en heb ik dat boek daadwerkelijk uit de kast getrokken en helemaal doorgelezen. Sterker nog, er bestaat een kans dat ik dit weekend aan de opvolger, Brightest Day, ga beginnen. Dat verhaal is drie keer zo lang, maar leest wat makkelijker met de voorganger nog vers in het geheugen.

Afijn, weekend! Ik had vandaag vrij kunnen nemen, zodat ik lekker vier dagen vrij zou zijn, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Ik gaat wel gewoon werken. Dat is ondertussen voorbij en er kan weer ge-gamed worden. Dus console aan, controller in de hand en gaan! Er moeten werelden gered worden!

Na lang wachten kwam deze week de fysieke versie van Sea Of Stars uit. De demo vond ik erg leuk en ik vond het dan ook niet erg om hierop te wachten, terwijl het spel al een tijdje digitaal verkrijgbaar is. Daarnaast ga ik lekker verder met Stellar Blade en Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes.

En jullie? Beheer je je eigen castle van je vania in V Rising? Wordt het de early access versie van Hades II? Of ga je aan de 8-bit Metroidvania in Animal Well? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
34 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
11 dagen geleden

Op de Xbox zal het vast geen verrassing zijn maar speel ik Eiyuden Chronicles. Zit denk ik zo rond de 55 uur ergens en heb niet het idee dat ik al bij het einde zit. Dus vermaak me er nog wel even mee.

Op de ps5 heb ik na lang wikken en wegen als verjaardagscadeau voor mezelf gekozen voor Final Fantasy Rebirth. Die game leek me uit de opties het beste passen dus dat betekent dan ook dat ik eindelijk maar eens Final Fantasy 7 Remake moet gaan spelen. Dus ik speel die nu.

Op de Legion go speel ik zo heel af en toe een stukje Fallout New Vegas tussendoor, maar dat is meer als ik even geen zin heb in de andere 2 games. Verder start ik daar de laatste tijd zo af en toe een Roguelite op als Vampire Survivors of Halls of Torment. Zo af en toe een rondje is best grappig bij dat soort spellen!

Fijn weekend allemaal

Dragon_Martin
Dragon_Martin
10 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Final fantasy VII remake was mijn eerste final fantasy game en het smaakte zeker naar meer. Rebirth komt dus zeker ook hier ooit in huis! Maar ik heb de crisis core remake nog liggen, dus eerst deze ooit eens spelen!

Veel plezier ermee!

Lavalera
10 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Wat ik tot nu toe gespeeld heb van 7 remake is het inderdaad erg goed. Het is niet mijn eerste ff game. Ben begonnen met 14, de mmo en die vind ik zo goed dat ik ook de rest ben gaan proberen. Heb tot nu toe 7 ( de originele) 13 tm 16 en crisis core gespeeld. Niet allemaal even succesvol. 15 vond ik echt vreselijk, dat voelde een beetje als boyband the game zeg maar. 13 was okish. 7, 14 en 16 vond ik echt geweldig. Met name 16 kan ik je aanraden, mijn persoonlijke game van het jaar van vorig jaar.

Omdat ik de originele 7 al gespeeld had heb ik crisis core voor remake gespeeld maar het is inderdaad heel verstandig als je og 7 niet gespeeld hebt is crisis core na remake beter anders snap je niet zo veel van het verhaal denk ik. Het is wel echt een totaal andere game dan ff7, het is meer missie georiënteerd dan een lineaire actie rpg, niet zo goed als 7 maar alsnog vermakelijk genoeg om helemaal uit te spelen.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
10 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik heb tot nu toe eigenlijk enkel 7 remake en 15 gespeeld. 15 was inderdaad niet echt een topper. Visueel was alles dik in orde, maar het spel ontbrak aan focus. Ook vond ik de combat te simpel.

16 staat zeker ook op mijn wishlist!

Lavalera
10 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Vooral zo houden haha. Heb het 3 keer geprobeerd maar het lukt gewoon echt niet. Verste wat ik gekomen heb was een uurtje of 4 en toen was ik het zat. Zelfs de uitgebreide versie met dlcs vond ik niets.

wiebeamalur
wiebeamalur
9 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Grappig om te lezen haha, 15 is juist één van mijn favorieten. Was er helemaal hooked aan en zelfs de platinum trophy voor gehaald toen ik ‘m kort na release had gekocht. Zo zie je maar dat smaken verschillen.

