in

Wat spelen we dit weekend? 11 en 12 november

Je gaat me toch niet vertellen dat het alweer weekend is, zeker? Nou, dan heb ik goed nieuws voor je, want dat is het echt wel. Dus haal je controllers tevoorschijn, slinger je rig aan en red de wereld!

Dit weekend speel ik een combinatie van Marvel’s Spider-Man 2, Super Mario Bros. Wonder en de Tales Of Arise DLC. Ook ga ik dit weekend naar de nieuwste Marvel film The Marvels. Heb meelij.

En jullie? Op avontuur met Kuifje in De Sigaren Van De Farao? Ga je een nieuw verhaal aan met de Blazing Sword in de Beyond The Dawn uitbreiding van Tales Of Arise? Of wordt het ouderwets knallen in Call Of Duty: Modern Warfare III? Let me know!

Als laatste nog een huishoudelijke mededeling. Zondag ben ik het grootste gedeelte van de dag op pad, dus de deadline voor Screenshot Sunday inzendingen is zaterdagavond. Prettig weekend!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
57 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
17 dagen geleden

nadat ik paper mario op n64 uitgespeeld heb, ben ik op de anbernic met conkers bad fur day begonnen. de n64 versie op mijn emulatie apparaat. ik kan m ook spelen op rare replay op xb1, maar dit heeft mn voorkeur.
Verder is het football manage24, een beetje fm 24, dan het nieuwe deel van football manager, en ondertussen speel ik een managerspelletje over het voetbal van het huidige seizoen. kortom, fmfmfmfmfmfmfmfm all around!

ik had m al een weekje met de bèta versie in huis, maar ik heb netjes gewacht, omdat de community zelf fotos, achtergronden logos etc creëert om toe te voegen. dat maakt het spel leuker in mijn beleving. die zijn nu geïnstalleerd en mijn eerste potje is van start.

conclusie? ik ben een betere manager dan maurice steijn gebleken zover 😉

Luigi1985
17 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik denk dat onze hond ook een betere manager dan Maurice Steijn is. Jammer dat ie weg is bij Ajax.

Conker wil ik ook altijd nog eens spelen. Heb er al zoveel over gehoord, maar nooit gespeeld.

Kunstschilder1987
17 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

hahahaha i guess i’m a good boy! 😉
conker is leuk zover maar is naast de humor en dergelijke wel ook een game die enkele irritaties van de eerste 3d platformers heeft. een camera die niet altijd meewerkt is daar het beste voorbeeld van.
Maar het is rare, dus mooi kleurrijk en interessante characters… dat laatste is in deze helemaal waargemaakt.

Luigi1985
16 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Zo jammer dat Rare naar Microsoft is gegaan. Heb niet het idee dat er nadien nog veel moois van deze studio is gekomen.

Lavalera
17 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Kunnen we niet een belletje naar de Ajax directie doen om jouw hond trainer te laten worden dan? Ze staan volgens mij al weer bijna in het linker rijtje dat gaat veel te goed

Kunstschilder1987
17 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Hahahaha ik steun deze motie!!!!

Luigi1985
16 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Haha ja. Maarja. Degradatiezone is vanaf plek vijf dit jaar.

Michael-Raymond-Clayton
17 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

FM! Altijd fijn. Hoewel ik niet echt in de 23-editie kon komen. Maar goed, manage ze! En ik snap dat dat zonder logopacks niet kan natuurlijk!

Ruaidri1981
Ruaidri1981
17 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Hier ook FM 24 gestart. Heb de optie daadwerkelijk gekozen. En ben ook met Ajax gestart.

Ik heb wel 3 spelers extra gehaald. Kenny Tete als rechtsback. Sheraldo Becker voor rechtsbuiten. Ik en op de laatste dag Mohamed Elney, 95 caps international voor Egypte die ze op de TL hadden geplaatst gehaald als verdedigende middenvelder.

Eerste transferperiode was enorm frustrerend. Kon nauwelijks een vast team opstellen en steeds kwamen er weer spelers bij. Nu ben ik in november 2023, sta gedeeld eerste in competitie en Europees lig ik op koers om door te gaan.

Daarnaast speel ik hopelijk Thirsty Suitors verder. Weet niet of het echt qua gameplay satisfaction geeft, maar ik moet enorm lachen om het verhaal tot op heden.

