in , , ,

Wat spelen we dit weekend? 13 en 14 augustus

Het is absurd warm vandaag, maar ook morgen en overmorgen. Dat wordt lastig gamen. Lekker zwetend op de bank of misschien zelfs achter het toetsenbord. Wat gaan we spelen terwijl we veel water drinken en het warm hebben? Qua nieuwe games kan je aan de slag gaan met de zomerse Shin Chan-game. Je weet wel, dat kereltje die z’n blote billen laat zien. Misschien is het wel de perfecte game om te spelen tijdens dit zonnige weekend. Wat ga jij spelen?

re

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 10 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
48 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden

Stray. Vindt het niet zo bijzonder. En verder nog two point campus. En ga dit weekend opnieuw beginnen met horizon forbidden West. Want ik kan niet begrijpen dat ik die game niet zo briljant vond

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Snoop213
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Ben ik gelukkig niet de enige die Stray maar OK vond. Het idee is origineel en de graphics goed, maar dat je alleen op vaste plekken kan springen en de extreem simpele puzzels die je niet eens puzzels mag noemen brengen het spel wel erg ver naar beneden. Maar goed dat is mijn gevoel erbij veel anderen vinden het wel geweldig

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Nee ik vind het ook niet veel bijzonders.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Snoop213

Ik wilde horizon vanmiddag inleveren bij Game Mania maar ze konden er maar 12-15 euro voor geven, omdat ie in een bundel zat en iedereen die inlevert. Dan houd ik m liever, tenzij ik m op marktplaats kwijt kan.

Ik vond m een beetje tegenvallen en ik weet zeker dat ik m niet nog een keer ga spelen.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik mag hem lenen van een maat. Ik denk als ik meer de wereld ga verkennen dat hij beter wordt voor mij. Zo niet dan blijft hij onder kleinere games staan dit jaar

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Poiiiii, wat is het warm, maar gelukkig ben ik een ochtendmens en sta ook in mijn vakantie lekker vroeg op, raampjes open en dan lekker een paar uurtjes gamen voordat de rest van het stel hier ontwaakt.

In de koele ochtendlucht ben ik nu bijna klaar met Alaska in SnowRunner, ben nu met de laatste mega-order bezig en het is erg grappig om over het krakende ijs te rijden terwijl het buiten later op de dag +30 graden is! 🙂

Verder zit ik weer lekker in MGS2, die HD versie ziet er wel puik uit hoor en de gameplay en sfeer is weer heerlijk.

Daar blijft het wel een beetje bij denk ik, de rest van de dag een beetje in de tuin hangen en op Reddit lekker lezen over de ontwikkelingen en nieuwsfeitjes van de Steam Deck, en aangezien Q4 langzaam dichterbij komt groeit de verwachting ook langzaamaan!!!

Allemaal een heel mooi weekend en geniet van het mooie weer!!!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door DanTheGameKing
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Wat is er met q4 dan? Dan krijg je je steam deck?

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Dat hoop ik wel ja! De productie is flink opgeschroefd bij Valve dus ik ben hoopvol!!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Dat klinkt hoopvol.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Hoop voor je dat het lukt dan! Zelf sla ik hem nog even over denk ik. Heb voorlopig nog een backlog van hier tot tokyo op de xbox en de ps. Misschien als ik meer kan streamen in de toekomst ga ik er nog wel 1 halen maar ik game te weinig buiten de deur om zelf een aankoop te waarborgen

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Het grappige is dat ik de Steam Deck ook amper buiten de deur zal gaan gebruiken, ik zie het als een leuke (en relatief betaalbare) manier om te starten met PC gaming, ik speel vooral oudere titels en emulatie (GC, PS2 etc.) en daar is de Steam Deck prima geschikt voor, daarnaast is het gewoon een gadget waar ik erg enthousiast van werd toen ik de aankondiging zag, eerst toch nog gewacht (en geld opzij gelegd) en paar maandjes geleden toch de pre-order gedaan.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Welke versie heb je gekocht? Hoorde Ron in de podcast zeggen dat hij aanraadt de goedkoopste versie te nemen omdat je die toch kan uitbreiden met een geheugenkaart.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  TheGoldenKid

Klopt, als je een goed snelle SD kaart heb dan werkt dat net zo snel als de interne SSD. Zelf heb ik voor de 256GB versie gekozen omdat deze SSD net wat sneller is dan de 64GB, maar wil inderdaad ook gaan uitbreiden met een SD kaart. Er zijn bepaalde games die echt vanaf de SSD gespeeld moeten worden, dan is wat meer ruimte wel lekker, emulatie via EMU deck kan prima vanaf een SD kaart.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Thanks voor je reactie. Zal dan ook voor de middelste gaan.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  TheGoldenKid

Cool! In welk kwartaal staat jouw levering?

