in

Wat spelen we dit weekend? 13 en 14 januari

Het weekend dient zich alweer aan en mocht je interesse hebben, dan heb ik misschien wel twee tips. De afgelopen dagen zijn er namelijk demo’s verschenen van Prince Of Persia: The Lost Crown en Granblue Fantasy Relink. Bij die laatste kun je door de demo uit te spelen een aantal in-game rewards voor de volledige release verdienen. Het zijn wat items en simpele upgrades en het hoeft natuurlijk niet, maar het kan.

Beide demo’s heb ik al een tijdje gespeeld en zal ik vast nog wel een keertje opstarten. Daarnaast ga ik weer verder met Trials Of Mana.

En jullie? Lekker pixelplatformen in de MetroidVania Momodora: Moonlit Farewell? Ben je bang om als zombie voer te eindigen in Unstoppable? Of ga je de demo’s toch maar een kans geven? Let me know!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
36 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
1 maand geleden

Ik ben de delen van uncharted weer eens aan het spelen. Lekker niet te diepgaand op avontuur.
Daarnaast zal er ook nog wel wat anno 1800 gespeeld worden. Mijn inwoners hebben spullen nodig, dus dat betekent eilanden koloniseren en handelsroutes aanleggen. Love it

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Nolan north doet de stem van drake fantastisch, maar ik heb dit keer de gesproken taal op Nederlands gezet. Dat klinkt zo verschrikkelijk dat ik er om moet lachen. Ook omdat mijn vriendin zich op de achtergrond kapot ergert aan de stemmen.

Anno is regelmatig in de sale voor €15 als je het een keer wil proberen. Ik zit inmiddels op 350+ uur en verveel me nog lang niet

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik vond de uncharted games ook echt tof. In die tijd had Sony toch wel betere exclusieve games. Ook Killzone enzo.

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ieder zijn ding toch. Ik vind beiden fantastisch op een andere manier. tLoU als een emotionele rollercoaster en Uncharted meer popcorn entertainment

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Oh ik vind TLOU wel toffer vanwege de spanning, maar vind ze elkaar qua gameplay niet veel onder doen. Zeker de eerste twee uncharted delen vond ik echt heel goed.

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Eens. Xbox had vooral de murica spierballen schreeuw games zoals gears of war. Ook minder mijn ding

Lavalera
1 maand geleden

Prince of Persia is niet helemaal mijn ding, dus die demo sla ik over, er is wel een kans dat ik de demo van Granblu ga proberen. Alhoewel ik al zeker weet dat die game niet op dag 1 er komt om 2 redenen: 1) Goede voornemen om minder games dag 1 te kopen en proberen meer uit de backlog te spelen. 2) Like a Dragon 8 (Voorlopig enige dag 1 game)en Persona 3 Remake (gamepass) die in dezelfde week komen als Granblu.

Daarnaast is het op de Xbox verder met Avatar Frontiers of Pandora in coop mode als vrouwlief het wil spelen.
Op de PlayStation is het een mix van Asterigos of Nier Replicant. Nier heb ik al eens gespeeld maar die games zijn zo fijn dat een replay of een stuk replay zo af en toe moeten haha.
Op de Legion Go is Dave the Diver uitgespeeld zoals jullie in de review hebben kunnen lezen, dus blijft Fate Samurai Remnant over. Ik ben nog even aan het kijken of ik misschien nog een andere game ga spelen die ik wil reviewen ( ander voornemen is meer reviews of stukjes hier). Ik heb wel wat mogelijkheden op Steam, Epic en GoG, dus wie weet