Kunstschilder1987
16 dagen geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

ik heb zover alleen babadi voor 5 miljoen van psv gekocht, en ik zit nu in december. ik sta net eerste, maar zeker ook close, en ben ook door in europa. kortom we zitten redelijk op dezelfde lijn qua prestaties, haha.

ik heb het zo neergezet:
comment image

met 2 wijde centrale verderdigers die dan bij balbezit de flank oplopen…. is het idee tenminste 😉

ach wel geinig spel zo, al vind ik dat gedoe met tussenpersonen en derg niks toevoegen. veel uitbreidingen bieden weinig vind ik tov die van vorig jaar, en dat had ik daar ook al bij. hoe ervaar jij het zover?

Ruaidri1981
Ruaidri1981
16 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik speel gegenpress. Ramaj is eerste doelman, want Gorter raakte in de voorbereiding geblesseerd voor 5 maanden.

Akpom
Bergwijn, Taylor, Berghuis.
Van der Boomen, Elney
Sosa, Hato, Sutalo, Tete,

Dit is nu mijn sterkste opstelling. Van de Mislintat aankopen kan ik voorlopig nog weinig met Mannsverk terwijl hij wel de hoogste aantal sterren krijgt. Ook die spits mikautadze, krijg ik niet aan het scoren.
Verder heb ik veel jonge spelers die nu af en toe spelen bij Ajax zoals Vos, Hlyson verhuurd. Heb bijna 20 spelers verhuurd.

Ik speel de console versie, heb nog weinig veranderingen gezien. Enkel lijken er wat meer blessures te zijn. En er worden meer kaarten uitgedeeld. Heb al paar keer gehad dat mijn tegenstander 9 gele kaarten kreeg en 2 rode.

Verder is grafisch in tekst wat geupdate wat ik wel prettig vind.

Kunstschilder1987
16 dagen geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

ook niet gek 🙂 ik heb zelf een paar van die mislintat aankopen juist verhuurd, waaronder die mikautatze en gaaei haha. van alle consoleversies heb ik vroeger alleen de klassieke xbox versie gehad (en de psvita versie maar die heb ik nooit echt gespeeld)

achja, leuk het zo eens naast elkaar te leggen!

toch he, als ik eerlijk ben, ik heb een paar maanden terug cm01/02 gespeeld, en toen alles nog zoveel simpeler was opgesteld… het was zeker niet minder leuk. wellicht door nostalgie ogen bekeken… achja.

Michael-Raymond-Clayton
16 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Nee, niks nostalgie-ogen. CM 01/02 is de bom! Echt, als ze die game van IETS betere graphics zouden voorzien, de boel IETS meer diepgang zouden geven (vooral niet te veel) en zouden updaten, weet ik zeker dat het gewoon weer als een dolle zou verkopen. De moderne FM’s vind ik gewoon te lang duren. Ach ja… Das war einmal.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
16 dagen geleden

Ik heb zelf heel lang cm 9798 gespeeld. Er is zelfs een actieve community geweest die elk seizoen de teams updated.

Ik heb de pc versie ook geprobeerd, maar de console versie vond ik eenvoudiger ogen en leek ook net iets sneller te gaan.

Kunstschilder1987
16 dagen geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

ja ik stuur m nu net al aan Michael-Raymond-Clayton, maar wellicht is dit bijna net zo cool voor je als een update op de 97/98 versie.
https://champman0102.net/index.php?sid=a80500593ca64510655f94598aee69b8

als ik mij niet vergis begon die 97/98 altijd met de transfer van perez munoz alfonso van betis naar barcelona, wat m de duurste speler ter wereld maakte 😀
ik kan me vergissen uiteraard! ik kocht daar geloof ik heel vaak mario jardel als spits, de braziliaan die in portugal monstercijfers neerzette haha.

memories….

Kunstschilder1987
16 dagen geleden

https://champman0102.net/index.php?sid=a80500593ca64510655f94598aee69b8

ik krijg er alleen verder niets gedownload, want ik krijg mezelf niet aangemeld! wellicht is dit wel het verkennen waard voor je… 😉

Michael-Raymond-Clayton
15 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ja ik ken de site uiteraard. Heb ook wel eens die update geprobeerd. Best geinig, maar daar zitten ook wel wat technische haken en ogen aan. Maar goed, voorlopig hoef ik me toch nergens anders om te bekommeren dan om RDR2, haha

Kunstschilder1987
15 dagen geleden

ja hup trophies halen jij! wat doe je hier nog commenten, daar heb je geen tijd voor! hahaha
ik bewonder echt dat je daar zover in gaat. hopelijk vorder je toch wat sneller dan gedacht/verwacht.