Luigi1985
10 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Gefeliciteerd!

Lavalera
10 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Dank u 🙂

Lavalera
10 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanks! Remake bevalt tot nu toe prima. De og ff7 is eigenlijk te oud om nu nog te spelen. Toen ik het speelde merkte ik wel dat die game al 25 jaar oud is, de graphics kan nog, maar de clunky movement en zo waren lastig door te komen. Dus wel blij dat die game een remake heeft gehad. Ook al speelt het anders en is het verhaal aangepast voelt het grotendeels wel als een moderne versie van de game. Ik had eigenlijk willen wachten met de game tot de trilogie, totdat ik koos voor Rebirth boven Rise of Ronin en Stellar Blade. Rebirth zal dus ook binnenkort volgen

Lavalera
9 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik kan me dan prima voorstellen dat die game bij jou dan een ander plekje heeft dan bij mij. Vaak voelt een game beter als je het rond release hebt gespeeld. Toendertijd was het echt een vernieuwing van jewelste en kan me voorstellen dat het voor veel mensen dan ook een speciaal plekje heeft. Remake voelt inderdaad als een moderne versie van en ik denk dat mensen vooral een letterlijke 1 op 1 remake hadden verwacht. In de praktijk is het meer een game gebaseerd op de originele 7. En als je dat niet verwacht kan ik me voorstellen dat het je dan tegenvalt.

Ik speel de game dan ook als een moderne actie rpg waarin een boel bekende gezichten zitten en vergelijk het niet zo zeer met het origineel en dat werkt voor mij persoonlijk wel beter.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
11 dagen geleden

Hier wordt het met dochterlief double dragon en turtles. 6 jaar en ze is al bijna net zo goed als papa. Zegt een trotse papa!

Verder have a Nice death, beetje Jedi Fallen Order, Brotato en waarschijnlijk nog wat Football manager als er nog paar uur over is.

Lavalera
10 dagen geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

Wat leuk om te horen dat je zulke Quality time met je dochter kan hebben! En zeker als ze ook nog de spellen leuk vindt die jij leuk vind. Daar kan je echt energie uit halen!

Luigi1985
11 dagen geleden

Ik ga weer verder met Hifi Rush en Majora’s mask. Die laatste ga ik langzaam doorheen. Af en toe eens een etappe. Wel een tof spel.

Daarnaast bijna klaar met Super Mario Advance 4 (SMB3). Vroeger kon ik niet saven op de nes dus ik had alle levels ooit wel eens gespeeld, maar nooit achter elkaar. Gebruikte altijd een fluitje om naar een bepaalde wereld te gaan.

Er zitten pittige levels tussen en het valt me nu pas op hoeveel variatie er in zin. Van t begin tot het eind steeds iets nieuws. Ja ik blijf erbij dat dit de beste game ooit is.

Lavalera
10 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Hoe bevalt HiFi Rush tot nu toe? Vond zelf de humor echt geweldig en vond het ritme gebaseerd vechten echt leuk om te doen ook al was ik er super slecht in haha. Wel jammer dat er geen del 2 meer komt nu de studio gesloten is 🙁

Luigi1985
10 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik ben gematigd enthousiast. Ik ben van plan om er een review over te schrijven binnenkort dus dan zal ik je in geuren en kleuren vertellen waarom ;).

CarnifeX
11 dagen geleden

Ik ga verder met fallout 4. Ik heb er inmiddels een uur of 50 opzitten en die tijd is vooral gegaan naar exploren, junk verzamelen en mijn vault bouwen. Die ziet er inmiddels voor een groot deel uit zoals ik wil, dus wordt tijd voor een de quests.
Of ga ik klooien met de contraptions dlc? Weekend wordt weer veel te kort

Dragon_Martin
Dragon_Martin
11 dagen geleden

Veel plezier met Sea of Stars Rainking! Het start misschien traag, maar het is zeker de moeite om het uit te spelen!