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja echt wel het jaar begint echt ijzersterk. We hebben ook nog final Fantasy 7, Dragons Dogma 2, Suicide Squad ( Alhoewel ik hier een avengers scenario verwacht), Rise of the Ronin en dan vergeet ik er vast nog wel een paar met een release date al. Het jaar dendert lekker door waar 2023 is geëindigd. Dus voor mij de ultieme test of ik mijn voornemen kan waarmaken.
Ik weet welke dungeon je bedoelt, die heb ik toevallig gisteren voor de 2e keer gedaan. De eerste keer zat ik er redelijk vast te, nu hobbelde ik er zo door omdat ik de oplossingen wist. Hij is niet moeilijk maar je moet ff goed je hersenen kraken om de oplossingen te vinden. Wat dat betreft voelde die dungeon net als een puzzel platformer en dat is ook niet mijn sterkste kant haha.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb 7 remake nog steeds niet gespeeld, die heb ik bewust even uitgesteld om niet in de verleiding te komen voor rebirth. Maar verwacht wel dat die echt super tof gaat worden. Rise of the Ronin had ik eerst mijn twijfels over. De setting van Samurai vind ik echt geweldig zoals in Ghost of Tsushima maar het is gemaakt door Team Ninja die ook Nioh maakt en dat zijn pittige souls games wat niet voor mij is. Ik hoorde dat deze iets meer actie rpg is en instelbare moeilijkheid dus dan komt die ineens wel op de radar.

Suicide Squad hoor ik dat inderdaad meer over wat jij zegt. Dat klinkt een beetje als Avengers daar was de story modus cool maar de missie modus was wel erg eentonig. Wat dat betreft jammer dat teveel bedrijven geforceerd naar live service gaan en dan ook nog eens live service op de verkeerde manier.

Dat bewuste Nier level is de bottleneck waar velen vast zitten. Ik weet nog dat ik de eerste keer het vrij lang geprobeerd heb tot ik de truc online vond. Handige tip: Je kan springen ;). Als je die doorhebt is alsnog lastig omdat je soms je stick iets te ver naar voren drukt en alsnog rent maar hij wordt een stuk makkelijker als je de tactiek kent. Replicant is meer jrpg grindy dan Automata en Automata is beter maar als je verder komt met Replicant en alle eindes speelt is ook deze versie een heerlijke game

Luigi1985
1 maand geleden

Dit weekend zitten we in een huisje in Egmond. We gaan zondag (proberen) de halve marathon te lopen.

Heb de switch mee voor de rustige uurtjes. Dat zal wss Captain Toad worden. Heb ook DKC Tropical Freeze mee.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Succes met die halve marathon ik doe het je niet na. Ik word al moe als ik er aan denk. Hopelijk voor je is het nog een beetje weer dan.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Haha thanks. Ja zal niet makkelijk worden.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja ik heb goed getraind. Het zal wel zwaar worden vanwege de duinen en het strand, maar ik heb er wel vertrouwen in.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden

Ja, dit weekend is het weer hetzelfde liedje… Yakuza: Like a dragon wordt weer gespeeld. Ik denk dat ik al een groot deel van de side stories heb gedaan. Dus ik denk wel dat het hoofdverhaal vanaf nu goed vooruit zal gaan!

Blijkbaar wordt infinite wealth nog veel langer en raden de makers zelf aan om pauzes in te lassen voor dat avontuur. Ongelooflijk en eigenlijk weet ik niet goed wat ik daarvan moet vinden. Like a dragon lijkt me al heel lang! Ik amuseer me wel nog steeds na al die uren, dus geen probleem!

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Haha ja ik hoorde verhalen van de main quest die 70 uur kan duren. Vind ik ook niet zo erg ik vermaak me er altijd prima mee maar ik weet dat ik ene uitzondering ben qua houden van lange games. Ik hou je op de hoogte als Infinite Wealth uit is hoeveel uren ik klok. Dan kan je je vast mentaal voorbereiden zodra.je er aan toe komt haha

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Dan weet ik dat ook weer voor binnen een jaar of 2

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Oh 100 uur is niets voor een like a dragon game. Naast de zij quests heb je ook nog de mingames die dit keer ook niet zo mini zijn. Er zit een hele animal crossing achtig bouw je eiland game in, Pokemon achtig catch them all en vechten principe, karaoke, crazy delivery, cabaret club en dan nog ongetwijfeld dingen als darts, baseball,.de Sega arcade kasten.
Dus ja grote kans dat deze game en Persona 3 samen me redelijk redden totdat Eiyuden Chronicles komt.