Michael-Raymond-Clayton
15 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha, gelijk heb je. Heb ook geen tijd voor huishoudelijke taken, maar om de een of andere reden krijg ik dat thuis toch niet goed uitgelegd….

Kunstschilder1987
15 dagen geleden

zucht…. als iemand niet begrijpt dat administratie, stofzuigen, koken, of vuilnis buitenzetten ondergeschikt is aan het binnenharken van trophies… tsja… dan wordt het moeilijk in gesprek te blijven 😉 😀 hahaha

Luigi1985
17 dagen geleden

De nieuwe Mario kart banen, wonder en Pikmin 4 voor mij. Eindelijk DK Mountain.

Kunstschilder1987
17 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

de nieuwe banen schijnen erg goed te zijn 🙂

Luigi1985
16 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja die is ook heel leuk. Ik vind alle uitbreidingen wel tof, maar het is wel zo dat ik ze dan steeds een of twee keer speel en daarna weer stop.

Het nieuwe van Mario Kart 8 is er wel een beetje af. Maargoed. Altijd leuk om eens in de zoveel tijd aan te zetten.

Lavalera
17 dagen geleden

Zie ik daar een screenie van Ys X? Dat spel wil ik heel graag spelen maar falcom is een beetje traag met de vertaling, dus we moeten nog even wachten.

Wat ik dan wel speel? Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name natuurlijk. Het zij verhaal dat bedoeld was als dlc voor Yakuza like a Dragon. Het spel was echter zo groot dat ze het apart hebben uitgebracht. Er zit weer alles in wat een Like a Dragon game goed maakt. Alvast een fijn voorproefje voor Like a Dragon 8 die in januari komt. Daarnaast nog een aantal uurtjes Diablo 4. Bijna level 100 dus schiet lekker op

Star ocean 2 remake ben ik bijna bij de ‘eind’ baas. Ben nog even wat aan het grinden zij quests ana het doen etc. Erg goede rpg. Ik heb zitten twijfelen om direct aan de tales of arise dlc te beginnen maar wil toch nog een keer door het hoofdverhaal heen, dus tales of arise staat ook nog op de lijst. Aangezien ik toch nog een weekje vakantie heb lukt me zoveel games prima haha

Dragon_Martin
Dragon_Martin
17 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Het tempo waarmee Like a dragon games uitkomen is amper te volgen door mij! Februari ishin en nu al een volgende deel. Maar zolang de kwaliteit goed is, is het een luxeprobleem. Zelf moet ik nog beginnen aan deel 7 en de judgment games. Ooit ben ik beter mee!

Lavalera
17 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ja wat dat betreft maken ze handig gebruik van waar hun kracht ligt. Ze hergebruiken veel assets, maar dat is met dit soort spellen helemaal niet erg vind ik. Ook al zijn veel zij activiteiten hetzelfde en spelen de verhalen zich veel af in dezelfde steden ze voelen nooit hetzelfde als je genoeg tijd houdt tussen de games. Ze pompen er zo de laatste jaren gemiddeld 1 game per jaar uit en er Zijn niet veel studios die ze dat nadoen. Voordeel is wel zoals jij het doet dat Sega games vaak snel goedkoper worden dus je spaart ook nog es een bak geld door een paar delen achter te lopen haha

Silverhellspawn
Silverhellspawn
17 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Gezien de shitload aan Yakuza-games op Gamepass en de populariteit ervan heb ik mezelf eerder dit jaar ook verplicht om maar eens te beginnen met het allereerste deel (0). Het is nog niet helemaal geklikt, dus binnenkort een 2e poging wagen. Hopelijk kom ik er dan beter in. Ben een completionist, dus zal wel moeten 😀

Anyways, veel plezier met het nieuwste deel!

Lavalera
17 dagen geleden
Antwoord aan  Silverhellspawn

Thanks gaat zeker goed komen 🙂

En ik hoop voor je dat ze gaan klikken. Als ze klikken doen ze dat ook goed en heb je honderden uren game plezier voor de boeg. Maar het zijn spellen die niet voor iedereen zijn. 0 wordt over het algemeen gezien als 1 van de beste dus als die niet klikt dan vind je 1 tot 6 ook niets. 7 is dan een “nieuwe start”. En kan misschien meer klikken als je meer van turn based bent. Maar als het de setup van de game is of de Japanse wackyness die niet klikt ga je de rest ook niets vinden.

