in

Wat spelen we dit weekend? 12 en 13 februari

Git gud, dat was het thema van deze week. Niet alleen verscheen het heerlijk uitdagende OlliOlli World, ook kunnen we nu onze vingers breken op kungfugame Sifu. Ga je de uitdaging aan, of speel je dit weekend toch iets anders?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
23 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kiekmgoan46
Kiekmgoan46
1 jaar geleden

Sifu.

Wat een belachelijk toffe beat ’em up. Het is dat ik vrij slecht ben in mijn enthousiasme op “papier” te zetten anders had ik er graag een lang artikel over willen schrijven.

Het is voor mij een droom game. Heb denk bijna alle martial arts klassiekers wel minstens twee keer gezien en zelf jaren casual een vechtsport bedreven. En daardoor tikt deze game zoveel boxes af, fantastisch.

Inmiddels de game al een paar keer uitgespeeld, maar nog niet zonder dood te gaan. Laat nog af en toe wat steekjes vallen bij de laatste boss. Maar de tering als je eenmaal water bent en in de flow zit zijn er weinig games die mij zoveel plezier bieden als dat Sifu dat nu voor mij kan.

Ga hier nog vele uren insteken om de game helemaal meester te worden.

Goed weekend.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kiekmgoan46

Dat klinkt als een goeie, korte review. Veel plezier, schuine streep, succes!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kiekmgoan46

Die game intrigeert mij wel maar ik lees overal dat hij zo frustrerend moeilijk is. Wat vind jij daarvan? Zijn er games die jij qua moeilijkheid ermee kunt vergelijken?

Rainking
1 jaar geleden

Nu verwacht ik opmerkingen als “it’s the Dark Souls of beat-m-ups”.

Kiekmgoan46
Kiekmgoan46
1 jaar geleden

Dan ga ik inhaken op Rainking. Qua moeilijkheid is ie t beste ter vergelijken met Sekiro.

Er zitten wat aanvallen tussen van tegenstanders die je op reactie bijna niet kunt verdedigen, maar net als bij Sekiro kun je de aanvallen wel leren ter verdedigen door ze te herkennen/leren en dan in het juiste ritme van die aanval te reageren. En net als Sekiro kun je nieuwe skills unlocken die het je allemaal ietwat makkelijker kunnen maken, maar zonder de basis van de game onder de knie te hebben schiet je er niet veel mee op tegen een voor jou eventueel pittige tegenstander(s).

En het kan zeker frustrerend zijn en dat komt soms door de camera, maar als je verliest of dood gaat ligt dat altijd aan jezelf en niet door een oneerlijk iets. Repetitie is t toverwoord hier, leren van je fouten en aanvallen herkennen.

Ik heb me best wel ff stuk gebeten op t tweede level bijvoorbeeld, nu fluit ik er doorheen terwijl ik experimenteer met de mogelijkheden van het combat systeem.

Dan is t de vraag of je dat tof vindt. Dood gaan, nog is proberen, dood gaan nog is proberen etc..

Dark Souls is in dit geval veel makkelijker, omdat je kunt (over)levelen, je een bende i-frames in je rol hebt, het niet om een bijzonder reactievermogen vraagt en de combat nog veel simpeler is qua input.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kiekmgoan46

Klinkt goed. Die staat op de wishlist.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kiekmgoan46

Dank voor je uitgebreide reactie. Ik heb Sekiro nooit gespeeld, maar kan me nu wel iets meer bij Sifu voorstellen. Wellicht ooit eens een keer… 🙂

Rainking
1 jaar geleden

Ik had me voorgenomen om eens een paar PS5 spellen uit te spelen voordat Horizon: Forbidden West, Elden Ring en Record Of Lodoss War: Deedlit In Wonder Labyrinth (ok, en heel misschien ook King Of Fighters XV) binnenkomen. Deze week heb ik Spirit Of The North al afgemaakt en nu ben ik in het buurt van het einde van Guardians Of The Galaxy. Daarna denk ik dat ik Kena: Bridge Of Spirits weer ga oppakken.