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Moet hem nog bestellen.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  TheGoldenKid

Leuk!! Ze zeggen dat als je hem nu besteld je hem dit jaar nog kan krijgen (kwartaal 4), maar dat is geen garantie.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Dat heeft inderdaad m’n interesse weer aangewakkerd:-)

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Als Trophy Hunter kijk ik meestal voorafgaand aan het opstarten van een game met een schuin oog naar een trophy guide om te zien of bepaalde trophies ‘missable’ zijn. Zo ook bij Road 96. Bleek niet zo mijn game, maar gelukkig was ie niet zo lang. Helaas bleek de geraadpleegde guide niet zo accuraat, want je raadt het al: ik ben bijna klaar, maar heb een tweede playthrough nodig voor een gemiste trophy. Grrrrr.

Daar had ik nog even geen trek in, dus ben ik intussen begonnen aan Death’s Door. Op zich wel een heel leuke game (echt een aanrader!) maar ook hier wat trophy leed: voor een van de trophies moet je de hele game namelijk uitspelen met een heel zwak wapen. In de door mij geraadpleegde guide werd echter aangeraden om de game eerst met de sterkere wapens te spelen. Braaf gedaan, maar nadat ik iets over een derde van de game was, dacht ik: waarom niet gewoon meteen de uitdaging van het zwakkere wapen? Scheelt me een playthrough én geeft meer voldoening! Zo gezegd, zo gedaan. Moest toen wel weer dat hele stuk opnieuw spelen tot waar ik was gekomen, maar dat is inmiddels zo’n beetje gelukt. En tijdens deze tweede run ook nog wat leuke verborgen zaken ontdekt die ik de eerste keer had gemist.

Kortom, nu lekker door met Death’s Door en daarna (of tussendoor) met veel tegenzin een stukje Road 96…

Goed weekend allemaal!

Rainking
1 jaar geleden

Leuk dat Death’s Door bevalt. Op zich is het wel handig als je het spel al gezien hebt voordat je met de paraplu aan de slag gaat, maar ik ben benieuwd hoe het loopt.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja, kan ik me voorstellen, maar ik doe er liever wat langer over en dan in één keer goed, dan dat ik een hele tweede playthrough nodig heb. Daar heb ik altijd zo’n hekel aan.
Voor de platinum van Oxenfree (rotspel trouwens) waren iets van drie playthroughs nodig!! Hou op hou op.

Rainking
1 jaar geleden

Hahaha, dat noemen ze waarschijnlijk bezigheidstherapie.

Lavalera
1 jaar geleden

Vind deaths door wel grappig, maar te pittig. Zat regelmatig vast op bepaalde mini bazen wat ik ook probeerde kwam neit verder dus nooit uitgespeeld. Toffe game maar niet voor mij helaas

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Hij is bij vlagen inderdaad best pittig. Zeker nu met mijn parapluutje. Heb de eerste eindbaas pas na 40 keer gehaald ofzo, haha.
Maar het is wel grappig dat ik een game speel die jij te pittig vindt en ik vervolgens lees dat jij je aan Elden Ring hebt gewaagd wat ik dan weer veel te intimiderend vind. Zo zie je maar!

Lavalera
1 jaar geleden

Oh ik vind Elden Ring enorm intimiderend. Na een vorige poging van me wagen aan Sekiro en hopeloos falen probeer ik Elden Ring nu op enorm rustig aan tempo omdat ik hoor dat het toegankelijk is. Normaal had ik het spel ook links laten liggen. Heb het nu een uurtje of 4 gespeeld en dan rustig aan exploreren weg rennen bij grote monsters en beetje farmen voor runes. Men heeft wel gelijk als men zegt dat er genoeg plekken zijn om te farmen. Ik hoop dat op deze manier het de intimiderende wereld een beetje minder maakt, zodat ik op een gegeven moment me klaar genoeg voel om een baas te proberen. Het is even een andere mindset omdat ik dus normaal nooit moeilijke spellen speel.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Het is gewoon een kwestie van volharden. Ik merk bij mezelf in elk geval dat ik ook lastige games/trophies uiteindelijk wel red zolang ik maar blijf proberen! Maar Elden Ring is ook mijn type game niet. Ik houd niet van die setting met enorme monsters en zo.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ben benieuwd hoe je het met de paraplu op t eind gaat redden :p. Ik begin er iig niet aan. Vond t een toffe game, maar niet eentje die ik snel nog een keer voor zo’n uitdaging opnieuw zou spelen.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Oei, nu begin ik mij zorgen te maken, haha

Rainking
1 jaar geleden

Toch maar omdopen tot Michael-Raymond-Zweten, lol.

Rainking
1 jaar geleden

Ik zal sowieso weer verder gaan met The Quarry. ik speel het een beetje in etappes. Ik las dat er een update is of komt die de QTE’s wat moeilijker maakt en dat is wel beter denk ik, want die zijn nou niet bepaald moeilijk. Bij Until Dawn was het makkelijker om wat verkeerd te doen en dat maakte het wel iets spannender.