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Yakuza games zijn tof, al moet ik altijd doorzetten de eerste uren. Ik heb t/m deel 5 gespeeld en vind bij elk deel het verhaal erg traag op gang komen. Maar zodra het op gang komt is het een en al genot.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Daar moet ik jou gelijk in geven. Yakuza 3 was daar het ergste is en het is zo al de meest verouderde van de reeks om nu te spelen.

Ook Yakuza: Like a dragon neemt zijn tijd om op gang te komen. Het is ook eigen aan de structuur van de verhalen in de games. Eerst krijg je heel wat scenes te zien waarvan je de context niet goed kent en in de loop van de games brengen ze alles samen. Als het uiteindelijk dan allemaal samen komt is het vaak genieten.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden

Niet veel nieuws hier.

Hades, wat een geweldig spel, 10 runs onder weg, wel herkenning, maar blijft uitdagend. Ben nog niet langs de Bull en de held gekomen. Wel al 2 keer bevochten.

Verder Double Dragon, veel reviews gelezen, ben het er vrij wel altijd mee eens, maar er is iets wat mij enorm aanspreekt. Meer dan Turtles, terwijl ik die ook behoorlijk gespeeld hebt. Voor mijn gevoel is DD “eerlijker”.

Daarnaast af en toe racen in Forza en mijn carrière als coach van Ajax aan het voortzetten in FM 24. Heb trouwens daar een grappig screenshot genomen, geen idee, hoe ik die in screenshot Sunday krijg.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

wat ik altijd doe: de vorige screenshot Sunday post openen. Daar staat een link naar een Google docs formulier. Als je daar op klikt kan je daar bladeren door je screenshots en ze uploaden. Plaats je naam en eventuele omschrijving toe en Rainking krijgt ze dan binnen op zijn Google drive.

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

Hades heb ik lang geprobeerd, maar op een gegeven moment was ik er klaar mee. Niet echt mijn ding. Ik wil binnenkort ook wel weer eens een beat em up. Ze lijken me allemaal wel leuk.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Wat beviel je niet aan Hades?

Wat trekt je normaal aan in beat em up?

Luigi1985
1 maand geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

Vond de setting sowieso niet zo leuk en ik had het gevoel dat er niet zo heel veel diepgang in zit en dat je gewoon automatisch steeds iets verder komt. Beetje knoppen slaan. Maar ik weet dat het wel wat dieper gaat, maar na een x aantal keer hetzelfde had ik t wel gezien. Komt ook wel door mijn smaak hoor. Ik wist dat de setting niet echt m’n ding was, maar wilde t toch proberen.

Vond vroeger Streets of Rage, Double Dragon en Turtles tof. Dus eigenlijk vind ik 2D side scrolling gewoon altijd vet.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Street of rage nooit gespeeld.
Double dragon volgens mij alles op de NES en SNES. Ik ben een van de weinige die DD3 het leukst vind.
Turtles volgens mij ook alles op NES en SNES gespeeld, voor mijn idee zit daar wel een ontwikkeling in. De eerste spellen zaten volgens mij ook hele stukken behendigheid in die niets met vechten te maken hadden, terwijl de laatste Turtles in Time echt pure beat em up is.
Verder heb ik mij vele uren vermaakt met final fight 1, 2 en 3 op de SNES, maar ook in de arcadehal. Denk dat dat de eerste final fight was.

aRc
1 maand geleden

Alweer het tweede weekend van 2024, de tijd gaat wel vlug althans voor mijn gevoel dan.

Waarschijnlijk ga ik verder met The Legend of Heroes: Trails in Cold Steel (I). Ben ondertussen beland in het laatste hoofdstuk dus het einde nadert nu echt van deel 1.

Daarnaast verwacht ik de Portal 2 Mod: “Portal Revolution” nog een stukje te spelen.
Zat nu soort van vast in een van de test kamers en vermoed dat ik te moeilijk aan het denken ben om deze kamer op te lossen.

Goed weekend toegewenst allemaal.

Review Dave the Diver: Een verslavend pareltje

Screenshot Sunday #138