Ik speel nu darksiders 3. Mijn verwachtingen voor dit spel waren niet zo hoog. Deel 1 en 2 speelde ik met plezier uit, maar waren niet echt toppers en daarnaast had deel 3 bij release geen goede reviews. De eerste indruk dat ik kreeg van dit spel was ook niet goed. Het spel ziet er grafisch niet goed uit en technisch is het ook geen hoogstandje. Zo heb je regelmatig dat het spel pauzeert om te laden (iets dat niet meer gebruikelijk is sinds 2-3 generaties) en daarnaast crashte het spel al na 15 minuutjes spelen.

Nu kan je je afvragen waarom ik het spel nog speel na al deze kritiek. Het antwoord is heel simpel, ik vind het gewoon erg leuk. De wereld is heel goed opgebouwd, een beetje metroidvania achtig. De combat is leuk genoeg en er is genoeg te verzamelen waardoor je je personage kan beter maken.

Niet alles moet altijd perfect zijn zo lang ik maar plezier heb tijdens het spelen.

Lavalera
10 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Precies dat laatste is ook zoals ik het bekijk. Het boeit mij ook nooit zo welke score een game krijgt, zolang ik er maar lol in heb. Er zijn genoeg hoog scorende games die ik niets vind en laag scorende die ik juist wel goed vind. En als je echt lol hebt kijkt je vaak door de foutjes heen en boeien ze niet zo. Zelfs een bug hier en daar boeit me dan niet zo. Zolang de game maar niet crashed en geen autosave heeft ben ik niet zo moeilijk

aRc
11 dagen geleden

Mijn hoofdsysteem is weer hersteld :).
Dus ik kan weer verder met Red Dead Redemption 2, alhoewel ik momenteel het meer speel omdat ik het toegezegd had aan een collega op het werk dan dat ik er zin in heb.

Voor de rest redelijk in de ban van Maplestory, na een behoorlijke lange tijd. Zelfs zin om te grinden en extra karakters aan te maken voor het Legion systeem.

Dus daar zal nog wel wat nodige uren aan gespendeerd gaan worden.

Goed weekend allemaal toegewenst.

Lavalera
10 dagen geleden
Antwoord aan  aRc

Fijn om te horen dat je weer kan gamen nu! Ik zou alleen zelf niet zo snel een game voor een ander spelen. Als ik er geen lol meer in heb schuif ik het aan de kant. Een game moet ook wel plezier geven vind ik, anders vind ik het zonde van de tijd

aRc
10 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Plezier is naar mijn gevoel best wel een “vreemd” fenomeen.
Ik beleef bij diverse games wel dat gevoel van dit is prima om mee door te gaan maar echt een ‘wauw’ gevoel heb ik al best wel wat jaren niet meer gehad.

Maar goed dat is een heel ander verhaal.
In het dagelijks leven zijn de “geluksmomenten” ook vaak maar van korte duur tegenover een berg wat negatievere zaken.
Zolang het nog een beetje in balans is vind ik het wel best.

Om terug te komen op Red Dead Redemption 2, ik heb het vermoeden dat ik nu richting het einde van hoofdstuk 1 aan loop. (Alhoewel ik dacht dat, dat al eerder zou zijn. En toen waren er zeker nog een stuk of 4-5 hoofdmissies te gaan)

NeetenDreek
NeetenDreek
10 dagen geleden

Deze week Captain Toad uitgespeeld, dus heb Breath of the Wild maar weer in de Switch gedaan. Heb de game op Ganon na praktisch uitgespeeld, maar heb deze game al een paar maanden niet meer gedaan. Ben eigenlijk al weer een beetje vergeten hoe alles moet, dus zal nog even beetje zijmissies doen en nog even wat oefenen en dan eindelijk een bezoekje aan Ganon brengen..

coola
11 dagen geleden

Vanavond eerst naar een CCR tribute band

En morgen en zondag zeer waarschijnlijk Uncharted 4 en ghost Recon Wild lands.

Om je vraag van vorige keer te beantwoorden ik heb de Uncharted games al vaker uitgespeeld dus ja het bevalt zeker

aRc
10 dagen geleden
Antwoord aan  coola

En was de CCR tribute band tof?

coola
10 dagen geleden
Antwoord aan  aRc

Ja het was geweldig. Ze hebben iets meer dan 90 minuten keihard gerockt.

Stelling van de week: Mario Kart is wel een beetje klaar.

Review: Hi-Fi Rush: Medium-Fi Rush