Sifu lijkt me wel tof. Het schijnt goed pittig te zijn, dus ik ben benieuwd of ik dat aan zou kunnen, maar ik ben gewoon te eigenwijs om het over te slaan. Er schijnt later dit jaar nog een fysieke versie uit te komen, dus mogelijk dat ik hem dan meteen oppik.

Luigi1985
1 jaar geleden

Buiten een uurtje Death’s Door in m’n nest heb ik de hele week niet kunnen gamen en ik voorzie dit weekend ook niet veel tijd.

Ik wil eigenlijk deathloop nog afmaken snel voordat Horizon uitkomt. Hoop dat ik daar nog aan toe kom.

Luigi1985
1 jaar geleden

Trouwens ik zie goede deals nu in de Eshop. Ben nu Inside voor 1,99 aan t downloaden. Die wilde ik al en toevallig zag ik m bij de aanbiedingen staan :).

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Dat moet een errug goed spel zijn. Ik dacht altijd dat het een beetje ondergesneeuwd zou worden door Limbo, maar ik heb ondertussen het idee dat Inside toch populairder is. Als ik me niet vergis, zijn ze op het moment bezig met een nieuw spel, waar ik de titel altijd van vergeet.

Lavalera
1 jaar geleden

Dying light 1 weer een stuk verder spelen op de xbox, had de hoop die uit te spelen voordat 2 kwam maar helaas dus 2 moet maar even wachten. Daarnaast horizon zero dawn the frozen wilds afmaken op de ps5 zodat ik klaar ben voor horizon forbidden west volgende week. Zoveel te spelen zo weinig tijd haha

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Met name dat laatste, hahaha.

Kwolly
Kwolly
1 jaar geleden

Misschien dat ik aan de slag ga met de Nintendo 64-games op de Switch. Met de gratis Mario Kart dlc, waar ik helemaal hype voor ben, heeft Nintendo me eindelijk over weten te halen om de Online uitbreiding aan te schaffen. Voor nu een goed excuus om de oude 64-bit games aan te slingeren.

HanTheMan
1 jaar geleden

Death’s door uitgespeeld en dat was een toffe ervaring:) Nu zag ik dat er nog een true ending te halen valt en daar zit 1 onderdeel bij waar ik niet zo’n trek in heb (50 seeds verzamelen).
Dit is precies de reden dat ik nooit aan trophy hunten doe maar wellicht maak ik hier een uitzondering voor 😉

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  HanTheMan

Goed bezig. Ik moet de eindbaas nog, maar die ga ik denk ik wat serieuzer proberen als ik mijn fysieke exemplaar voor de PS5 binnen krijg.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Ik heb nu ca. 50 uur achter de rug in Death Stranding. Ik ben nu in het laatste gebied aangekomen, maar heb het verhaal nu on hold gezet om me te focussen enkele zeer tijdrovende trophies waar ik nóg ongelukkiger van zou worden als ik het verhaal al achter de rug zou hebben…
Maar het is een klus, hoor. Dit weekend dus volle bak Death Stranding en dat zal niet het laatste weekend zijn, vrees ik…

Rainking
1 jaar geleden

Lekker grinden, begrijp ik?

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nou ja, ‘lekker…’

Rainking
1 jaar geleden

Was ook inderdaad sarcastisch bedoeld, hahaha.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nou ja, jij bent toch een JRPG fan? Ik dacht dat grinden in die spellen zo’n beetje de key gameplay is, dus ik wist het niet zeker 😉

Rainking
1 jaar geleden

Dat klopt, ja. Dan nog kan het best tegen gaan staan. In jouw geval worden het denk ik al gauw ‘moetjes’, omdat je toch voor de platinum trophy gaat. Dus het was eigenlijk met dat gegeven in het achterhoofd.

Ik heb lang, lang, heeeeeel lang geleden eens een karakter in een JRPG tot level 99 gebracht om een gerucht uit te testen. Dat was toen mijn eigen keuze, maar dat duurde zo lang, dat het ik daarna wel even zat was, lol.

coola
1 jaar geleden

Dit weekend amper tijd om te gamen. En de weinig vrije tijd die ik heb ga ik denk ik gebruiken om te beginnen aan deel 2 van mijn artikel voor deze site

Alle aankondigingen van de Nintendo Direct

IG Q&A: Welke Mario Kart-track mis je nog in 8 Deluxe?