wiebeamalur
wiebeamalur
16 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Hoeveel uur kan je uit Gaiden halen met main story + alle side quests? Aan 100% begin ik nooit in Like A Dragon games, die minigames zijn verschrikkelijk xD

Lavalera
16 dagen geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Lastig in te schatten, als de zij quests een beetje als de overige like a dragon games zijn denk een uurtje of 25? Maar dat is dan als je helemaal niets aan zij content doet. Dus ook niet de arena en zo.
Dingen als mahjong, koikoi en dat soort spellen sla ik ook altijd over mij te ingewikkeld om te leren haha. Dus 100% ga ik ook nooit doen :p

Dragon_Martin
Dragon_Martin
15 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Eigenlijk vallen die minigames wel nog mee. Vooral Mahjong was het moeilijkste om de basis te leren. De in game uitleg is verliest zich te veel in details. Na enkele YouTube filmpjes was ik er genoeg mee weg om een paar spelletjes te kunnen winnen. Omdat het ook in elke Yakuza-game terug komt vergeet ik de regels ook niet direct.

Het klinkt misschien raar, maar ik vond het poolen in Yakuza 3 het meest moeilijke van alle minigames.

Lavalera
15 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Dat is inderdaad wel het voordeel als je het eenmaal snapt dan is het handig voor de nieuwe games. In elk spel heb je sowieso mahjong en shogi. Shogi lijkt op een soort schaken maar dan anders. Het is ook een beetje dat dat soort type spellen me niet zo interesseren. Dan heb je ook minder behoefte om ze te willen leren. Gelukkig hebben ze in de nieuwere spellen de eis van 100% op de completion lijst laten varen waardoor ik die nog wel eens wil proberen uiteindelijk haha. En wie weet dat ik in een gekke bui toch eens mahjong leer ooit.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
15 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Om eerlijk te zijn heb ik Shogi ook nooit geleerd. Daar had ik ook geen zin in, gewoon even opgezocht online welke zetten ik moest doen. Er zijn grenzen he!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
15 dagen geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

HowLongToBeat.com is hier een handige site voor. Hierop staat dat dat de main game + side quests een 17,5 uur zouden nemen. Als je voor 100% wil gaan is het wel 33 uur. Meestal geeft de site een heel goede inschatting, maar aangezien het spel nog gloednieuw is kan het hier nog afwijken.

Silverhellspawn
Silverhellspawn
17 dagen geleden

Mass Effect: Andromeda zit erop! Door de 2e playthrough op insane geramd in zeer korte tijd (paar uurtjes). Heerlijke game.

Daarna een ‘oudje’ opgepakt: Saints Row IV. In 2016 de basegame al voltooit, maar de DLC lag nog op de plank. Inmiddels nog maar 2 achievements te gaan en dan staat ‘ie weer mooi op 100%.

Tot slot is Dungeons 4 gereleased deze week! Dus die ga ik dit weekend downloaden. Tip voor de krasse knarren hier die vroeger Dungeon Keeper hebben gespeeld. Dit is een spirituele opvolger (same applies to Dungeons 3 waar ik echt van genoten heb).

Goed weekend!

Michael-Raymond-Clayton
17 dagen geleden
Antwoord aan  Silverhellspawn

Respect. Zelf haak ik af bij DLC al storen die percentages van minder dan 100% toch wel altijd een beetje, haha

Silverhellspawn
Silverhellspawn
17 dagen geleden

Is voor mij ook de enige reden. Haha!
Ik verafschuw DLC.

Laatst bewerkt 17 dagen geleden door Silverhellspawn
Michael-Raymond-Clayton
17 dagen geleden

Uiteraard nog altijd RDR2. Daarover goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat ik op een na alle single player trophies heb gehaald en inmiddels druk bezig ben met de online trophies. Ook daarvan heb ik er al een heel aantal.

Het slechte nieuws is dat ik mij begin te realiseren dat ik de platinum wellicht nooit zal halen, omdat het online landschap 5 jaar na dato ‘bijzonder’ te noemen is. Zo moet je voor één trophy een andere ‘posse’ dwarsbomen bij een missie, maar zijn er geen possies meer te bespeuren die überhaupt missies doen…

En verder moet je in in PVP-potjes drie keer de MVP worden en dat is onmogelijk omdat die worden gespeeld door mensen met level 1000 (serieus) die je steeds binnen een seconde met een schot neerknallen en zelf alles overleven met hun vrijgespeelde wapens en abilities. Die mensen doen dus al jaren niets anders dan dag in dag uit PVP-potjes op RDR Online… Dan ben je er gewoon nog erger aan toen dan ik (en dat is knap).