Morgen is er eindelijk weer Sprietlopen, dus daar ga ik waarschijnlijk wel even kijken. Dat is altijd wel gezellig en lachen.

Net de film Resident Evil: Welcome To Raccoon City gezien. Die stond eindelijk op een streamingsdienst. Netflix, in dit geval. De casting is wat vreemd en het volgt de spellen ook niet echt helemaal, maar het was wel gaaf om wat scenes en locaties uit de games te zien. Ik vond ‘m zeker niet verkeerd, maar ook verre van perfect.

Ah, ik weet wat je denkt. What the crap is Sprietlopen!? Nou, eh… Dit!

https://www.youtube.com/watch?v=qTj2abrKiFM

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik ben nou niet de grootste fans van Qte. Ben je even lekker van het verhaal aan het genieten je controller half naast je moet je ineens op een knop rammen. Met As Dusk Falls was het in te stellen gelukkig dat je eventueel meer tijd wou wat wel handig was voor dat soort situaties haha. The Quarry haal ik ooit nog wel een keer nog te duur voor een spel wat ik nog niet direct ga spelen, maar lijkt me wel interessant en na Life is strange 2 en 3 en As Dusk Falls heb ik wel gezien dat die verhalende games mij wel liggen

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik heb af en toe het idee dat ik The Flash ben. Je hebt nog net niet alle tijd om de juiste richting op te drukken. Dat moet spannender kunnen, hahaha. As Dusk Falls ben ik op zich ook wel benieuwd naar.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha! sprietlopen, fijne ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ vibe! Veel plezier!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  DanTheGameKing

Hahaha, ja, is altijd wel gezellig. Heeft inderdaad wel iets van Ter Land, Ter Zee En In De Lucht, al is de juiste volgorde in dit geval ter land, in de lucht en in de zee, hahaha.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha! Met dit weer wel een lekkere bezigheid!!

Lavalera
1 jaar geleden

Op de xbox verder met Solasta crown of the magister. Prima verhaal de tactische rpg stijl is wel ff wennen is normaal niet mijn ding en ben nog steeds alles beetje aan het uitvogelen maar goed de battles kom ik prima door. Misschien als ik door de warmte nog niet bevangen ben een paar extra stapjes in Elden Ring doen es beetje prutsen daar, kijken of ik langzaam aan mijn weg kan vinden.

Op de ps5 verder met God of War. Heb het verhaal van de week al uitgespeeld was verbazingwekkend kort, erg goed maar kort. Stond verbaasd toen de aftiteling al kwam. Gelukkig had ik al besloten om de platinum te gaan halen bij deze dus heb nog wel wat te doen. En dat was het qua gamen wel denk ik

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ben je na de aftiteling toevallig nog terug naar hun huis geweest?
Sterkte met de platinum, trouwens. Die valkyries zijn best pittig.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Nog niet ben nog beetje rustig aan het verkennen. Heb wel verhalen gehoord over de valkyries maar op easy tellen die ook hoorde ik en dat zou te doen moeten zijn hopelijk haha. Moet ik maar even meer geduld hebben heb ik toch nodig als ik ooit verder wil komen met Elden ring dus ach

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Klopt. Ik heb de platinum zelf ook op easy bemachtigd, al had ik alsnog best wat moeite met de laatste.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik weet het, offtopic, maar ik kwam deze net tegen en ik dacht ik deel ‘m effe.

https://www.youtube.com/watch?v=tUrSvCNM9F0

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Held! Lindsey Sterling die Tales of Arise doet, maak je mijn dag mee. Wat ontzettend vet zeg. Die gaat op mijn YouTube Playlist.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Top! Blij dat ik ‘m gedeeld heb.

edwinkox
1 jaar geleden

Scourge Bringer een hele leuke game voor tussen door.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  edwinkox

Die is best tof. Heb ik een keer een demo van gespeeld.

Luigi1985
1 jaar geleden

Vandaag met m’n vriendin begonnen aan Overcooked. Die heb ik een half jaar geleden eens voor een paar euro gedownload, maar nooit gespeeld. Geniaal spelletje. Verder wat Elden Ring en Cuphead. Bij Elden ring maak ik nu wel stappen aangezien ik een beetje over levelled ben. Volgens mij had ik het gedeelte van nu al veel eerder kunnen en moeten doen. Het is tot nu toe wel allemaal optioneel geloof ik (dat gebied).

DarkraverX
DarkraverX
1 jaar geleden

Naast afkoelen in de Jaccuzi speel ik graag Live a Live, wat een topper.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door DarkraverX
TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden

Heb Stray uitgezet. Misschien was de hype vooraf wel te groot en dat terwijl ik echt een “katten-mens” ben.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden

Verder met Xenoblade Chronicles 1 en Norco.

Luigi1985’s Top 50 Part 4: #20-11

Earthbound: feelgood-parel met eigenzinnig verhaal