Hopelijk kom ik nog een omweg tegen, want om na al die uren straks geen platinum te hebben verdiend, zou ik wel heel zuur vinden…

Silverhellspawn
Silverhellspawn
17 dagen geleden

Protip: https://www.truetrophies.com/

Heb al 10 jr.+ een account bij de xbox-variant hiervan en als je echt full-retard wilt gaan -zoals ik- dan kun je hier dus gelijkgestemden vinden en boostsessies creëren. Doel: specifieke MP-achievements unlocken die anders undoable zijn of te timeconsuming. Heb zelf altijd zero interesse in MP-stuff, dus wel lekker om met een groepje dan even wat achievements af te tikken. Vorig jaar nog een paar sessies in RDR 1 gedaan op deze manier 🙂

Michael-Raymond-Clayton
16 dagen geleden
Antwoord aan  Silverhellspawn

Ja, misschien maar eens aan geloven, thanx!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
16 dagen geleden

Boostsessies zullen inderdaad de oplossing zijn. Meestal haak ik af als dat nodig is, maar je hebt de platinum al te hard verdient om deze nu niet binnen te halen.

NACrat
NACrat
13 dagen geleden

Als iemand die zelf de RDR2 platinum heeft gehaald (en het spel daarna heel ver heeft weggestopt) ken ik de grind. Met betrekking tot die twee trophies die je aanhaalt.

Ik zou voor de posse trophie via PSN profiles een gaming session organiseren. Heb ik ook weleens voor wat trophies gedaan en werkt supergoed. Aardige community van hulpvaardige mensen. Zelf heb ik ook op die manier die trophy gehaald.

Voor de MVP trophy. Spaar voor een degelijk paard en ga races doen. Het zal even duren maar uiteindelijk win je er daarvan echt wel 3. Ik weet nog dat ik het ook totaal niet zag zitten omdat ik ook continu werd afgeknald, maar uiteindelijk had ik het alsnog binnen niet al te lange tijd.

En de ene singple player trophie. Laat me raden, dat is ‘It’s art’? Wat een hel vond ik dat.

Michael-Raymond-Clayton
12 dagen geleden
Antwoord aan  NACrat

Allereerst: mijn diepste respect!
Verder dank voor de tip. Heb het nog nooit geprobeerd, maar hopelijk lukt het. Gelukkig heb ik die drie MVP’s inmiddels toch binnen geroeid (inderdaad twee keer met paardenraces). De enige waar ik nu echt nog hulp bij nodig heb is het verijdelen van een missie door een andere posse.

En nee, It’s art heb ik inmiddels. Was inderdaad geen feest (althans, het jagen op al die beesten, maar dat moest ook voor die 100% trophy), maar ik moet die trophy nog waarbij je 70 missies moet halen met een gouden medaille. Gaat op zich wel lukken, maar vergt (wéér) een tijdsinvestering.

Overigens vond ik die trophy dat je je 18 keer door een grizzlybeer moet laten aanvallen om hem daarna te slopen ook een drama. Waarom 18 (!!) keer?!

NACrat
NACrat
12 dagen geleden

Ja 18x was wat lichtelijk overdreven. Maar gelukkig waren er een aantal vaste gegarandeerde spawns. Dus door daar tijdens het verzamelen van alle collectibles, huiden en spotten van dieren regelmatig langs te gaan kostte het me niet al te veel extra moeite.

Kunstschilder1987
17 dagen geleden

FIRST! 😀

Kunstschilder1987
17 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking
Dragon_Martin
Dragon_Martin
17 dagen geleden

Dit weekend speel ik verder Spider-Man Miles Morales. Ik ben er bijna klaar mee en ik vond het heel erg leuk. Insomniac heeft echt goed werk geleverd om Peter en Miles te onderscheiden zonder dat de gameplay moet inboeten.

Daarna start ik vast dead space remake op. Heel lang geleden het origineel gespeeld. Ik ben benieuwd of de remake me nog meer gaat bekoren!

Laatst bewerkt 17 dagen geleden door Dragon_Martin
wiebeamalur
wiebeamalur
16 dagen geleden

Heb een druk weekend en dus alleen morgenavond tijd om te gamen. Vandaag 11/11 vieren en morgen een verjaardag.

Wordt enkel een beetje FF14 en BOTW dus 🙂

Stelling van de week: Gij zult geen guides gebruiken

Screenshot Sunday #130